Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň na staročeský spôsob, potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml smotany na varenie
Bravčová pečienka na staročeský spôsob
Postup:
- Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osušte kuchynským papierom.
- Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Lahôdkovo ich orestujte, až kým sa cibuľa stane priehľadnou.
- Pridajte bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nie je vnútri ružová.
- Posypte mletou sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Zmiešajte.
- Pridajte hovädzí vývar a nechajte zmes dusiť sa asi 10 minút, kým vývar zredukuje.
- Na záver pridajte smotanu na varenie, premiešajte a nechajte pokvapkať pár minút.
Hotová bravčová pečeň na staročeský spôsob je výborná s knedľami alebo domácou ryžou. Dobrú chuť!