Ak chcete pripraviť bravčovú pečeň na staročeský spôsob, potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie

 

Bravčová pečienka na staročeský spôsob

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osušte kuchynským papierom.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Lahôdkovo ich orestujte, až kým sa cibuľa stane priehľadnou.
  4. Pridajte bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, až kým nie je vnútri ružová.
  5. Posypte mletou sladkou paprikou, soľou a čiernym korením. Zmiešajte.
  6. Pridajte hovädzí vývar a nechajte zmes dusiť sa asi 10 minút, kým vývar zredukuje.
  7. Na záver pridajte smotanu na varenie, premiešajte a nechajte pokvapkať pár minút.

Hotová bravčová pečeň na staročeský spôsob je výborná s knedľami alebo domácou ryžou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *