Potrebujeme:

– 500g kuracie prsia
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička kari korenia
– 200ml smotany na varenie
– 2 lyžice oleja na varenie
– soľ a korenie podľa chuti
– 500g ryže na podávanie

 

Kuracie soté s kari

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame ich na malé kúsky.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame ich na malé kocky.
3. V panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu orestujeme dozlatista.
4. Pridáme nakrájaný cesnak a kuracie kúsky. Sotes je dôležité neustále miesiť, aby sa pekne prepekli z každej strany.
5. Pridáme kari korenie, soľ a korenie podľa chuti. Všetko dobre premiešame.
6. Na kuracie kúsky pridáme smotanu na varenie a varíme ešte približne 10 minút, až sa sote dobre prevarí.
7. V druhom hrnci varíme ryžu podľa návodu na obale.
8. Hotovú ryžu servírujeme na tanier a na ňu pridáme poriadnu porciu kuracieho soté s karim.
9. Podávame hneď, kým je jedlo ešte horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *