Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou

 

Tu nájdete recept na sviečkovú na smotane:

Suroviny:

  • 500 g sviečkovej
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na opekanie

 

Sviečková na smotane

Postup:

  1. Opláchnite sviečkovú pod tečúcou studenou vodou a jemne osušte papierovou utierkou. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1 cm. Osolte a okoreňte plátky sviečkovej podľa chuti.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na malé kocky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatistú farbu. Pridajte plátky sviečkovej a opečte ich z oboch strán do zlatista.
  4. Po opečení vyberte sviečkovú z panvice a do tej istej panvice pridajte 1 lyžicu múky. Opražte múku, kým nezíska svetlo zlatistý odtieň.
  5. Teraz do panvice nalejte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte, aby sa múka dobre rozpustila a nevznikli hrudky. Podľa chuti osolte a okoreňte omáčku.
  6. Prepojte omáčku so sviečkovou a nechajte ich povariť ešte niekoľko minút, aby sa všetky chute spojili.
  7. Servírujte sviečkovú na smotane s dusenou ryžou alebo zemiakovým pyré a obľúbeným šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou - 2

2) Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou

Ingrediencie:

Na sviečkovú:

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Čítať viac »

  • 500 g sviečkovej (napr. krkovička alebo brucho)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate (voliteľné)

Na smotanovú omáčku:

  • 250 ml sladkej smotany
  • 1 lyžica múky
  • 1/2 šálky vývaru (môže byť aj zeleninový)
  • 1 lyžička horčice (podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička citrónovej šťavy (voliteľné)
  • Nasekaná pažítka alebo petržlen na dekoráciu

Postup:

  1. Príprava sviečkovej:

    • Sviečkovú umyte a nakrájajte na rovnaké kúsky (hrubé asi 2-3 cm).
    • Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno.
    • Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu do zlatista. Potom pridajte cesnak a krátko opražte.
  2. Opekanie sviečkovej:

    • Na panvici s cibuľou pridajte kúsky sviečkovej, osolte, okoreňte a posypte oreganom. Opekajte na strednom ohni asi 8-10 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené. Potom ich opatrne vyberte a odložte na tanier.
  3. Príprava smotanovej omáčky:

    • Do tej istej panvice, kde ste opiekli sviečkovú, pridajte múku, poriadne premiešajte a krátko opražte (asi 1 minútu).
    • Postupne pridajte vývar a dobre premiešavajte, aby sa nevytvorili hrudky.
    • Pridajte smotanu, horčicu a varte na miernom ohni, kým omáčka nezačne hustnúť. Osolte a okoreňte podľa chuti. Na záver môžete pridať aj citrónovú šťavu pre osvieženie chuti.
  4. Servírovanie:

    • Kúsky sviečkovej vložte späť do panvice so smotanovou omáčkou a nechajte ich ešte niekoľko minút zahriať.
    • Servírujte na tanieri, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Skvele sa hodí s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečienku so smotanovou omáčkou je úžasný! Vždy som sa bála variť, ale s týmto návodom sa mi to podarilo perfektne. Príprava bola jednoduchá a jedlo chutné. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi dobré jedlo!

  2. ZelenýJablko píše:

    Mňam, mňam! Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou je moja obľúbená kombinácia! Tento recept je skvelý a rýchly. Určite ho skúsim aj s vlastnými prísadami. Ďakujem za podelenie sa o tento chutný tip!

  3. Srdiečko88 píše:

    Wow, tento recept ma ohromil! Bravčová pečienka s krémovou omáčkou je jednoducho dokonalá. Všetkým nám chutilo a jedlo zmizlo z tanierov raz-dva. Už sa teším na ďalšie varenie podľa tohto skvelého návodu!

  4. ŠťastnýPes píše:

    Toto jedlo mi pripomenulo detstvo! Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou bola vždy hitom u nás doma. Rýchly a jednoduchý recept, ktorý určite vyskúšam ešte mnohokrát. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Cukríček12 píše:

    Tento recept na bravčovú pečienku je proste super! Zamilovala som si tú smotanovú omáčku, je tak krémová a chutná. Určite ho odporučím aj svojim kamarátom, pretože ja už neviem bez neho žiť!

  6. HravýKocúr píše:

    Prvýkrát som varila bravčovú pečienku a bol to úspech! Omáčka bola lahodná a všetci v rodine boli nadšení. Takéto jednoduché recepty sú presne to, čo potrebujem do mojej kuchyne. Odporúčam každému, aby to vyskúšal!

  7. SlnečnéOkno píše:

    Jednoduchý a chutný recept! Bravčová pečienka so smotanovou omáčkou sa podarila na výbornú. Mám rada rýchle varenie a toto bolo presne také! Ďakujem za podelenie sa o tento skvost.

  8. -Nika- píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – presne to som povedala svojej rodine po uvarení tejto delikatesy. Bravčová pečenka bola šťavnatá a omáčka perfektné doplnila jej chuť. Teším sa na ďalšie varenie podľa vášho návodu!

  9. +Julius+ píše:

    ‚Konečne‘ som našiel recept na bravčovú pečenku, ktorý sa dá jednoducho pripraviť aj pre začínajúcich kuchárov ako som ja! Chutné jedlo za krátky čas? To mám rád! Určitě ho budem variť častejšie.

  10. #Radoslav# píše:

    ‚Fantastické!‘ Presne tak by som opísal tento recept na bravčovú pečenku so smotanovou omáčku! Chutilo mi i mojej rodine, navyše príprava bola rýchla a jednoduchá. Určitě vyskúšam znova!