Tu je recept na bravčovú pečienku v jogurtovej omáčke:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky, nakrájanej na plátky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 lyžice olivového oleja
Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Postup:
- Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hrnci alebo panvici.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do mäkkosti.
- Pridajte plátky bravčovej pečienky a opiekanie ich z oboch strán, až kým nie sú zlatisto hnedej farby.
- Primiešajte mletú sladkú papriku a rasce a dobre premiešajte.
- Znížte teplotu a pridajte grécky jogurt. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
- Pokračujte varením na miernom ohni ešte približne 10 minút, aby sa bravčová pečienka dokonale prepiekla a omáčka sa zahustila.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
- Servírujte s ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
Na pečienku:
- 800 g bravčovej pečienky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa (nakrájaná na drobno)
- 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička tymianu
- 200 ml vody alebo vývaru
Na jogurtovú omáčku:
- 300 g bieleho jogurtu (Najlepšie gréckeho alebo hustého)
- 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1-2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobenie
Postup:
-
Príprava pečienky:
- Bravčovú pečienku umyte a osušte. Osolte a okoreňte z oboch strán čiernym korením.
- V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte ich do zlatista.
- Pridajte bravčovú pečienku a opečte ju z oboch strán, aby sa uzavrela šťava zvnútra.
- Po opečení pridajte mletú papriku, sušené oregano a tymian. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rozložili rovnomerne.
- Nalejte vodu alebo vývar do panvice a zakryte pokrievkou. Znížte teplotu a nechajte variť asi 45-60 minút, alebo kým nie je pečienka mäkká.
-
Príprava jogurtovej omáčky:
- V miske zmiešajte biely jogurt, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte.
-
Servírovanie:
- Po uvarení pečienku vyberte z panvice a nechajte ju chvíľu oddýchnuť. Potom ju nakrájajte na plátky.
- Na tanier vložte plátky pečienky, prelejte jogurtovou omáčkou a ozdobte čerstvým kôprom alebo petržlenom.
- Podávajte s prílohou podľa vašich preferencií – odporúčame zemiaky, ryžu alebo čerstvú zeleninu.
Dobrú chuť!