Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke

Tu je recept na bravčovú pečienku v jogurtovej omáčke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky, nakrájanej na plátky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej na strednom ohni v hrnci alebo panvici.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich do mäkkosti.
  3. Pridajte plátky bravčovej pečienky a opiekanie ich z oboch strán, až kým nie sú zlatisto hnedej farby.
  4. Primiešajte mletú sladkú papriku a rasce a dobre premiešajte.
  5. Znížte teplotu a pridajte grécky jogurt. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili.
  6. Pokračujte varením na miernom ohni ešte približne 10 minút, aby sa bravčová pečienka dokonale prepiekla a omáčka sa zahustila.
  7. Ochutnajte a pridajte soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
  8. Servírujte s ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na pečienku:

  • 800 g bravčovej pečienky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nakrájaná na drobno)
  • 3 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička tymianu
  • 200 ml vody alebo vývaru

Na jogurtovú omáčku:

  • 300 g bieleho jogurtu (Najlepšie gréckeho alebo hustého)
  • 1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1-2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyte a osušte. Osolte a okoreňte z oboch strán čiernym korením.
    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte ich do zlatista.
    • Pridajte bravčovú pečienku a opečte ju z oboch strán, aby sa uzavrela šťava zvnútra.
    • Po opečení pridajte mletú papriku, sušené oregano a tymian. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rozložili rovnomerne.
    • Nalejte vodu alebo vývar do panvice a zakryte pokrievkou. Znížte teplotu a nechajte variť asi 45-60 minút, alebo kým nie je pečienka mäkká.
  2. Príprava jogurtovej omáčky:

    • V miske zmiešajte biely jogurt, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a dochuťte soľou a čiernym korením. Dobre premiešajte.
  3. Servírovanie:

    • Po uvarení pečienku vyberte z panvice a nechajte ju chvíľu oddýchnuť. Potom ju nakrájajte na plátky.
    • Na tanier vložte plátky pečienky, prelejte jogurtovou omáčkou a ozdobte čerstvým kôprom alebo petržlenom.
    • Podávajte s prílohou podľa vašich preferencií – odporúčame zemiaky, ryžu alebo čerstvú zeleninu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *