Bravčová pečienka v parnom hrnci

Ak máte záujem pripraviť bravčovú pečeň v parnom hrnci, začnime s nasledujúcimi krokmi:

Príprava ingrediencií:

  1. 500 g bravčovej pečene nakrájanej na plátky
  2. 1 cibuľa nakrájaná na kúsky
  3. 2 strúčiky cesnaku nasekané na drobné kúsky
  4. 2 lyžice olivového oleja
  5. Soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová pečienka v parnom hrnci

Postup prípravy:

  1. Do hrnca na pare nalejte dostatočné množstvo vody a postavte ho na sporák. Začnite zohrievať vodu na strednom ohni.
  2. Vložte bravčovú pečeň do misky alebo na mriežku na pare, aby bola pečeň vzdialená od priameho kontaktu s vodou.
  3. Pridajte do hrnca na pare cibuľu a cesnak. Posypte ich soľou a korením podľa vašej chuti.
  4. Položte misku s bravčovou pečeňou na misku alebo mriežku na pare v hrnci.
  5. Zakryte hrniec a nechajte bravčovú pečeň variť na pare približne 20 – 25 minút, alebo kým nie je dobre uvarená. Upozorňujeme, že čas varenia sa môže líšiť v závislosti od hrnca na pare a hrúbky plátkov pečene.
  6. Po uvarení odstráňte bravčovú pečeň z hrnca a nechajte ju chvíľu odpočívať.
  7. Počas odpočinku po uvaríte bravčovú pečeň môžete podávať s dusenou zeleninou, ryžou alebo šalátom.

Dúfam, že táto receptúra vám pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečene v parnom hrnci!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečienky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 100 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo kurací)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvé bylinky (tymian, rozmarín, majoránka) podľa chuti

Postup:

  1. Príprava pečienky: Bravčovú pečienku umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na porcie (približne 2-3 cm hrubé).

  2. Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a nakrájané bylinky. Pripravte marinádu, do ktorej namarinujete bravčovú pečienku. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však cez noc v chladničke.

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu, mrkvu a zemiak nakrájajte na kolieska alebo kocky. Zeleninu môžete pridať priamo do parného hrnca alebo si ju môžete predvariť na pár minút v osolenej vode pre lepšiu chuť a konzistenciu.

  4. Varenie: Do parného hrnca vložte marinovanú bravčovú pečienku. Okolo nej rozmiestnite nakrájanú zeleninu. Na záver pridajte vývar, aby pečienka mala dostatok vlhkosti počas varenia.

  5. Párne varenie: Nastavte parný hrniec na teplotu okolo 90-100 °C a varte približne 60-70 minút, alebo kým bravčová pečienka nie je mäkká a šťavnatá.

  6. Podávanie: Po dovarení nechajte bravčovú pečienku chvíľu odpočinúť a potom ju podávajte s uvarenou zeleninou a zemiakmi.

Tip:

Podávajte so šalátom alebo obľúbenou omáčkou. Bravčová pečienka sa v parnom hrnci pripraví šťavnato a chutne, s minimom tuku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *