Bravčová pečienka v parnom hrnci

 

Ak máte chuť na prípravu bravčovej pečene v parnom hrnci, začnime s nasledujúcimi krokmi:

Príprava ingrediencií:

  1. 500 g bravčovej pečene nakrájanej na plátky
  2. 1 cibuľa nasekaná na kusy
  3. 2 strúčiky cesnaku nasekané na jemné časti
  4. 2 lyžice olivového oleja
  5. Soľ a korenie podľa vašich preferencií

 

Bravčová pečeň v parnom hrnci

Pokyny na prípravu:

  1. Do parného hrnca nalejte primerané množstvo vody a postavte ho na sporák. Začnite zohrievať vodu na strednej teplote.
  2. Umístite bravčovú pečeň do misky alebo na mriežku tak, aby sa pečeň nedotýkala vody.
  3. Do parného hrnca pridajte cibuľu a cesnak. Osoľte a okoreníte podľa vlastnej chuti.
  4. Položte misku s bravčovou pečeňou na mriežku v hrnci.
  5. Zakryte hrniec a varte bravčovú pečeň na pare asi 20 – 25 minút, alebo pokiaľ nie je dôkladne uvarená. Pamätajte, že čas varenia sa môže rôzniť v závislosti od typu hrnca a hrúbky plátkov.
  6. Po uvarení vyberte bravčovú pečeň z hrnca a nechajte ju chvíľu odpočívať.
  7. Počas odpočinku môžete bravčovú pečeň servírovať s dusenou zeleninou, ryžou alebo šalátom.

Verím, že tento recept vám pomôže vytvoriť lahodnú bravčovú pečeň v parnom hrnci!

 

Bravčová pečienka v parnom hrnci - 2

2) Bravčová pečienka v parnom hrnci

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečene
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 100 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Čerstvé bylinky (tymian, rozmarín, majoránka) podľa preferencií

Pokyny:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyte a osušte. Následne ju nakrájajte na porcie s hrúbkou približne 2-3 cm.

    Koľko kalórií má lyžička medu?

    Koľko kalórií má lyžička medu?

    Čítať viac »

  2. Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a nasekané bylinky. Pripravte marinádu, do ktorej ponoríte bravčovú pečeň. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však cez noc v chladničke.

  3. Príprava zeleniny: Cibuľu, mrkvu a zemiak nakrájajte na kolieska alebo kocky. Zeleninu môžete pridať priamo do parného hrnca alebo ju predvariť na pár minút v osolenej vode pre zvýraznenie chuti a konzistencie.

  4. Varenie: Do parného hrnca vložte marinovanú bravčovú pečeň. Okolo nej usporiadajte nakrájanú zeleninu. Nakoniec pridajte vývar, aby pečeň mala dostatok vlhkosti počas varenia.

  5. Párne varenie: Nastavte parný hrniec na teplotu okolo 90-100 °C a varte asi 60-70 minút, alebo pokiaľ bravčová pečeň nie je mäkká a šťavnatá.

  6. Servírovanie: Po dovarení nechajte bravčovú pečeň chvíľu odpočívať a potom ju podávajte s pripravenou zeleninou a zemiakmi.

Tip:

Servírujte so šalátom alebo obľúbenou omáčkou. Bravčová pečeň sa v parnom hrnci pripravuje šťavnato a chutne, s minimálnym množstvom tuku.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *