Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

 

Bravčová pečienka z Znojma podávaná s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche predstavuje výnimočnú symbiózu chutí, ktorá zanechá trvalé dojmy na vašich chuťových pohároch. Nižšie nájdete recept, ktorý vám usnadní prípravu tohto gastronomického skvostu:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa z pečenky
  • 250 g tarhone
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice chrenovej pasty
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chute
  • Olej na smaženie

 

Bravčová pečienka z Znojma s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Postup:

  1. Bravčovú pečienku nakrájajte na tenké plátky a ochuťte soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejte olej na strednom plameni. Plátky mäsa opečte z oboch strán do zlatohneda.
  3. Redukujte teplo a pridajte cibuľu a cesnak do panvice, a sprudka ich orestujte, kým nezískajú zlatožltú farbu.
  4. Pridajte horčicu a premiešajte, aby sa dobre prepojila s cibuľou a cesnakom.
  5. Pridajte hovädzí vývar a nechajte směs dusiť na jemnom ohni približne 20-25 minút, kým sa mäso nezjemní.
  6. V inom hrnci pripravte tarhoňu podľa návodu na obale.
  7. V malej miske spojiť chrenovú pastu a smotanu na šľahanie, kým nevznikne krémová konzistencia.
  8. Po zmäknutí pečenky ju vyberte z panvice a nakrájajte na plátky.
  9. Servírujte nakrájané mäso na tanieri spolu s tarhoňou, prelejte vývarom a ozdobte chrenovým creme-fraiche.

Nech sa Vám táto delikatesa s bravčovej znojemskej pečenky, tarhoňou a chrenovým créme–fraîche páči!

 

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche - 2

2) Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Ingrediencie:

Na bravčovú pečienku z Znojma:

Halušky do paradajkovej polievky

Halušky do paradajkovej polievky

Čítať viac »

  • 1 kg bravčového karé (alebo pleca)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • 300 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

Na tarhoňu:

  • 250 g tarhone
  • 500 ml vody alebo vývaru
  • 1 polievková lyžica masla
  • Soľ podľa potreby

Na chrenový créme-fraîche:

  • 200 g créme-fraîche
  • 3 polievkové lyžice chrenu (môže byť aj sterilizovaný)
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčové mäso dôkladne umyte a osušte. Osolte a okoreňte.
    • Na panvici rozohrejte olej a…Olej a mäso opečte zo všetkých strán, až kým nezíska zlatistú farbu. Potom ho preložte na tanier.
    • Na tej istej panvici vložte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezmäknú.
    • Vráťte mäso späť do panvice, pridajte bobkové listy, majoránku, mletú papriku a vývar. Privarte do varu.
    • Zakryte a nechajte na miernom plameni dusiť približne 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezjemní.
  2. Príprava tarhoňe:

    • V hrnci priveďte k varu vodu alebo vývar. Pozrite sa na návod na obale tarhoňe a varte ju podľa uvedených pokynov (obvykle 8-10 minút).
    • Po uvarení sceďte a pridajte maslo. Dobre premiešajte a osoľte podľa chuti.
  3. Príprava chrenového créme-fraîche:

    • V miske skombinujte créme-fraîche, chren, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte a nechajte odležať v chladničke.
  4. Servírovanie:

    • Keď je bravčová pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nakrájajte na plátky.
    • Na tanieri podávajte tarhoňu, na ňu položte plátky pečienky a zaoblite chrenovým créme-fraîche.
    • Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako sú petržlen alebo kôpor.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *