Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche je skvelá kombinácia jedál, ktorá zanechá nezabudnuteľné chute na vašom podnebí. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto lahôdku:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečenky
- 250 g tarhoňa
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 100 ml sladkej smotany
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice chrenovej pasta
- 1 cibuľa, pokrájaná na jemné plátky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Olej na pečenie
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Postup:
- Bravčovú pečenicu nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Rozohrejte panvicu na strednom ohni a vytlačte niekoľko lyžíc oleja. Opečte plátky bravčovej pečenky z oboch strán, kým nebudú pekne zlatohnedé.
- Znížte teplotu a pridajte cibuľu a cesnak do panvice. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte horčicu a miešajte, kým sa dobre nezmieša s cibuľou a cesnakom.
- Pridajte hovädzí vývar a nechajte zmes dusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa mäso nezmäkne.
- V druhom hrnci uvaríme tarhoňu podľa pokynov na obale.
- Vmalom mise zmiešajte chrenovú pastu a sladkú smotanu, až kým nebudete mať hladké a krémové creme-fraiche.
- Keď je pečenka mäkká, vyberte ju z panvice a nakrájajte na plátky.
- Podávajte pečenú pečenicu na tanieri s tarhoňou, preliať hovädzím vývarom a ozdobte chrenovým creme-fraiche.
Nech sa Vám pochúťka z bravčovej znojemskej pečenky s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche páči!