Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche je skvelá kombinácia jedál, ktorá zanechá nezabudnuteľné chute na vašom podnebí. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť túto lahôdku:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 250 g tarhoňa
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml sladkej smotany
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice chrenovej pasta
  • 1 cibuľa, pokrájaná na jemné plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Olej na pečenie

 

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Postup:

  1. Bravčovú pečenicu nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a čiernym korením.
  2. Rozohrejte panvicu na strednom ohni a vytlačte niekoľko lyžíc oleja. Opečte plátky bravčovej pečenky z oboch strán, kým nebudú pekne zlatohnedé.
  3. Znížte teplotu a pridajte cibuľu a cesnak do panvice. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte horčicu a miešajte, kým sa dobre nezmieša s cibuľou a cesnakom.
  5. Pridajte hovädzí vývar a nechajte zmes dusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým sa mäso nezmäkne.
  6. V druhom hrnci uvaríme tarhoňu podľa pokynov na obale.
  7. Vmalom mise zmiešajte chrenovú pastu a sladkú smotanu, až kým nebudete mať hladké a krémové creme-fraiche.
  8. Keď je pečenka mäkká, vyberte ju z panvice a nakrájajte na plátky.
  9. Podávajte pečenú pečenicu na tanieri s tarhoňou, preliať hovädzím vývarom a ozdobte chrenovým creme-fraiche.

Nech sa Vám pochúťka z bravčovej znojemskej pečenky s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche páči!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *