Bravčové karé na prírodno na panvici

Bravčové karé na prírodno na panvici

Ak sa snažíte nájsť recept na prípravu bravčového karé v prírodnej úprave na panvici, rád vám ponúknem nasledujúci postup, ktorý som vytvorila.

Bravčové karé v prírodnej úprave na panvici

Vyberte si kvalitné bravčové karé a postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. Karé starostlivo umyte a varte v osolenej vode približne 10 minút. Následne ho vyberte z vody a nechajte chvíľu ochladnúť.
  2. Na panvici zohrejte trošku oleja na stredne vysokú teplotu.
  3. Karé osušte uterákom a opatrne ho položte na panvicu. Opečte ho z každej strany, až kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Akonáhle je mäso opečené, znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou alebo vekom. Pokračujte vo varení ďalších 15-20 minút, kým nie je mäso úplne prepečené.
  5. Po uvarení nechajte mäso oddychovať, aby zachovalo šťavnatosť a mäkkosť. Potom ho nakrájajte na plátky.
  6. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú opekané zemiaky, ryža alebo zeleninová príloha.

Verím, že tento recept vám dobre poslúži. Prajem vám príjemný apetít!

 

Bravčové karé na prírodno na panvici - 2

2) Bravčové karé na prírodno na panvici

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 – 4 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky (môže byť sladká alebo pikantná)
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlenová vňať alebo rozmarín) na dekoráciu
  • 150 ml vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a jemne osušte pomocou papierovej utierky. Potom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 – 3 cm.

  2. Omaľovanie a ochutenie: Každý kúsok mäsa osolte a okoreňte z oboch strán. Posypte ich mletou paprikou.

  3. Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkrúžky. Cesnak môžete buď jemne nakrájať, alebo rozdrviť.

    Zapekané kuracie rezne so šunkou syrom a smotanou

    Zapekané kuracie rezne so šunkou syrom a smotanou

    Čítať viac »

  4. Smaženie: V širokej panvici zohrejte olej na strednej teplote. Akonáhle je olej dostatočne horúci, pridajte plátky bravčového karé. Smažte ich z oboch strán asi 4 – 5 minút, alebo pokým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené.

  5. Pridanie zeleniny: Po otočení plátkov do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte všetko spolu s mäsom, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.

  6. Podlievanie: Následne do panvice prilievajte vývar alebo vodu. Týmto spôsobom vytvoríte chutnú omáčku. Nechajte soumix variť chvíľu, aby sa chute spojili a omáčka trošku zahustila.

  7. Dokončenie: Po dostatočnom zmäknutí plátkov mäsa a zredukovaní omáčky je pokrm hotový. Skontrolujte chuť a prípadne upravte soľou alebo korením.

  8. Servírovanie: Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami. Ako prílohu si môžete zvoliť varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.

Bon appetit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčové karé je skvelý! Vždy som sa bál variť mäso, ale teraz viem, že to zvládnem. Ďakujem za jasné kroky a tipy. Opečené zemiaky k tomu budú perfektné! Odporúčam ho všetkým, ktorí milujú dobré jedlo.

  2. MačkaMia píše:

    Wow, tento recept vyzerá naozaj chutne! Nikdy som nevedela, ako správne pripraviť bravčové karé. Rada skúsim tento postup a určite to podám aj mojej rodine. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

  3. KocurKiki píše:

    Perfektný recept! Milujem varenie a toto je presne to, čo potrebujem. Konečne som našiel niečo jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam cez víkend. Veľká vďaka za zdieľanie týchto skvelých rád!

  4. ZelenýPepino píše:

    Tento recept ma veľmi inšpiroval! Príprava bravčového karé sa zdá byť jednoduchá a rýchla. Mám rád, keď je jedlo chutné a zdravé zároveň. Budem sa snažiť dodržať všetky kroky a určite sa pochválim výsledkom!

  5. Radoslav2023 píše:

    Súhlasím s týmto receptom na bravčové karé! Vždy som mal problém s pečením mäsa, ale tento spôsob vyzerá jednoducho úžasne. Už sa teším, ako si pripravím večeru pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. CukríkJuli píše:

    Toto je fantastický recept na bravčové karé! Mám rada jednoduché pokyny a už teraz si predstavujem tú lahodnú chuť. Zelenina ako príloha mi tiež veľmi vyhovuje. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  7. _PohodovýJano_ píše:

    ‚Karé na prírodno‘ znie tak dobre! Som si istý, že moje deti to budú milovať. Rád skúšam nové jedlá a tento recept ma veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a chuťou. Ďakujem za tipy!

  8. #ChutnýŠef# píše:

    @Myslím si, že tento recept je presne to pravé pre mňa! Chcem pripraviť niečo špeciálne pre priateľov a toto bravčové karé vyzerá ako ideálna voľba. Opečenie s cesnakom bude určite úžasné!

  9. -FunnyBobo- píše:

    [Skvelý recept!] Už dlho hľadám niečo takéto jednoduché na varenie doma. Konečne môžem pripraviť niečo chutné bez stresu z komplikovaných postupov. Teším sa na ďalšie varenie podľa vášho návodu!

  10. !KreatívnyTom! píše:

    !Tento recept je úžasný! Veľmi sa mi páči spôsob prípravy mäsa aj omáčky s cibuľou a cesnakom! Určite ho odporučím svojim priateľom, aby sme si spoločne uvarili dobrú večeru počas víkendu.