Bravčové karé na prírodno na panvici
Ak sa snažíte nájsť recept na prípravu bravčového karé v prírodnej úprave na panvici, rád vám ponúknem nasledujúci postup, ktorý som vytvorila.
Bravčové karé v prírodnej úprave na panvici
Vyberte si kvalitné bravčové karé a postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Karé starostlivo umyte a varte v osolenej vode približne 10 minút. Následne ho vyberte z vody a nechajte chvíľu ochladnúť.
- Na panvici zohrejte trošku oleja na stredne vysokú teplotu.
- Karé osušte uterákom a opatrne ho položte na panvicu. Opečte ho z každej strany, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Akonáhle je mäso opečené, znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou alebo vekom. Pokračujte vo varení ďalších 15-20 minút, kým nie je mäso úplne prepečené.
- Po uvarení nechajte mäso oddychovať, aby zachovalo šťavnatosť a mäkkosť. Potom ho nakrájajte na plátky.
- Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú opekané zemiaky, ryža alebo zeleninová príloha.
Verím, že tento recept vám dobre poslúži. Prajem vám príjemný apetít!
2) Bravčové karé na prírodno na panvici
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 – 4 lyžice oleja
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej papriky (môže byť sladká alebo pikantná)
- čerstvé bylinky (napríklad petržlenová vňať alebo rozmarín) na dekoráciu
- 150 ml vývaru alebo vody
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a jemne osušte pomocou papierovej utierky. Potom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 – 3 cm.
-
Omaľovanie a ochutenie: Každý kúsok mäsa osolte a okoreňte z oboch strán. Posypte ich mletou paprikou.
-
Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkrúžky. Cesnak môžete buď jemne nakrájať, alebo rozdrviť.
-
Smaženie: V širokej panvici zohrejte olej na strednej teplote. Akonáhle je olej dostatočne horúci, pridajte plátky bravčového karé. Smažte ich z oboch strán asi 4 – 5 minút, alebo pokým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené.
-
Pridanie zeleniny: Po otočení plátkov do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte všetko spolu s mäsom, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
-
Podlievanie: Následne do panvice prilievajte vývar alebo vodu. Týmto spôsobom vytvoríte chutnú omáčku. Nechajte soumix variť chvíľu, aby sa chute spojili a omáčka trošku zahustila.
-
Dokončenie: Po dostatočnom zmäknutí plátkov mäsa a zredukovaní omáčky je pokrm hotový. Skontrolujte chuť a prípadne upravte soľou alebo korením.
-
Servírovanie: Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami. Ako prílohu si môžete zvoliť varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.
Bon appetit!