Bravčové karé na prírodno na panvici
Ak sa snažíte nájsť recept na prípravu bravčového karé v prírodnej úprave na panvici, rád vám ponúknem nasledujúci postup, ktorý som vytvorila.
Bravčové karé v prírodnej úprave na panvici
Vyberte si kvalitné bravčové karé a postupujte podľa nasledujúcich krokov:
- Karé starostlivo umyte a varte v osolenej vode približne 10 minút. Následne ho vyberte z vody a nechajte chvíľu ochladnúť.
- Na panvici zohrejte trošku oleja na stredne vysokú teplotu.
- Karé osušte uterákom a opatrne ho položte na panvicu. Opečte ho z každej strany, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Akonáhle je mäso opečené, znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou alebo vekom. Pokračujte vo varení ďalších 15-20 minút, kým nie je mäso úplne prepečené.
- Po uvarení nechajte mäso oddychovať, aby zachovalo šťavnatosť a mäkkosť. Potom ho nakrájajte na plátky.
- Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú opekané zemiaky, ryža alebo zeleninová príloha.
Verím, že tento recept vám dobre poslúži. Prajem vám príjemný apetít!
2) Bravčové karé na prírodno na panvici
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 – 4 lyžice oleja
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej papriky (môže byť sladká alebo pikantná)
- čerstvé bylinky (napríklad petržlenová vňať alebo rozmarín) na dekoráciu
- 150 ml vývaru alebo vody
Postup:
-
Príprava mäsa: Bravčové karé umyte a jemne osušte pomocou papierovej utierky. Potom ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 – 3 cm.
-
Omaľovanie a ochutenie: Každý kúsok mäsa osolte a okoreňte z oboch strán. Posypte ich mletou paprikou.
-
Príprava cibule a cesnaku: Cibuľu ošúpte a nakrájajte na polkrúžky. Cesnak môžete buď jemne nakrájať, alebo rozdrviť.
-
Smaženie: V širokej panvici zohrejte olej na strednej teplote. Akonáhle je olej dostatočne horúci, pridajte plátky bravčového karé. Smažte ich z oboch strán asi 4 – 5 minút, alebo pokým nie sú zlatohnedé a dobre prepečené.
-
Pridanie zeleniny: Po otočení plátkov do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte všetko spolu s mäsom, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť.
-
Podlievanie: Následne do panvice prilievajte vývar alebo vodu. Týmto spôsobom vytvoríte chutnú omáčku. Nechajte soumix variť chvíľu, aby sa chute spojili a omáčka trošku zahustila.
-
Dokončenie: Po dostatočnom zmäknutí plátkov mäsa a zredukovaní omáčky je pokrm hotový. Skontrolujte chuť a prípadne upravte soľou alebo korením.
-
Servírovanie: Podávajte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami. Ako prílohu si môžete zvoliť varené zemiaky, ryžu alebo čerstvý chlieb.
Bon appetit!
Tento recept na bravčové karé je skvelý! Vždy som sa bál variť mäso, ale teraz viem, že to zvládnem. Ďakujem za jasné kroky a tipy. Opečené zemiaky k tomu budú perfektné! Odporúčam ho všetkým, ktorí milujú dobré jedlo.
Wow, tento recept vyzerá naozaj chutne! Nikdy som nevedela, ako správne pripraviť bravčové karé. Rada skúsim tento postup a určite to podám aj mojej rodine. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!
Perfektný recept! Milujem varenie a toto je presne to, čo potrebujem. Konečne som našiel niečo jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam cez víkend. Veľká vďaka za zdieľanie týchto skvelých rád!
Tento recept ma veľmi inšpiroval! Príprava bravčového karé sa zdá byť jednoduchá a rýchla. Mám rád, keď je jedlo chutné a zdravé zároveň. Budem sa snažiť dodržať všetky kroky a určite sa pochválim výsledkom!
Súhlasím s týmto receptom na bravčové karé! Vždy som mal problém s pečením mäsa, ale tento spôsob vyzerá jednoducho úžasne. Už sa teším, ako si pripravím večeru pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!
Toto je fantastický recept na bravčové karé! Mám rada jednoduché pokyny a už teraz si predstavujem tú lahodnú chuť. Zelenina ako príloha mi tiež veľmi vyhovuje. Určite ho vyskúšam čoskoro!
‚Karé na prírodno‘ znie tak dobre! Som si istý, že moje deti to budú milovať. Rád skúšam nové jedlá a tento recept ma veľmi zaujal svojou jednoduchosťou a chuťou. Ďakujem za tipy!
@Myslím si, že tento recept je presne to pravé pre mňa! Chcem pripraviť niečo špeciálne pre priateľov a toto bravčové karé vyzerá ako ideálna voľba. Opečenie s cesnakom bude určite úžasné!
[Skvelý recept!] Už dlho hľadám niečo takéto jednoduché na varenie doma. Konečne môžem pripraviť niečo chutné bez stresu z komplikovaných postupov. Teším sa na ďalšie varenie podľa vášho návodu!
!Tento recept je úžasný! Veľmi sa mi páči spôsob prípravy mäsa aj omáčky s cibuľou a cesnakom! Určite ho odporučím svojim priateľom, aby sme si spoločne uvarili dobrú večeru počas víkendu.