Bravčové karé s cestovinou

Recept na bravčové karé s cestovinou ako zo skvelej reštaurácie.

Suroviny:

  • 4 kusy bravčového karé
  • 250 g cestovín (napríklad penne, fusilli alebo tagliatelle)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml vývaru (môžete zvoliť hovädzí alebo zeleninový)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička mletého červeného korenia
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochucovanie
  • petržlenová vňať na dekoráciu

 

Bravčové karé s cestovinou

Postup:

  1. Na strednom plameni si rozohrejte veľkú panvicu alebo hrniec a pridajte olivový olej.
  2. Na panvici opekajte bravčové karé z oboch strán, až pokým nezhnednú a nedosiahnu zlatohnedý tón. Potom ich odložte bokom.
  3. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Do panvice pridajte mleté červené korenie a dobre premiešajte, aby sa uvoľnila jeho chuť a aróma.
  5. Do panvice nalejte vývar a smotanu na varenie, varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
  6. Medzitým prípravy cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a nahriate opláchnite studenou vodou.
  7. Do hotového bravčového karé pridajte cestovinu a premiešajte, aby sa dôkladne spojili s omáčkou.
  8. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Servírujte horúce a ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že tento recept splní vaše očakávania a bude vám chutiť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa pýtať.

 

Bravčové karé s cestovinou- 2

2) Bravčové karé s cestovinou

Na prípravu bravčového karé:

  • 500 g bravčového karé
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 100 ml vývaru (môže byť aj zeleninový alebo hovädzí)

Na cestoviny:

  • 300 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ na vodu

Na podávanie:

  • Strúhaný parmezán (voliteľné)
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na dekoráciu

 

Ako dlho sa varia údene rebra?

Ako dlho sa varia údene rebra?

Čítať viac »

Bravčové karé s cestovinou - 3

Postup:

  1. Príprava bravčového karé:

    • Bravčové karé umyte a osušte. Následne ho nakrájajte na plátky s hrúbkou zhruba 1,5 cm.
    • Cesnak a cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a orestujte do sklovita.
  2. Orestovanie karé:

    • Vložte plátky karé do panvice a orestujte ich z každej strany, kým nie sú zlatohnedé (asi 3-4 minúty z každej strany).
    • Posypte karé sladkou paprikou, tymiánom, soľou a korením. Dobre premiešajte.
    • Prilejte vývar a varte na nízkej teplote približne 10-15 minút, až pokým sa mäso neupečie a nezmäkne.
  3. Príprava cestovín:

    • Kým sa karé varí, uvarte cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale. Keď sú hotové, sceďte ich a prepláchnite studenou vodou.
  4. Zmiešanie cestovín a karé:

    • Po uvarení cestovín ich pridajte k bravčovému karé na panvici. Dobre premiešajte a nechajte ich prehriať ešte približne 2-3 minúty.
  5. Servírovanie:

    • Podávajte horúce, posypané strúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčové karé s cestovinou je úplne skvelý! Milujem, ako sa všetky chute spoja do jedného úžasného jedla. Určite ho vyskúšam doma. Ďakujem za zdieľanie tohto fantastického receptu, už sa teším na varenie!

  2. JankaKvet píše:

    Wow, tento recept vyzerá naozaj chutne! Bravčové karé a cestoviny sú moja obľúbená kombinácia. Určite ho pripravím na rodinnej oslave. Ďakujem za skvelý tip! Teším sa na reakcie od svojich blízkych!

  3. ZelenýSvet píše:

    Nádherný recept! Pripomína mi jedlo z reštaurácie, ktoré som si raz objednal. Je skvelé, že môžem teraz pripraviť niečo podobné doma. Veľmi sa teším, že to vyskúšam čoskoro. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. MačkaMia píše:

    Toto vyzerá naozaj výnimočne! Cestoviny s bravčovým karé sú super voľba na večeru. Všetky ingrediencie sú jednoduché a dostupné. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre svoju rodinu. Díky za úžasný recept!

  5. Srdiečko99 píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Bravčové karé a cestoviny sú perfektnou kombináciou chuti a textúry. Tento víkend určite urobím túto lahôdku pre svojich priateľov. Ďakujem za inšpiráciu, určite budeme mať výborný večer!

  6. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Cestoviny s bravčovým karé sú vždy dobrá voľba a tento postup je jednoduchý a zrozumiteľný. Určite ho vyskúšam už zajtra na večeru. Veľká vďaka za pomoc pri varení!

  7. ŠťastnýPetržlen píše:

    ‚Bravčové kare s cestovinou‘ znie ako perfektná voľba pre môj víkendový obed! Naozaj sa mi páči jednoduchosť receptu a jeho chuťová rozšírenosť. Nemôžem sa dočkať, kedy to pripravím pre celú rodinu.

  8. _ChutnýRecept_ píše:

    ‚Bravčové kare‘ so ‚cestovinami‘ – ideálna kombinácia chutí! Tento recept bude hitom u mňa doma a určite ho odporučím aj priateľom. Teším sa na výsledok a dúfam, že všetkým bude chutiť rovnako ako mne!

  9. @VeselýŠef píše:

    ‚Bravčové kare‘ s ‚cestovinami‘ je skvelý spôsob, ako potešiť chuťové poháriky celej rodiny! Neviem sa dočkať, keď to pripravím cez víkend; určite budeme mať fantastický čas pri stole.

  10. #DobréJedlo! píše:

    ‚Recept na bravčové kare s cestovinou‘ ma dostal hneď pri prvom pohľade! Skvele vyzerajúce jedlo ideálne pre rodinné stretnutia alebo rande pri sviečke. Už teraz cítim tú úžasnú vôňu v kuchyni!