Tu je návod na prípravu bravčového mäsa so zeleninou a ryžou:
Potrebné ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa (napríklad rezy alebo kocky)
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 mrkvy, na kolieska
- 1 paprika, na pásiky
- 1 cuketa, na plátky
- 200 g hrášku
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 2 šálky ryže
- 4 šálky vody
Bravčové mäso so zeleninou a ryžou
Príprava:
- Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým sa nezmäknú.
- Pridajte bravčové mäso a opečte ho, kým nie je na povrchu zlatisté.
- Do panvice vložte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Zeleninu orestujte, až kým nebude mierne zmäknutá.
- Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte panvicu a varte, kým nebude mäso úplne mäkké a zelenina jemná.
- V oddelenej nádobe uvarte ryžu podľa inštrukcií na obale.
- Podávajte bravčové mäso so zeleninou na ryži. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenom.
Dobrú chuť! Ak máte záujem o ďalšie recepty alebo iné otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Bravčové mäso na zelenine a ryža
Ingrediencie
Na prípravu bravčového mäsa:
- 500 g bravčového mäsa (napríklad stehno či karé), nakrájaného na kúsky
- 2 cibule, nakrájané na jemno
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 mrkvy, na kolieska
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
- 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 200 ml bujónu alebo vody
Na ryžu:
- 200 g ryže
- 400 ml vody
- soľ podľa chuti
Postup
-
Príprava ryže:
- Pred varením ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili nadbytočný škrob.
- V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a ryžu. Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte 15-20 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Potom ju odstavte a nechajte prikrytú ešte niekoľko minút.
-
Príprava bravčového mäsa:
- Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednej teplote.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť.
- Potom pridajte nakrájané bravčové mäso a orestujte ho, až kým nie je zlatohnedé. Osolte a okoreňte čiernym korením.
- Pridajte mrkvu, papriku a šampiňóny a restujte ešte 5-7 minút.
- Posypte mletou paprikou a vložte bobkový list. Zalejte bujónom alebo vodou, premiešajte a priveďte do varu.
- Teplotu znížte, zakryte pokrievkou a varte na slabšom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso mäkké.
-
Servírovanie:
- Na tanier dajte porciu ryže a na ňu navrstvite bravčové mäso so zeleninou.
- Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!