Bravčové mäso na zelenine a ryža

 

Tu je návod na prípravu bravčového mäsa so zeleninou a ryžou:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad rezy alebo kocky)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 cibuľa, na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, na kolieska
  • 1 paprika, na pásiky
  • 1 cuketa, na plátky
  • 200 g hrášku
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 2 šálky ryže
  • 4 šálky vody

 

Bravčové mäso so zeleninou a ryžou

Príprava:

  1. Na panvici zohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým sa nezmäknú.
  2. Pridajte bravčové mäso a opečte ho, kým nie je na povrchu zlatisté.
  3. Do panvice vložte mrkvu, papriku, cuketu a hrášok. Zeleninu orestujte, až kým nebude mierne zmäknutá.
  4. Pridajte soľ, čierne korenie a vodu. Zakryte panvicu a varte, kým nebude mäso úplne mäkké a zelenina jemná.
  5. V oddelenej nádobe uvarte ryžu podľa inštrukcií na obale.
  6. Podávajte bravčové mäso so zeleninou na ryži. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenom.

Dobrú chuť! Ak máte záujem o ďalšie recepty alebo iné otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Bravčové mäso na zelenine a ryža - 2

Ako dlho údiť morčacie prsia?

Ako dlho údiť morčacie prsia?

Čítať viac »

2) Bravčové mäso na zelenine a ryža

Ingrediencie

Na prípravu bravčového mäsa:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad stehno či karé), nakrájaného na kúsky
  • 2 cibule, nakrájané na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, na kolieska
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kocky
  • 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list
  • 200 ml bujónu alebo vody

Na ryžu:

  • 200 g ryže
  • 400 ml vody
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Príprava ryže:

    • Pred varením ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili nadbytočný škrob.
    • V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte soľ a ryžu. Znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a varte 15-20 minút, kým ryža neabsorbuje všetku vodu. Potom ju odstavte a nechajte prikrytú ešte niekoľko minút.
  2. Príprava bravčového mäsa:

    • Na panvici alebo v hlbokom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť.
    • Potom pridajte nakrájané bravčové mäso a orestujte ho, až kým nie je zlatohnedé. Osolte a okoreňte čiernym korením.
    • Pridajte mrkvu, papriku a šampiňóny a restujte ešte 5-7 minút.
    • Posypte mletou paprikou a vložte bobkový list. Zalejte bujónom alebo vodou, premiešajte a priveďte do varu.
    • Teplotu znížte, zakryte pokrievkou a varte na slabšom ohni približne 30-40 minút, kým nie je mäso mäkké.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier dajte porciu ryže a na ňu navrstvite bravčové mäso so zeleninou.
    • Podľa chuti môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako napríklad petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Milujem bravčové mäso a zeleninu. Určite to vyskúšam. Ďakujem za tip! Bude to perfektný obed pre moju rodinu a všetci sa určite potešia. Dobrú chuť!

  2. Srdiečko píše:

    Wau, to vyzerá naozaj chutne! Bravčové mäso so zeleninou je moje obľúbené jedlo, určite ho pripravím tento víkend. Ďakujem za skvelý recept, pomôže mi urobiť radosť blízkym. Už sa teším na varenie!

  3. Kuchárik01 píše:

    Super recept! Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Bravčové mäso na zelenine s ryžou znie skvele a iste sa mi podarí. Ešte pridám svoje obľúbené koreniny a bude to úžasné. Dík za inšpiráciu!

  4. JasnáHviezda píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Kombinácia zeleniny a bravčového mäsa je fantastická a zdravá voľba. Určite to vyskúšam, keď budem variť pre rodinu. Teším sa na novú chuťovku!

  5. Smajlík88 píše:

    Bravčové mäso so zeleninou znie báječne! Mám rád varenie s čerstvými ingredienciami a tento recept má všetko, čo potrebujem. Určite ho vyskúšam čoskoro, aby som potešil svoju rodinku.

  6. ZelenýPohár píše:

    To je super nápad na večeru! Milujem kombináciu ryže s mäsom a zeleninou, je to tak výživné a chutné. Ešte si k tomu pripravím šalát a bude to dokonalé jedlo pre mňa i moju rodinu.

  7. MačkaŠťastná píše:

    Tento recept ma nadchol! Bravčové mäso je skvelé s rôznymi druhmi zeleniny, určite ho vyskúšam pridať aj niečo svoje ako zemiaky alebo brokolicu. Teším sa na varenie podľa vášho návodu!

  8. Radoslav007 píše:

    ‚Bravčové mäso na zelenine‘ – znie fantasticky! Vždy hľadám nové recepty a tento sa mi veľmi páči. Je jednoduchý, čo ocení každá gazdinka. Ďakujem za tipy, ktoré potešia moju rodinu!

  9. 'OhnivýDrak' píše:

    ‚Wow, ten recept vyzerá skvele!‘ Veľmi sa teším, že môžem skúsiť niečo nové v kuchyni s bravčovým mäsom a ryžou. Zelenina pridáva farbu aj chuť – perfektne sa doplní k hlavnému jedlu!

  10. 'PetržlenováVňať' píše:

    ‚Fantastický nápad!‘ Bravčové mäso s čerstvou zeleninou znie úžasne; určite pripravím tento recept na víkendovú večeru pre celú rodinu – už teraz sa tešíme na túto dobrotu!