Bravčové na jarnej zeleninke

 

Ak túžite po chutnom a ľahkom jedle, bravčové mäso so sezónnou zeleninou je vynikajúca alternatíva. Prinášame vám jednoduchý recept, ktorý vás naučí, ako pripraviť tento lahodný pokrm.

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (môžete vybrať podľa vlastného vkusu)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, pokrájané na kolieska
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 200 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Bravčové s jarou na tanieri

Postup prípravy:

  1. Mäso nakrájajte na tenké kúsky alebo kocky, dôkladne osolte a okoreňte podľa vlastného uváženia.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekanú cibuľu, ktorú smažte dozlatista.
  3. Pridajte do panvice cesnak a restujte ho za stáleho miešania, aby sa prebudili jeho vône.
  4. Vložte nakrájané mäso a opekajte ho zo všetkých strán, až kým nie je dobre prepečené a získa požadovanú mäkkosť.
  5. Pridajte mrkvu a papriku a restujte ich s mäsom po dobu niekoľkých minút.
  6. Na záver vložte hrášok a zeleninový vývar. Znížte teplotu a nechajte všetko dusiť, kým sa zelenina nezmäkne.
  7. Dochutite soľou a korením podľa vlastného uváženia.
  8. Podávajte s plátkami čerstvého chleba alebo s prílohou podľa vášho výberu.

Verím, že si na tejto jarnej delikatesy pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Bravčové na jarnej zeleninke - 2

2) Bravčové na jarnej zeleninke

Ingrediencie:

Ako pripraviť bravčové pliecko?

Ako pripraviť bravčové pliecko?

Čítať viac »

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne platňa alebo panenka)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 stredná cuketa
  • 150 g fazuľových strukov
  • 200 g cherry paradajok
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Bravčové mäso dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ho na menšie kúsky a ochuťte soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.
  2. Smaženie mäsa:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané bravčové mäso a smažte, až kým nie je zlatohnedé a úplne prepečené (približne 5-7 minút). Potom ho vyberte a odložte na neskôr.
  3. Príprava zeleniny:

    • Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte, až kým cibuľa nezozlatne.
    • Následne pridajte nakrájané papriky, cuketu a fazuľové struky. Opečte na strednom ohni približne 5-7 minút, kým zelenina nezmäkne, ale nie sú rozczerpané.
  4. Dokončenie jedla:

    • Vráťte bravčové mäso do panvice so zeleninou. Pridajte cherry paradajky a posypte sušeným oreganom.
    • Všetko dôkladne premiešajte a nechajte krátko prevariť, aby sa chute spojili (asi 2-3 minúty).
  5. Podávanie:

    • Jedlo podávajte horúce, ozdobené čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí s čerstvým chlebom alebo ryžou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčové mäso na jarnej zeleninke je presne to, čo potrebujem na rýchly obed. Mám rád jednoduché a chutné jedlá. Vďaka za inšpiráciu, určite ho vyskúšam!

  2. ZelenáPohoda píše:

    Wow, ten recept vyzerá skvele! Milujem zeleninu a bravčové mäso je moja obľúbená voľba. Znie to jednoducho a chutne. Určite sa pustím do varenia už tento víkend!

  3. Slniečko88 píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Bravčové na jarnej zeleninke milujem a je to aj zdravé. Zelenina dodáva jedlu krásnu farbu a chuť. Určite ho zaradím do svojho jedálnička!

  4. JasnýDeň píše:

    Skvelý recept, práve som si ho uložila! Bravčové na jarnej zeleninke je presne to, čo potrebujem na oživenie mojich večerí. Teším sa na tú lahodnú chuť a farebnú prezentáciu!

  5. ChutnýKúsok píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Mám rada jednoduché jedlá s čerstvou zeleninou. Určite ho vyskúšam a verím, že bude chutiť skvele! Vďaka za tip, teším sa na varenie!

  6. JedlíkSrdca píše:

    Recept znie fantasticky! Kombinácia bravčového mäsa so zeleninou je vždy výborná voľba. Teším sa, ako si pochutnám s rodinou pri spoločnom stole. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. PohodovýGurmán píše:

    ‚Bravčové na jarnej zeleninke‘ – to znie ako ideálny recept pre mňa! Rád varím pre rodinu a tento pokrm určite všetkých poteší. Vďaka za skvelý nápad!

  8. _Kuchyňa_Expert_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – to sú slová, ktoré chcem počuť po príprave tohoto jedla! Vyzerá jednoducho a chutne, takže ho musím vyskúšať čo najskôr.

  9. -SlovenskýŠéfkuchár- píše:

    ‚Zelenina dodáva pokrmu tú správnu šmrnc!‘ Myslím si, že tento recept je perfektný aj pre tých najzačiatočníkov v kuchyni. Už sa teším na výsledok!

  10. -JasnáDúha- píše:

    ‚Recept má všetko!‘ Mám rada jednoduché kombinácie s čerstvou zeleninou a bravčovým mäsom. Tento recept určite zaradím medzi svoje obľúbené!