Bravčove plátky na štave s knedľou

plátkami na omáčke a knedľou, ktorý je obľúbený v mnohých domácnostiach.

### Bravčové Plátky na Omáčke s Knedľou

Bravčové plátky v omáčke so zemiakovou knedľou je typické slovenské jedlo, ktoré ponúka bohatú a chutnú kombináciu šťavnatých plátkov, hustej omáčky a nadýchanej knedle. Tento pokrm si získa srdce každého, pretože je nielen naozaj vynikajúci, ale aj relatívne jednoduchý na prípravu.

Ide o ideálny zdroj energie a útulnosti, ktorý vás zahreje a zasýti. Pripravte sa na chutné kulinárske dobrodružstvo, ktoré vás zavedie do hlbokých tradícií slovenskej kuchyne.

#### ingrediencie:

– 600 g bravčového karé
– 2 veľké cibule
– 2 mrkvy
– 2 petržleny
– 3 bobkové listy
– 10 guľôčok čierneho korenia
– 2 polievkové lyžice masla
– 2 polievkové lyžice múky
– 500 ml hovädzieho vývaru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 500 g zemiakov na knedľu
– 1 vajce
– 2 polievkové lyžice múky
– Soľ

#### Postup:

1. Bravčové karé nakrájajte na plátky a jemne ich rozklepte.
2. Očistené cibule, mrkvy a petržlen nakrájajte na malé kúsky.
3. Na masle osmažte cibuľu, kým nezmäkne, potom pridajte mrkvu, petržlen, bobkový list a čierne korenie. Pár chvíľ poduste.
4. Pridajte bravčové plátky a za neustáleho miešania ich opekajte zo všetkých strán.
5. Posypte múkou a za stáleho miešania nechajte trochu zmäknúť. Následne pridajte vývar a duste približne 45 minút pri nízkej teplote, kým mäso nie je jemné.
6. Zo zemiakov, vajca, múky a soli pripravte cesto na knedle. Formujte menšie knedličky a varte ich v osolenej vode asi 15 minút.
7. Nakoniec dochuťte omáčku soľou a čiernym korením podľa chuti.
8. Podávajte bravčové plátky na omáčke, prelité omáčkou, spolu s knedľami.

Dobrú chuť!

#### Príprava Bravčových plátkov:

– 4 bravčové plátky (približne 150 g každý)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, jemne nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 200 ml hovädzieho vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– 2 lyžice masla

##### Postup:

1. Osolte a okoreňte bravčové plátky z oboch strán.
2. Na rozpálenom oleji ich opražte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu, potom ich odstráňte z panvice.
3. Na tej istej panvici roztopte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte do zlatista. Následne pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalšiu minútu, až kým nezačne voňať.
4. Nalejte hovädzí vývar a smotanu. Premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 5 minút, kým omáčka nezískava hustotu. Dochutíte soľou a čiernym korením.

#### Príprava Knedlí:

Ako zavárať v hrnci?

Ako zavárať v hrnci?

Čítať viac »

– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– 100 ml mlieka
– 1/2 čajovej lyžičky soli
– 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva

##### Postup:

1. V miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
2. V menšej miske rozšľahajte vajce a pridajte mlieko.
3. Rýchlo miešajte suché ingrediencie do zmesi vajec a mlieka, kým nie je cesto hladké.
4. Varíme v osolenej vriacej vode.
5. Na pomúčenej doske vytvorte z cesta valček a nakrájajte ho na menšie časti, ktoré tvarujte do knedlíčkov.
6. Knedlíčky vložte do vody a varte, kým nevyplávajú na povrch a varte ešte 2-3 minúty.

#### Dokončenie a podávanie:

Koľko kalórií má horalka?

Koľko kalórií má horalka?

Čítať viac »

1. Vráťte plátky bravčového mäsa späť do panvice s omáčkou a nechajte ich prehriať.
2. Servírujte bravčové plátky s knedľou a omáčkou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Tento recept úplne vystihuje tradičnú slovenskú kuchyňu s klasickými bravčovými plátkami.plátkami, smotanovou omáčkou a šťavnatými knedľami. Prajem vám dobrú chuť!

 

 

3)

Bravčové plátky na omáčke s knedľou patrí medzi najpopulárnejšie pokrmy v slovenskej gastronómii. Tento výnimočný a lahodný pokrm je ideálny na rodinné obedy, ak si chcete dopriať niečo špeciálne. V nasledujúcom príspevku sa dozviete všetko potrebné, aby ste si mohli pripraviť toto tradičné slovenské jedlo vo vlastnej réžii. Všetky suroviny sú ľahko dostupné a postup je veľmi jednoduchý!

Ingrediencie na bravčové plátky

Na prípravu bravčových plátkov si pripravte nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčového karé
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 1 liter vývaru alebo vody
  • soľ a korenie
  • olej na restovanie

Postup prípravy

Začnite so spracovaním bravčových plátkov. Najprv ich nakrájajte na hrubšie kusy a jemne osolte a okoreňte. Na panvici si zahrejte trochu oleja a plátky opražte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedý odtieň. Potom ich vyberte a odložte na bok.

V tej istej panvici osmažte na jemno nasekanú cibuľu a cesnak. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a všetko spolu restujte približne 5 minút. Potom vráťte plátky mäsa späť do panvice, pridajte vývar, prípadne dochuťte soľou a korením, a všetko nechajte dusiť na nízkej teplote asi hodinu.

Nezabudnite si pripraviť aj knedľu! Kombinácia horúcich plátkov na omáčke s nadýchanou knedľou je dokonalý spôsob, ako obohatiť chuť tohto pokrmu. Takto pripravené jedlo si zamilujete vy aj vaša rodina!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Mikulas Konstantinidis píše:

    Výborný recept, veľmi jednoduchý na prípravu. Určite vyskúšam!

  2. Katarina30 píše:

    Toto jedlo mám rada už od detstva, skvelé recepty a postup!

  3. Valentina Simkova píše:

    Nechutilo by sa mi toľko čierneho korenia, ale inak zaujímavý recept.