Bravčové pliecko na znojemský spôsob

Ak máte chuť na tradičnú jedlo zo Slovenska, nechajte ma predstaviť vám recept na bravčové pliecko na znojemský spôsob. Tu je, čo budete potrebovať a ako pripraviť tento lahodný pokrm:

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového pliecka
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • 250 ml vývaru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • olej na opekánie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • cesnaková soľ a mletá paprika na ochutenie

 

Bravčové pliecko na znojemský spôsob

  1. Najskôr očistite a nakrájajte cibuľu na rezance.
  2. Na rozpálenej panvici si rozohrejte olej a opekajte pliecko z oboch strán, až kým nie je pekne zlatisté.
  3. Z panvice odstráňte pliecko a v tom istom oleji osmažte cibuľu a cesnak.
  4. Papriky a paradajky očistite a nakrájajte na kocky, potom ich pridajte k cibuli a cesnaku na panvici.
  5. Opekajte zeleninu na stredne silnom ohni a keď je mäkká, primiešajte lyžicu múky a nechajte ju spomaliťm.
  6. Postupne prilievajte vývar, za stáleho miešania, a nechajte omáčku povariť do zhustnutia.
  7. Pridajte pečené pliecko a nechajte ich ešte pár minút povariť spoločne s omáčkou.
  8. Podľa chuti pridajte soľ a korenie, cesnakovú soľ a mletú papriku. Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie korenie podľa svojich preferencií.
  9. Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľami.

Dúfam, že vám tento recept pomohol pripraviť si chutné bravčové pliecko na znojemský spôsob. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového pliecka
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 ml červenej vína (najlepšie suchého)
  • 300 ml kuracieho alebo hovädzieho vývaru
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 stredná petržlenová koreň
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 lyžice oleja
  • 200 g kyslej smotany (na podávanie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové pliecko umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na kocky (asi 3-4 cm). Osolte a okoreňte.

  2. Smaženie cibule: Na veľkej panvici alebo v hrnci rozohrejte olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezačne zlatnúť. Pridajte tiež pretlačený cesnak a smažte ešte ďalších 1-2 minúty.

  3. Smaženie mäsa: Do panvice pridajte nakrájané pliecko a orestujte ho zo všetkých strán, kým sa zhnedne.

  4. Pridanie zeleniny a korenín: Pridajte nakrájanú mrkvu a petržlenový koreň. Následne posypte majoránkou, paprikou a pridajte bobkové listy. Krátko premiešajte.

  5. Deglazovanie: Zalejte červeným vínom a nechajte zovrieť, aby sa alkohol odparil. Následne pridajte vývar a premiešajte.

  6. Dusenie: Znížte teplotu a zakryte hrniec. Nechajte dusiť na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým nie je mäso mäkké. Počas dusenia občas premiešajte a v prípade potreby pridajte trošku vývaru alebo vody.

  7. Podávanie: Hotové bravčové pliecko na znojemský spôsob podávajte s kyslou smotanou, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Hodí sa k nemu čerstvý chlieb, knedle alebo zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

13 Komentárov

  1. Levoslav07 píše:

    Recept je úžasný, vyskúšam určite! Myslím si, že bude chutné.

  2. Bondra Ervin píše:

    Tento recept mi pripomína detstvo, keď mama varila najlepšie jedlá. Určite si ho vyskúšam!

  3. Clabuda píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Určite ho vyskúšam.

  4. Kuchárik01 píše:

    Tento recept na bravčové pliecko je úžasný! Nikdy som si nemyslel, že varenie môže byť také jednoduché. Zelenina krásne doplnila chuť mäsa a omáčka bola vynikajúca. Odporúčam všetkým, ktorí majú radi tradičné slovenské jedlá!

  5. MňamMňam23 píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Bravčové pliecko na znojemský spôsob som pripravila pre rodinu a všetci boli nadšení. Chutné a jednoduché jedlo, ktoré sa rýchlo pripraví. Určite ho budem variť častejšie!

  6. ZlatýRybka píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Konečne niečo tradičné a zároveň chutné. Príprava nebola náročná a výsledok stál za to. Všetkým odporúčam vyskúšať tento úžasný pokrm, určite nebudete sklamaní.

  7. ChutnýPokrm píše:

    Wow, toto bravčové pliecko ma naozaj ohromilo! Chuť je fantastická a ja milujem kombináciu zeleniny s mäsom. Je to perfektné jedlo na nedeľný obed s rodinou. Ďakujem za tento recept, určite ho odporučím priateľom!

  8. Jedlík007 píše:

    Úžasný recept! Pripravila som bravčové pliecko podľa vášho návodu a bola to bomba! Všetko sa skvele spojilo do lahodnej omáčky. Rada varím tradičné jedlá a toto je určite jedno z najlepších. Dúfam, že v budúcnosti pridáte viac takýchto receptov!

  9. VarímSrdcom píše:

    Toto bravčové pliecko je ako stvorené pre moje chuťové poháriky! Skvelé kombinácie ingrediencií robia z tohto jedla skutočný zážitok. Pripravila som ho na rodinnú oslavu a všetci chceli viac! Ďakujem za inšpiráciu.

  10. FajnováKuchyňa píše:

    Super recept! Konečne niečo, čo sa dá pripraviť aj po práci bez stresu. Bravčové pliecko bolo šťavnaté a omáčka bola dokonalá k ryži. Určite budem opäť variť podľa vás!

  11. -MäsoLáska- píše:

    “Bravčové pliecko” ma vždy dostane svojou chuťou! Tento recept je jednoducho perfektný pre každého, kto má rád dobré jedlo bez veľkej námahy. Ďakujem za tipy ohľadom korenín – pridalo to tomu úplne nový rozmer.

  12. _ChutnaZabava_ píše:

    “Dobrú chuť” nie je len fráza, ale aj pocit po ochutnaní tohoto jedla! Recept bol veľmi jasný a výsledok prekvapil mňa aj moju rodinu. Teším sa na ďalšie kulinárske dobrodružstvá podľa vašich pokynov!

  13. _SvetLásky_ píše:

    “Bravčové pliecko na znojemský spôsob” bolo doslova rozprávkové! Každý sústo vyžarovalo lásku k vareniu. S potešením budem tento recept opakovať na rôznych rodinných stretnutiach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *