Bravčové rebierka na údenársky spôsob

Samozrejme! Tu sú dva recepty na údené bravčové rebierka:

Recept 1: Tradičné údené bravčové rebierka
Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica čiernej rasce
  • 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
  • 1 čajová lyžička cibule v prášku
  • 1 čajová lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • Olej na natretie

Príprava:

  1. V miske spojte soľ, cukor, sladkú papriku, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu a čierne korenie.
  2. Rebierka dôkladne umyte a osušte ich papierovou utierkou.
  3. Potrite ich tenkou vrstvou oleja a pripravte marinádu z namiešaných korenín.
  4. Pripravte si udiareň a opatrne rozložte drevené štiepky alebo malé kusy uhlia na spodok.
  5. V hlavnej časti udiareň zapáľte oheň a nechajte dym z horiacej štiepky alebo uhlia rozvinúť.
  6. Položte rebierka na rošt (mali by byť nad priamym plameňom), zakryte udiareň a nechajte ich údiť asi 2,5 hodiny.
  7. Po uplynutí 2,5 hodiny skontrolujte, či sú rebierka hotové. Mali by sa oddeliť od kostí a mať intenzívnu údenú chuť.
  8. Akonáhle sú hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať, a potom ich môžete servírovať.

 

Recept 2: Rýchle údené bravčové rebierka
Na prípravu budete potrebovať:

Veganské bolonské špagety

Veganské bolonské špagety

Čítať viac »

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletej čiernej rasce
  • 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
  • 1 čajová lyžička cibule v prášku
  • 1 čajová lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • Olej na natretie

Príprava:

  1. Rebierka umyte a dôkladne osušte.
  2. V miske skombinujte sladkú papriku, soľ, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu, mletú papriku a škoricu.
  3. Rebierka natrite olejom a následne ich potrite marinádou z pripravených korenín.
  4. Odporúča sa použiť rýchlu údennú metódu. Na to budete potrebovať udiareň, dymovú pistáciu a rýchle zapálenie. Dodržujte pokyny výrobcu rýchlej údennej súpravy a udiať rebierka podľa potreby až do požadovanej úpravy.
  5. Po ukončení údenia nechajte rebierka chvíľu odpočívať a potom ich servírujte.

Dúfam, že si tieto recepty zamilujete!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Peťo123 píše:

    Wow, tieto údené rebierka vyzerajú skvele! Nikdy som si nemyslel, že by som mohol doma urobiť niečo tak chutné. Určite vyskúšam recept a pozvem rodinu na večeru. Ďakujem za tip!

  2. Srdiečko99 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Rýchle a jednoduché recepty na údené rebierka ma veľmi potešili. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím na rodinný piknik. Skvelá práca s receptami!

  3. Kocúrik88 píše:

    Recepty sú úžasné! Znie to tak chutne a ja milujem údené jedlá. Chcem to vyskúšať už tento víkend. Som si istý, že sa budem pýtať na ďalšie tipy od vás!

  4. JankaM píše:

    Super! Recepty vyzerajú veľmi lákavo. Myslím, že údené rebierka budú hitom na našich rodinných stretnutiach. Vďaka za zdieľanie týchto skvelých nápadov a rád!

  5. ZelenáFľaša píše:

    Tieto údené rebierka musia byť fantastické! Mám pocit, že s takými prísadami budú plné chuti. Určite ich skúsim pripraviť a podelím sa o výsledok s priateľmi.

  6. Maco1234 píše:

    To vyzerá ako skvelý recept! Milujem variť pre rodinu a tieto rebierka sú presne to, čo hľadám pre našu ďalšiu oslavu. Ďakujem za inšpiráciu, určite ich spravím.

  7. Bublinka77 píše:

    Wau! Tieto recepty sú super jednoduché a chutné! Veľmi sa teším, keď ich pripravím pre svojich blízkych. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne pri čítaní!

  8. _Sloník_2023 píše:

    ‚Klasické údené rebierka‘ znie ako niečo, čo by mohlo byť mojím novým obľúbeným jedlom. Oceňujem vaše jednoduché pokyny; určite to zvládnem aj ja doma!

  9. !Boba! píše:

    ‚Rýchle údené rebierka‘ sú presne to, čo potrebujem do svojho menu na víkendovú grilovačku s kamarátmi! Už teraz sa teším na tú úžasnú chuť.

  10. #ChutnýSvět# píše:

    ‚Recepty sú skvelé a jasne napísané!‘ Určite si ich uložím a vyskúšam tento víkend. Neviem sa dočkať tej vône dymu vo vzduchu!