Určite! Tu máte dva recepty na údené bravčové rebierka:
Recept 1: Klasické údené bravčové rebierka
Potrebujete:
- 1 kg bravčových rebierok
- 2 lyžice soli
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžica čiernej rasce
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- 1 lyžička cibule v prášku
- 1 lyžička mletej horčice
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- Polievkový olej
Postup:
- Do misy zmiešajte soľ, cukor, sladkú papriku, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu a čierne korenie.
- Rebierka dôkladne opláchnite a suchým utierkou ich osušte.
- Natriete ich tenkou vrstvou oleja a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
- Pripravte si udierku a opatrne rozložte drevené hobliny alebo malé kúsky drevného uhlie na dne.
- V hlavnej časti sudu zapaľte oheň a dym vytvorený horiacimi hoblinami alebo uhlím nechajte rozvinúť.
- Na reštauráciu suda položte rebierka (mali by byť nad priamym ohňom), suda zakryte a nechajte rebierka údiť asi 2,5 hodiny.
- Po 2,5 hodinách skontrolujte, či sú bravčové rebierka hotové. Mala by sa odlupovať od kostí a mať výraznú údenú chuť.
- Keď sú hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať a potom ich môžete podávať.
Recept 2: Rýchle údené bravčové rebierka
Potrebujete:
- 1 kg bravčových rebierok
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletej čiernej rasce
- 1 lyžička cesnaku v prášku
- 1 lyžička cibule v prášku
- 1 lyžička mletej horčice
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- ½ čajovej lyžičky mletej škorice
- Olej na potretie
Postup:
- Rebierka opláchnite a dobre osušte.
- V miske zmiešajte sladkú papriku, soľ, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu, mletú papriku a škoricu.
- Rebierka otrieť olejom a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
- Vhodné je použiť rýchlu údennú metódu. Potrebujete udierku, dymovú pistáciu a rýchle zapálenie. Postupujte podľa pokynov výrobcu rýchleho údenného zariadenia a udiať rebierka podľa potreby až do údenia.
- Po dokončení údenia nechajte rebierka chvíľu odpočívať a servírujte.
Dúfam, že tieto recepty vám budú chutiť!
Wow, tieto údené rebierka vyzerajú skvele! Nikdy som si nemyslel, že by som mohol doma urobiť niečo tak chutné. Určite vyskúšam recept a pozvem rodinu na večeru. Ďakujem za tip!
Toto je presne to, čo potrebujem! Rýchle a jednoduché recepty na údené rebierka ma veľmi potešili. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím na rodinný piknik. Skvelá práca s receptami!
Recepty sú úžasné! Znie to tak chutne a ja milujem údené jedlá. Chcem to vyskúšať už tento víkend. Som si istý, že sa budem pýtať na ďalšie tipy od vás!
Super! Recepty vyzerajú veľmi lákavo. Myslím, že údené rebierka budú hitom na našich rodinných stretnutiach. Vďaka za zdieľanie týchto skvelých nápadov a rád!
Tieto údené rebierka musia byť fantastické! Mám pocit, že s takými prísadami budú plné chuti. Určite ich skúsim pripraviť a podelím sa o výsledok s priateľmi.
To vyzerá ako skvelý recept! Milujem variť pre rodinu a tieto rebierka sú presne to, čo hľadám pre našu ďalšiu oslavu. Ďakujem za inšpiráciu, určite ich spravím.
Wau! Tieto recepty sú super jednoduché a chutné! Veľmi sa teším, keď ich pripravím pre svojich blízkych. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne pri čítaní!
‘Klasické údené rebierka’ znie ako niečo, čo by mohlo byť mojím novým obľúbeným jedlom. Oceňujem vaše jednoduché pokyny; určite to zvládnem aj ja doma!
‘Rýchle údené rebierka’ sú presne to, čo potrebujem do svojho menu na víkendovú grilovačku s kamarátmi! Už teraz sa teším na tú úžasnú chuť.
‘Recepty sú skvelé a jasne napísané!’ Určite si ich uložím a vyskúšam tento víkend. Neviem sa dočkať tej vône dymu vo vzduchu!