Bravčové rebierka na údenársky spôsob

Určite! Tu máte dva recepty na údené bravčové rebierka:

Recept 1: Klasické údené bravčové rebierka
Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 lyžice soli
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica čiernej rasce
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička cibule v prášku
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • Polievkový olej

Postup:

  1. Do misy zmiešajte soľ, cukor, sladkú papriku, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu a čierne korenie.
  2. Rebierka dôkladne opláchnite a suchým utierkou ich osušte.
  3. Natriete ich tenkou vrstvou oleja a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
  4. Pripravte si udierku a opatrne rozložte drevené hobliny alebo malé kúsky drevného uhlie na dne.
  5. V hlavnej časti sudu zapaľte oheň a dym vytvorený horiacimi hoblinami alebo uhlím nechajte rozvinúť.
  6. Na reštauráciu suda položte rebierka (mali by byť nad priamym ohňom), suda zakryte a nechajte rebierka údiť asi 2,5 hodiny.
  7. Po 2,5 hodinách skontrolujte, či sú bravčové rebierka hotové. Mala by sa odlupovať od kostí a mať výraznú údenú chuť.
  8. Keď sú hotové, nechajte ich chvíľu odpočívať a potom ich môžete podávať.

 

Recept 2: Rýchle údené bravčové rebierka
Potrebujete:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej čiernej rasce
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 lyžička cibule v prášku
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • Olej na potretie

Postup:

  1. Rebierka opláchnite a dobre osušte.
  2. V miske zmiešajte sladkú papriku, soľ, čiernu rasce, cesnak v prášku, cibuľu v prášku, mletú horčicu, mletú papriku a škoricu.
  3. Rebierka otrieť olejom a potrite marinádou zo zmiešaných korenín.
  4. Vhodné je použiť rýchlu údennú metódu. Potrebujete udierku, dymovú pistáciu a rýchle zapálenie. Postupujte podľa pokynov výrobcu rýchleho údenného zariadenia a udiať rebierka podľa potreby až do údenia.
  5. Po dokončení údenia nechajte rebierka chvíľu odpočívať a servírujte.

Dúfam, že tieto recepty vám budú chutiť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Peťo123 píše:

    Wow, tieto údené rebierka vyzerajú skvele! Nikdy som si nemyslel, že by som mohol doma urobiť niečo tak chutné. Určite vyskúšam recept a pozvem rodinu na večeru. Ďakujem za tip!

  2. Srdiečko99 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Rýchle a jednoduché recepty na údené rebierka ma veľmi potešili. Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím na rodinný piknik. Skvelá práca s receptami!

  3. Kocúrik88 píše:

    Recepty sú úžasné! Znie to tak chutne a ja milujem údené jedlá. Chcem to vyskúšať už tento víkend. Som si istý, že sa budem pýtať na ďalšie tipy od vás!

  4. JankaM píše:

    Super! Recepty vyzerajú veľmi lákavo. Myslím, že údené rebierka budú hitom na našich rodinných stretnutiach. Vďaka za zdieľanie týchto skvelých nápadov a rád!

  5. ZelenáFľaša píše:

    Tieto údené rebierka musia byť fantastické! Mám pocit, že s takými prísadami budú plné chuti. Určite ich skúsim pripraviť a podelím sa o výsledok s priateľmi.

  6. Maco1234 píše:

    To vyzerá ako skvelý recept! Milujem variť pre rodinu a tieto rebierka sú presne to, čo hľadám pre našu ďalšiu oslavu. Ďakujem za inšpiráciu, určite ich spravím.

  7. Bublinka77 píše:

    Wau! Tieto recepty sú super jednoduché a chutné! Veľmi sa teším, keď ich pripravím pre svojich blízkych. Dúfam, že im budú chutiť rovnako ako mne pri čítaní!

  8. _Sloník_2023 píše:

    ‘Klasické údené rebierka’ znie ako niečo, čo by mohlo byť mojím novým obľúbeným jedlom. Oceňujem vaše jednoduché pokyny; určite to zvládnem aj ja doma!

  9. !Boba! píše:

    ‘Rýchle údené rebierka’ sú presne to, čo potrebujem do svojho menu na víkendovú grilovačku s kamarátmi! Už teraz sa teším na tú úžasnú chuť.

  10. #ChutnýSvět# píše:

    ‘Recepty sú skvelé a jasne napísané!’ Určite si ich uložím a vyskúšam tento víkend. Neviem sa dočkať tej vône dymu vo vzduchu!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *