Určite, tu sú ďalšie dva recepty na pokrm s bravčovým rebierkom a hríbami:
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml mäsového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- 4 veľké zemiaky
- Olej na pečenie
- Strúhanka na zapekanie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
- Do rovnakej panvice pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
- Prilijeme mäsový vývar a necháme omáčku krátko povariť.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Spolu s hubami ju necháme krátko povariť, aby sa prepojili chute.
- Do omáčky vrátime opečené rebierka a necháme ich spolu s húbami podusiť asi 10 – 15 minút, aby sa chutné arómy prenikli do mäsa.
- Medzitým si pripravíme zapekané zemiaky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky a uvaríme vo vriacej osolenej vode do zmäknutia.
- Uvarené zemiaky zložíme do pekáča, pokryjeme smotanovou omáčkou s hubami a zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým povrch zemiakov nezískajú zlatistú farbu.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme doplniť zeleninovým šalátom.
Bravčové rebierko na hríboch
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, lesné hriby)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové korene
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml mäsového vývaru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olej na pečenie
Postup:
- Rebierka osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme rebierka, až kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich odložíme na stranu.
- Na rovnakej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlačený cesnak a opažíme ho pár sekúnd.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, až kým neuvolia vodu a na panvici zostane len ich konzistencia.
- Pridáme na kocky nakrájané mrkvu a petržlenové korene. Osolíme, okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
- Do zapekacej misky dáme dusenú zeleninu a na vrch poukladáme opečené rebierka. Všetko dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 30 – 40 minút, kým mäso nie je úplne mäkké.
- Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakmi.
Dúfam, že tieto recepty vás inšpirujú a budete si vychutnávať pokrmy s bravčovým rebierkom a hríbami!
Tento recept vyzerá naozaj fantasticky! Milujem, keď sú jedlá takto jednoduché a chutné. Bravčové rebierka s hubami sú moja obľúbená kombinácia. Určite to skúsim pripraviť tento víkend. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, tento recept je presne to, čo som hľadal! Znie to veľmi chutne a jednoduché na prípravu. Mám rád huby a bravčové mäso, takže toto je pre mňa ideálne. Už sa teším na varenie!
Super recept! Bravčové rebierka a hríby sú skvelá voľba pre rodinnú večeru. Určite vyskúšam aj zapekané zemiaky podľa vášho postupu, vyzerajú úžasne! Dajte vedieť, aké sú ďalšie vaše obľúbené recepty.
Toto je presne ten typ jedla, ktorý milujem! Veľa chutí a jednoduchosť prípravy ma oslovila. Vždy hľadám nové inšpirácie do kuchyne a toto je jeden z najlepších receptov, aké som videla. Ďakujem!
Recept vyzerá úžasne a určite ho vyskúšam! Kombinácia bravčového mäsa s hubami je niečo, čo mám veľmi rád. Teším sa na tú chuťovú explóziu pri jedle. Ešte raz vďaka za super tip!
Vynikajúci recept! Mám rada pokrmy s hubami a bravčovým mäsom, takže určite ho skúsim doma pripraviť. Vyzerá veľmi lákavo a už teraz cítim tú vôňu zohrievajúceho sa jedla v kuchyni!
! Tento recept ma úplne nadchol! Bravčové rebierka so smotanou a hubami? To znie ako báječný obeda pre celú rodinu. Už si píšem nákupný zoznam – musím to vyskúšať čím skôr!
! Juj, aký krásny recept! Všetko to vyzerá tak dobre zložené dohromady – hríby, rebierka a zapekané zemiaky budú určite hitom na mojej večeri tento týždeň!
! Tento recept vyzerá fantasticky! Mám rada varenie pre rodinu a práve takéto jedlá sú skvelou voľbou. Už sa teším na úsmevy všetkých pri stole po servírovaní týchto lahôdok.
! Recept vyzerá ako pochúťka! Milujem kombináciu húb s bravčovým mäsom a zapekané zemiaky tomu dodajú úplne inú dimenziu chuti. Určite ho zaradím do svojho jedálnička!
Tento recept je naozaj skvelý! Bravčové rebierka s hríbami znejú veľmi chutne. Určite to vyskúšam, pretože mám rada jedlá s hubami. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, vyzerá to úžasne! Milujem bravčové rebierka a tieto recepty sú presne to, čo potrebujem. Určite sa na to pozriem a skúsim ich pripraviť pre rodinu.
Tento článok ma veľmi potešil! Recepty sú jednoduché a chutné. Mám rada variť a tieto pokrmy sú ideálne na rodinnú večeru. Určite ich vyskúšam, ďakujem!
Super nápady na varenie! Bravčové rebierka s hríbami vyzerajú fantasticky. Rada varím pre svojich blízkych a tento recept im určite urobí radosť. Teším sa na skúšku!
Ďakujem za skvelé recepty! Kombinácia bravčových rebierok a húb znie úžasne. Som si istý, že to bude chutiť fantasticky. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím!
Vynikajúce recepty! Nikdy by ma nenapadlo kombinovať rebierka s hríbami takto chutným spôsobom. Sme rodina milujúca dobré jedlo, takže toto je pre nás ideálne.
‘Niekedy stačí len pár dobrých surovín.’ Tieto pokrmy vyzerajú lákavo a iste si ich obľúbime. Vďaka za tento skvelý článok plný inšpirácie!
‘Znie to úžasne!’ Milujem variť nové jedlá a toto je presne to, čo hľadám! Suroviny sú dostupné a výsledok bude určite chutný.
‘Jedlo je láska!’ Tento recept musím vyskúšať čoskoro. Vždy hľadám niečo nové a toto ma veľmi zaujalo, určite prinesiem na rodinné stretnutie.
‘Recepty sú fantastické!’ Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre svojich priateľov. Určite si získajú našu pozornosť svojim lahodným vzhľadom aj chuťou!