Samozrejme, tu sú ďalšie dva recepty na jedlo s bravčovými rebrami a hubami:
Ingrediencie:
- 4 kusy bravčových rebier
- 250 g čerstvých húb (napríklad hlivy, šampiňóny, divoké hríby)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml vývaru z mäsa
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 4 veľké zemiaky
- Olej na vyprážanie
- Strúhanka na zapekanie
Príprava:
- Osolíme a okoreníme rebierka z oboch strán.
- Na panvici rozohrejeme olej a prudko opečieme rebierka, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu. Potom ich odložíme bokom.
- Do tej istej panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, až kým nezmäkne. Následne pridáme pretlačený cesnak a krátko ho orestujeme.
- Pridáme na plátky nakrájané huby a dusíme ich, kým nevypustia vodu a nezačnú sa zhusťovať.
- Prilejeme mäsový vývar a necháme omáčku krátko povariť.
- Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Spoločne s hubami necháme chvíľu povariť, aby sa chute prepojili.
- Do omáčky vraciame opečené rebierka a necháme ich podusiť s hubami približne 10 – 15 minút, aby sa chutné arómy vnikli do mäsa.
- Medzitým si pripravíme zapekané zemiaky. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú.
- Uvarené zemiaky dáme do pekáča, pokryjeme smotanovou omáčkou s hubami a zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým vrch zemiakov nezíska zlatistý nádych.
- Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme doplniť zeleninovým šalátom.
Bravčové rebrá s hubami
Ingrediencie:
- 4 kusy bravčových rebier
- 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, divoké hríby)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 korene petržlenu
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml vývaru z mäsa
- Soľ a korenie podľa svojich preferencií
- Olej na vyprážanie
Príprava:
- Rebierka osprchujeme soľou a korením z oboch strán.
- Na pánvi rozohrejeme olej a opražíme rebierka, až kým nebudú mať zlatú farbu. Potom ich odložíme nabok.
- Na tej istej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezíska mäkkosť. Následne pridáme prelisovaný cesnak a orestujeme ho niekoľko sekúnd.
- Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, kým neuvoľnia vodu, a na panvici ostane iba ich hustota.
- Pridáme na kocky pokrájané mrkvy a petržleny. Osolíme, okoreníme a podliatame mäsovým vývarom. Dusíme, až kým zelenina nezjemní.
- Do zapekacej nádoby dáme dusenú zeleninu a navrch rozložíme opražené rebierka. Všetko vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 30 – 40 minút, kým mäso nie je úplne jemné.
- Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, na príklad s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Verím, že vás tieto recepty inšpirujú a budete si vychutnávať jedlá s bravčovými rebrami a hríbmi!