Bravčové rebierko na hríboch

Samozrejme, tu sú ďalšie dva recepty na jedlo s bravčovými rebrami a hubami:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčových rebier
  • 250 g čerstvých húb (napríklad hlivy, šampiňóny, divoké hríby)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml vývaru z mäsa
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 4 veľké zemiaky
  • Olej na vyprážanie
  • Strúhanka na zapekanie

Príprava:

  1. Osolíme a okoreníme rebierka z oboch strán.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a prudko opečieme rebierka, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu. Potom ich odložíme bokom.
  3. Do tej istej panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, až kým nezmäkne. Následne pridáme pretlačený cesnak a krátko ho orestujeme.
  4. Pridáme na plátky nakrájané huby a dusíme ich, kým nevypustia vodu a nezačnú sa zhusťovať.
  5. Prilejeme mäsový vývar a necháme omáčku krátko povariť.
  6. Znížime teplotu a pridáme smotanu na varenie. Spoločne s hubami necháme chvíľu povariť, aby sa chute prepojili.
  7. Do omáčky vraciame opečené rebierka a necháme ich podusiť s hubami približne 10 – 15 minút, aby sa chutné arómy vnikli do mäsa.
  8. Medzitým si pripravíme zapekané zemiaky. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a uvaríme vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú.
  9. Uvarené zemiaky dáme do pekáča, pokryjeme smotanovou omáčkou s hubami a zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 – 20 minút, kým vrch zemiakov nezíska zlatistý nádych.
  10. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme doplniť zeleninovým šalátom.

Bravčové rebrá s hubami

Ingrediencie:

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Čítať viac »

  • 4 kusy bravčových rebier
  • 250 g čerstvých húb (napr. hlivy, šampiňóny, divoké hríby)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 korene petržlenu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml vývaru z mäsa
  • Soľ a korenie podľa svojich preferencií
  • Olej na vyprážanie

Príprava:

  1. Rebierka osprchujeme soľou a korením z oboch strán.
  2. Na pánvi rozohrejeme olej a opražíme rebierka, až kým nebudú mať zlatú farbu. Potom ich odložíme nabok.
  3. Na tej istej panvici pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a dusíme ju, kým nezíska mäkkosť. Následne pridáme prelisovaný cesnak a orestujeme ho niekoľko sekúnd.
  4. Pridáme nakrájané huby a dusíme ich, kým neuvoľnia vodu, a na panvici ostane iba ich hustota.
  5. Pridáme na kocky pokrájané mrkvy a petržleny. Osolíme, okoreníme a podliatame mäsovým vývarom. Dusíme, až kým zelenina nezjemní.
  6. Do zapekacej nádoby dáme dusenú zeleninu a navrch rozložíme opražené rebierka. Všetko vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme približne 30 – 40 minút, kým mäso nie je úplne jemné.
  7. Servírujeme s prílohou podľa vlastného výberu, na príklad s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Verím, že vás tieto recepty inšpirujú a budete si vychutnávať jedlá s bravčovými rebrami a hríbmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj fantasticky! Milujem, keď sú jedlá takto jednoduché a chutné. Bravčové rebierka s hubami sú moja obľúbená kombinácia. Určite to skúsim pripraviť tento víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. Smajlík88 píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo som hľadal! Znie to veľmi chutne a jednoduché na prípravu. Mám rád huby a bravčové mäso, takže toto je pre mňa ideálne. Už sa teším na varenie!

  3. KocúrMuro píše:

    Super recept! Bravčové rebierka a hríby sú skvelá voľba pre rodinnú večeru. Určite vyskúšam aj zapekané zemiaky podľa vášho postupu, vyzerajú úžasne! Dajte vedieť, aké sú ďalšie vaše obľúbené recepty.

  4. ZuzkaKucharka píše:

    Toto je presne ten typ jedla, ktorý milujem! Veľa chutí a jednoduchosť prípravy ma oslovila. Vždy hľadám nové inšpirácie do kuchyne a toto je jeden z najlepších receptov, aké som videla. Ďakujem!

  5. RoboHrac píše:

    Recept vyzerá úžasne a určite ho vyskúšam! Kombinácia bravčového mäsa s hubami je niečo, čo mám veľmi rád. Teším sa na tú chuťovú explóziu pri jedle. Ešte raz vďaka za super tip!

  6. MačkaKaty píše:

    Vynikajúci recept! Mám rada pokrmy s hubami a bravčovým mäsom, takže určite ho skúsim doma pripraviť. Vyzerá veľmi lákavo a už teraz cítim tú vôňu zohrievajúceho sa jedla v kuchyni!

  7. FeroHlava píše:

    ! Tento recept ma úplne nadchol! Bravčové rebierka so smotanou a hubami? To znie ako báječný obeda pre celú rodinu. Už si píšem nákupný zoznam – musím to vyskúšať čím skôr!

  8. -Bublinka- píše:

    ! Juj, aký krásny recept! Všetko to vyzerá tak dobre zložené dohromady – hríby, rebierka a zapekané zemiaky budú určite hitom na mojej večeri tento týždeň!

  9. -Srdiečko- píše:

    ! Tento recept vyzerá fantasticky! Mám rada varenie pre rodinu a práve takéto jedlá sú skvelou voľbou. Už sa teším na úsmevy všetkých pri stole po servírovaní týchto lahôdok.

  10. -Diana- píše:

    ! Recept vyzerá ako pochúťka! Milujem kombináciu húb s bravčovým mäsom a zapekané zemiaky tomu dodajú úplne inú dimenziu chuti. Určite ho zaradím do svojho jedálnička!

  11. Kvetinka12 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Bravčové rebierka s hríbami znejú veľmi chutne. Určite to vyskúšam, pretože mám rada jedlá s hubami. Ďakujem za inšpiráciu!

  12. JankoZabavny píše:

    Wow, vyzerá to úžasne! Milujem bravčové rebierka a tieto recepty sú presne to, čo potrebujem. Určite sa na to pozriem a skúsim ich pripraviť pre rodinu.

  13. Slniecko99 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Recepty sú jednoduché a chutné. Mám rada variť a tieto pokrmy sú ideálne na rodinnú večeru. Určite ich vyskúšam, ďakujem!

  14. MackoPusik píše:

    Super nápady na varenie! Bravčové rebierka s hríbami vyzerajú fantasticky. Rada varím pre svojich blízkych a tento recept im určite urobí radosť. Teším sa na skúšku!

  15. ZelenyStrom píše:

    Ďakujem za skvelé recepty! Kombinácia bravčových rebierok a húb znie úžasne. Som si istý, že to bude chutiť fantasticky. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím!

  16. SovyHlava píše:

    Vynikajúce recepty! Nikdy by ma nenapadlo kombinovať rebierka s hríbami takto chutným spôsobom. Sme rodina milujúca dobré jedlo, takže toto je pre nás ideálne.

  17. KocurikMiau píše:

    ‚Niekedy stačí len pár dobrých surovín.‘ Tieto pokrmy vyzerajú lákavo a iste si ich obľúbime. Vďaka za tento skvelý článok plný inšpirácie!

  18. _VeselyGulas_ píše:

    ‚Znie to úžasne!‘ Milujem variť nové jedlá a toto je presne to, čo hľadám! Suroviny sú dostupné a výsledok bude určite chutný.

  19. .MiskaPlna. píše:

    ‚Jedlo je láska!‘ Tento recept musím vyskúšať čoskoro. Vždy hľadám niečo nové a toto ma veľmi zaujalo, určite prinesiem na rodinné stretnutie.

  20. _CervenaRuzicka_ píše:

    ‚Recepty sú fantastické!‘ Už sa neviem dočkať, kedy ich pripravím pre svojich priateľov. Určite si získajú našu pozornosť svojim lahodným vzhľadom aj chuťou!