Bravčové soté na prírodno recept

Bravčové soté na prírodno recept

Ingrediencie:

  • 2 šálky čerstvých brusníc
  • 1/4 šálky vody
  • 2 čajové lyžičky medu alebo iného sladidla podľa vlastnej chuti
  • šťava z polovice citróna
  • štipka škorice (nepovinné)

 

Bravčové soté na prírodno recept

Postup:

  1. Väčší hrniec naplňte brusnicami a vodou, následne položte na stredný plameň.
  2. Ovarujte brusnice, pričom občas premiešajte, až kým nezmäknú a nezačnú uvoľňovať šťavu.
  3. Pridajte med alebo iné sladidlo podľa vlastného vkusu, šťavu z citróna a, ak chcete, trochu škorice.
  4. Pokračujte v varení sóty ešte niekoľko minút, aby sa všetky prísady dobre spojili.
  5. Odstráňte sótu z ohňa a nechajte ju vychladnúť.
  6. Akonáhle sóta vychladne, môžete ju prefiltrovať cez cedník, aby ste sa zbavili peňazí.
  7. Prelejte sótu do sklenenej fľaše alebo pohára a skladujte ju v chladničke na neskoršie použitie.

Bravčovú sótu môžete využiť ako osviežujúci nápoj, pridať ju do jogurtu, müsli, alebo ju servírovať s palacinkami či koláčmi. Užívajte si prirodzenú chuť brusníc!

 

Bravčové soté na prírodno recept - 2

2) Bravčové soté na prírodno recept

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad karé alebo plece)
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1-2 lyžice sójovej omáčky (nepovinné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava prísad: Bravčové mäso dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky (približne 2-3 cm). Cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme. Papriky nakrájame na prúžky.

    Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi

    Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi

    Čítať viac »

  2. Opraženie mäsa: Na panvici alebo hlbokom hrnci zahrejeme rastlinný olej. Pridáme kúsky mäsa a opražíme ich do zlatista. Miešame, aby sa neprihorilo.

  3. Pridanie cibule a cesnaku: Po opražení mäsa pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Spoločne opražíme, kým cibuľa nezmäkne a nezozlatne.

  4. Pridanie papriky: Ďalej pridáme nakrájané papriky a miešame, kým nezačnú zmäkčiť (asi 5 minút).

  5. Zalievka: Do panvice nalejeme vývar (alebo vodu) a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a necháme jemne variť pod pokrievkou približne 20-30 minút, aby sa chute spojili a mäso dôkladne prevarilo.

  6. Dochutenie: Na záver ochutíme soľou, čiernym korením a prídavkom sójovej omáčky pre intenzívnejšiu chuť, ak si prajete.

  7. Podávanie: Bravčové soté na prírodno servírujeme teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Výborne sa hodí k ryži, zemiakom alebo čerstvému chlebu.

Prajem dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Severin55 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, je jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam.

  2. Sarova Liana píše:

    Tento recept je super! Rada varím, a toto bude ďalší z môjho zoznamu na vyskúšanie.

  3. Gaspar06 píše:

    Bravčová sóta vyzerá veľmi osviežujúco, rozhodne si ju pripravím.

  4. Alojza63 píše:

    Vážne sa teším, že som našla tento recept, znie to ako chutný a jednoduchý spôsob pripraviť bravčovú sótu.

  5. Ivan83 píše:

    Naozaj ľahké a zaujímavé recepty! Určite vyskúšam pripraviť bravčové soté na prírodno.

  6. Koloman Stastny píše:

    Vyzerá to naozaj jednoducho a rýchlo. Už sa teším na vyskúšanie tohto receptu!

  7. Nina29 píše:

    Super, budem mať skvelý nápad na obed!

  8. Kapustova Regina píše:

    Recepty sú naozaj skvelé a lahko sa čítajú.

  9. Teodor78 píše:

    Veľmi pekné postupy, dobre názorne popísané.