Tu je recept pre bravčový guláš so zemiakmi:

Suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (hovädzie mäso môže byť tiež alternatívou)
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička horkého korenia
  • soľ a korenie (čierne korenie, majoránka) podľa chuti
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • olej na smaženie

 

Bravčový guľáš so zemiakmi

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na kúsky a osolte ho podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky, kým sa cibuľa nezačne zlatisto sfarbovať.
  3. Pridajte nakrájané mäso a opečte ho zo všetkých strán, kým nezmení farbu.
  4. Pridajte sladkú papriku a horké korenie a premiešajte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a hovädzí vývar. Zakryte a nechajte guláš variť na miernom ohni približne 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a chuťovky sa spoja.
  6. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ich do gulášu a varíme ďalších 20-30 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  7. Podľa chuti pridajte soľ, korenie (čierne korenie, majoránku) a prípadne ešte dochutíme sladkou paprikou alebo horkým korením.

Nakoniec si len stačí naliať guláš do misky a podávať s chlebom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *