Bravčový perkelt na smotane

Tu je jednoduchý návod na bravčový perkelt s krémom:

  • 500 g bravčového mäsa (plece, stehno), nakrájaného na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 250 ml smotany určené na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • olej na restovanie

 

Bravčový perkelt s krémom

Postup:

Penne all´ arrabbiata recept

Penne all´ arrabbiata recept

Čítať viac »

  1. Na hrubom dne hrnca zahrejte olej a restujte cibuľu spolu s cesnakom, kým ich textúra nebude jemná a zlatistá.
  2. Pridajte pokrájané bravčové mäso a opražte ho zo všetkých strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte sladkú papriku, soľ a korenie. Nechajte mäso chvíľu dusiť, aby sa chutila paprika dostatočne rozvinula.
  4. Zmiešajte smotanu s pohárom vody a vlijte ju do hrnca s mäsom. Dobre premiešajte.
  5. Nechajte perkelt pomaly variť na nižšej teplote, až kým mäso nezmäkne a omáčka nebude hustá. Podľa potreby môžete pridať viac vody alebo smotany.
  6. Podávajte ho s cestovinami, knedľami alebo zemiakovou kašou.

Verím, že sa vám tento recept zapáči!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. MiskaSmutku píše:

    Tento recept na bravčový perkelt vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, milujem jedlá so smotanou. Veľmi sa teším na to, ako to bude chutiť! Dúfam, že sa mi podarí tak skvelo ako na obrázku.

  2. KuchynskyKral píše:

    Perfektný recept! Bravčový perkelt je moje obľúbené jedlo a tento spôsob prípravy vyzerá úžasne. Smotana dodá pokrmu krémovosť, určite to vyskúšam hneď zajtra. Ďakujem za zdieľanie!

  3. JedloZazrak píše:

    Wow, tento recept je super jednoduchý! Mám rád, keď sú pokrmy rýchle a chutné. Už mám chuť na bravčový perkelt a smotanu. Určite ho pripravím pre rodinu na víkend!

  4. ZlatyHrac píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Bravčový perkelt so smotanou je klasika, ktorú milujeme doma. Teším sa na to, ako ho urobím podľa tvojho návodu. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. CibulkovyFanusik píše:

    Úžasný recept! Rád varím a tento bravčový perkelt na smotane vyzerá skvele. Nezabudnem pridať aj trochu vlastnej kreativity do jedla. Teším sa na výsledok!

  6. SladkyRaj píše:

    ‚Perkelt? Mňam!‘ Presne takéto jedlo mi vždy spraví deň lepším. Tento recept je jednoduchý a jasný, určite ho vyskúšam s rodinou. Dúfam, že im bude chutiť rovnako ako mne.

  7. KreativnyKuchar píše:

    ‚Bravčový perkelt‘ je jeden z mojich obľúbených pokrmov! Rád experimentujem s rôznymi ingredienciami a tento recept ma oslovil jednoduchosťou. Vďaka za tip, určite ho urobím už čoskoro!

  8. "VeseleDieta" píše:

    ‚Dobrý deň!‘ Tento recept vyzerá skvele! Milujem smotanu v jedlách a už sa neviem dočkať jeho vyskúšania. Ďakujem za skvelý tip, verím, že nám všetkým bude chutiť.

  9. "JedloNaPrvyPohlad" píše:

    ‚Tento recept je úžasný!‘ Už len čítanie ma naladilo na dobré jedlo. Bravčový perkelt so smotanou si určite pripravím nielen pre seba ale aj pre svojich blízkych!

  10. "GurmankovSen" píše:

    ‚Bravčový perkelt!‘ To je hit každého obeda! Teším sa na jeho prípravu podľa vášho návodu, verím že to bude fantastické jedlo pre celú rodinu.