Bravčový perkelt s kyslou smotanou

Recept na bravčový perkelt s kyslou smotanou. Takto ste ešte túto rådedničku nepripravovali.

Suroviny:

  • 500 g bravčovej kýty, nakrájanej na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • 200 ml vývaru
  • 150 ml kyslej smotany
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa osobnej chuti
  • Olej na smaženie

 

Bravčový perkelt s kyslou smotanou

Návod na prípravu:

Boršč

Boršč

Čítať viac »

  1. V hrnci na strednej teplote rozohrejte olej a opečte kúsky bravčovej kýty do zlatohneda.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nebudú mäkké.
  3. Primiešajte sladkú papriku a mletú červenú papriku. Miešajte, až kým sa koreniny neprejavia svojou vôňou.
  4. Zalejte vývarom a nechajte povariť. Následne znížte teplotu a dusíme približne 45 minút, kým sa mäso nestane jemným.
  5. Odstavte z tepla a opatrne primiešajte kyslú smotanu. Ochutnajte soľou a korením podľa potreby.
  6. Servírujte s knedľou alebo ryžou.

Tento recept ponúka výnimočnú kombináciu šťavnatých kúskov bravčovej kýty s bohatou a kyslou smotanovou omáčkou. Je to jedlo plné chuti a tepla, ideálne na chladné dni. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčový perkelt sa mi podaril na jednotku. Kyslá smotana dodala jedlu skvelú chuť. Určite ho pripravím znova, lebo celá rodina bola nadšená. Ďakujem za tento fantastický tip!

  2. Srdiečko92 píše:

    Wow, aký skvelý recept! Nikdy by ma nenapadlo pridať kyslú smotanu do perkeltu, ale naozaj to funguje! Chutí fantasticky a je to ideálne jedlo na nedeľu. Odporúčam všetkým kuchárom!

  3. Kocúrko píše:

    Tento recept som vyskúšal a bol som veľmi prekvapený, ako dobre chutil! Bravčový perkelt s kyslou smotanou je proste bomba. Všetci doma si pochvaľovali a ja mám radosť z dobrej práce!

  4. ZelenýSlon píše:

    Perfektný recept na chutné jedlo! Kyslá smotana dodala nádych krémovosti, ktorú milujem. Už sa teším, ako tento perkelt pripravím znova pre priateľov. Určite odporúčam vyskúšať!

  5. PeťaVarenie píše:

    Tento bravčový perkelt je naozaj lahodný! Príprava bola jednoduchá a výsledok ohromil všetkých pri stole. Kyslá smotana to celé pozdvihla na ďalšiu úroveň. Ďakujem za skvelý recept!

  6. RoboChutný píše:

    Musím povedať, že tento recept mi zachránil večeru! Bravčový perkelt s kyslou smotanou je presne to, čo som potreboval. Chutí skvele a navyše aj vyzerá úžasne. Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo!

  7. MiskaPlnáChute píše:

    Toto je jednoducho fantastický recept! Kyslá smotana pridáva do perkeltu takú jemnosť a bohatstvo chuti. Po ochutnaní sme si všetci ešte pridávali. Takisto sa teším na ďalšie varenie podľa vašich receptov!

  8. _Tomik_21_ píše:

    „Bravčový perkelt s kyslou smotanou“ – aký výborný nápad! Chutilo nám to všetkým veľmi a príprava bola rýchla a bezproblémová. Môj obľúbený víkendový obed bude teraz určite tento pokrm!

  9. $Nelly$ píše:

    „Dobrú chuť“ nikdy nebolo také jednoduché povedať! Tento recept je úžasný – sladká paprika spolu s kyslou smotanou robí zázraky! Teším sa na ďalšie varenie podľa vášho blogu.

  10. #Jasminka# píše:

    „Najlepšie jedlo“ aké som kedy varila doma! Kyslá smotana dodala skvelú chuť bravčovému perkelu. Moja rodina bola nadšená a už sa pýtajú, kedy ho pripravím znova!