Boršč

Ingrediencie:

  • 2 veľké červené repy
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 1/2 malej hlávky kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 1 liter zeleninového alebo hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
  • 1 lyžica zeleninového bujónu (napríklad sušená petržlenová vňať, koreň petržlenu, zeler, zelerové stonky)
  • 1 bobkový list
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kyslá smotana a čerstvá pažítka na servírovanie (podľa chuti)

 

Boršč

Postup:

  1. Červenú repu, mrkvu, cibuľu, zemiaky a kapustu ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. V hrnci zohrejeme olej a opražíme jemne nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa krásne voňať.
  3. Pridáme nakrájanú repu, mrkvu, zemiaky a kapustu a miešame, aby sa jemne karamelizovali.
  4. Do hrnca pridáme vývar, paradajkový koncentrát, zeleninový bujón, bobkový list, soľ a korenie. Povaríme, potom znížime teplotu a varíme približne 30-40 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Podľa chuti pridajte a prispôsobte dochucovadlá a odstráňte bobkový list.
  6. Boršč servírujeme v misách, podľa chuti môžeme pridať lyžicu kyslej smotany a posypeme čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť a vychutnajte si chutný slovinský boršč!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *