Bravčový perkelt s maslovými haluškami

 

Recept na Bravčový perkelt s maslovými haluškami.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (plece, karé, bôčik), nasekaného na kocky
  • 2 cibule, drobne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky (voliteľne pre pikantnejšie chute)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 decilitre hovädzieho vývaru (alebo voda)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky (na zahustenie omáčky)
  • olej na opraženie
  • 500 g maslových halušiek (ktoré môžete pripraviť podľa svojho obľúbeného receptu)

 

Bravčový perkelt s maslovými haluškami

Postup:

  1. Na rozpálenej panvici s olejom osmažte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Pridajte mletú sladkú papriku a červenú papriku (ak ju používate) a premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
  3. Vložte nasekané kusy bravčového mäsa do panvice a opražte ich z každej strany, kým nebudú pekne zhnedlé.
  4. Zalievajte hovädzím vývarom (alebo vodou), pridajte soľ a korenie podľa chuti. Znížte teplotu a varte na miernom ohni priblžne 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne a omáčka sa zredukuje.
  5. V miske si pripravte hladkú zmes múky a smotany: zmiešajte ich do hladkej hmoty.
  6. Skombinujte smotanu s múkou do omáčky, aby sa príliš neprilepila.
  7. Pridajte zmes smotany a múky do omáčky a nechajte variť ďalších 10 minút, kým omáčka zhustne. Môžete pridať viac múky pre hustejšiu konzistenciu.
  8. Maslové halušky pripravte podľa vášho obľúbeného receptu.
  9. Servírujte teplý bravčový perkelt s maslovými haluškami a môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Bravčový perkelt s maslovými haluškami-2

Krkovička s kyslou kapustou recept

Krkovička s kyslou kapustou recept

Čítať viac »

2) Bravčový perkelt s maslovými haluškami

Bravčový perkelt patrí medzi obľúbené slovenské jedlá, známe svojou chutnou omáčkou a vynikajúcou kombináciou mäsa a korenín. Tento tradičný recept vás naučí, ako pripraviť tento lahodný pokrm s dokonalými maslovými haluškami, ktoré skvelo doplnia celkovú chuť.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu bravčového perkeltu a maslových halušiek budete potrebovať:
– 600g bravčového mäsa (napr. plece alebo predná časť),
– 3 stredné cibule,
– 2 strúčiky cesnaku,
– 3 lyžice oleja,
– 1 čajová lyžička sladkej papriky,
– 1 čajová lyžička mletého korenia,
– soľ a čierne korenie podľa chuti,
– 500ml vývaru (alebo vody),
– 400g hladkej múky,
– 2 vajcia,
– 100g masla a- 1 štipka soli.

Postup na prípravu bravčového perkeltu a halušiek

Začnite tak, že nakrájate bravčové mäso na kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista, potom pridajte cesnak a mäso. Orestujte všetko spolocne, kým nie je mäso zatiahnuté zo všetkých strán.

Pridajte papriku a korenie, dobre premiešajte a následne zalejte vývarom. Nechajte variť na miernom ohni priblžne 90 minút, kým mäso nezmäkne. Medzitým pripravte halušky: v miske skombinujte múku, vajcia a soľ, kým nevznikne hladké cesto. Varte vodu v hrnci a pomocou lyžice formujte halušky, ktoré varte, kým nevýtknú na povrch.

Na konci varenia pridajte do perkeltu maslo, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu. Servírujte bravčový perkelt s haluškami a vychutnajte si tento tradičný slovenský pokrm so svojimi blízkymi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Bozidara18 píše:

    Skvelý recept! Už som ho vyskúšala a musím povedať, že to bolo naozaj chutné.

  2. Hkubanova píše:

    Bravčový perkelt je moje obľúbené jedlo. Rada skúsim váš recept, určite to bude výborné.

  3. Mala Cecilia píše:

    Tento recept vyzerá super. Mám rada tradičné jedlá a určite si ho vyskúšam.

  4. Lubomira Simkova píše:

    Skvelý recept! Určite ho vyskúšam.

  5. Cdado píše:

    Milujem bravčový perkelt, je to skvelé tradičné jedlo.

  6. Simkova Denis píše:

    Neviem sa dočkať, kedy ho budem mať na obed.