Bravčový perkelt v tlakovom hrnci

 

Samozrejme! Tu je návod na bravčový perkelt pripravovaný v tlakovom hrnci:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad rezne)
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • soľ, korenie a sladká paprika podľa preferencie
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 pohár vývaru (hovädzí alebo vegetariánsky)
  • olej na opekanie

Návod na prípravu:

  1. Zohrejte tlakový hrniec a nalejte doň olej.
  2. Orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú získavať zlatistú farbu.
  3. Doplnite bravčové mäso a restujte ho zo všetkých strán.
  4. Ochuťte soľou, korením a sladkou paprikou podľa preferencií a dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a vývar.
  6. Zatvorte tlakový hrniec a varte podľa pokynov až do dosiahnutia jemného výsledku.

Verím, že tento recept na bravčový perkelt v tlakovom hrnci vám pomôže pri príprave chutného jedla. Prajeme dobrú chuť!

Bravčový perkelt v tlakovom hrnci-2

2) Bravčový perkelt v tlakovom hrnci

Bravčový perkelt patrí medzi obľúbené pokrmy, ktorých korene sú zasadené hlboko v slovenskej gastronomii. Tento chutný pokrm z bravčového mäsa si získal srdcia mnohých rodín. Použitie tlakového hrnca vám ušetrí cenný čas a výsledok bude taktiež výnimočne chutný!

Ingrediencie na bravčový perkelt

Na prípravu tohto skvelého perkeltu budete potrebovať:

  • 1 kg bravčového mäsa (karé alebo plece)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy paradajok
  • 1 červená paprika
  • 2 polievkové lyžice papriky
  • 1 liter vývaru alebo vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na opraženie

Postup prípravy bravčového perkeltu

1. Najprv si nachystajte všetky potrebné ingrediencie. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Bravčové mäso nakrájajte na kocky.

2. Na dno tlakového hrnca nalejte trochu rastlinného oleja a na strednom ohni opražte cibuľu. Keď začne hnednúť, pridajte cesnak a potom hneď mäso. Opečte ho do zlatista.

3. Pridajte papriku a dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Potom pridajte nasekané paradajky, ktoré dodajú jedlu vynikajúcu chuť.

4. Nalejte vývar a dochuťte soľou a korením. Uzavrite tlakový hrniec a varte 30 minút.

Ako dlho grilovať kuracie stehná na grile?

Ako dlho grilovať kuracie stehná na grile?

Čítať viac »

5. Po uplynutí času varenia nechajte tlak vyventilovať, otvorí hrniec a váš bravčový perkelt je pripravený! Servírujte s knedľou alebo cestovinami a užívajte si túto lahôdku, ktorej sa zamilujete.

 

3)

Bravčový perkelt je veľmi žiadané jedlo, ktoré patrí medzi tradičné recepty slovenských kuchárov. Tento lahodný pokrm, pripravený z bravčového mäsa, je možné variť aj v tlakovom hrnci, čo zrýchli celý proces a zachová pôvodnú chuť. V nasledujúcom článku vám prinášame recept na bravčový perkelt v tlakovom hrnci spolu s presným postupom a ingredienciami.

Ingrediencie na Bravčový Perkelt

Na prípravu bravčového perkeltu v tlakovom hrnci budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa (napríklad stehno alebo plece)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku (200 g)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1 šálka vody alebo vývaru

Postup prípravy

Začnite tým, že si očistíte a nakrájate cibuľu na malé kocky a cesnak na plátky. V oleji naohrejte tlakový hrniec a osmahnite cibuľu do zlatista. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte. Doplnte na kocky nakrájané bravčové mäso a opekajte dohneda, pričom ho ochutnajte soľou a čiernym korením.

Po opražení pridajte mletú papriku a dôkladne premiešajte. Potom do hrnca pridajte paradajkový pretlak a vodu alebo vývar. Tlakový hrniec uzavrite a varte približne 25-30 minút. Po uplynutí doby varenia vypnite a nechajte tlak prirodzene uvoľniť.

Bravčový perkelt servírujte s knedľami alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Gabriel P. píše:

    Bravčový perkelt v tlakovom hrnci je super recept a podľa tohto návodu mi vyšiel veľmi dobre.Bol chutný.Ďakujem za tento recept.Odporučam Vám.

  2. Godolova Albin píše:

    Skvelý recept, veľmi ľahký na prípravu a chutný výsledok!

  3. Balogova Frantiska píše:

    Vždy som hľadala dobrý recept na bravčový perkelt, tento znie skvelo, určite vyskúšam!

  4. Fajnor Julius píše:

    Nech sa páči, konečne recept na bravčový perkelt, ktorý je jednoduchý a rýchly. Dúfam, že bude rovnako chutný ako znie!

  5. Julia80 píše:

    Tak tento recept si musím určite vyskúšať! Veľmi dobre popísané a zreceptované.

  6. Skutecky Zdenka píše:

    Ďakujem za skvelý návod na bravčový perkelt v tlakovom hrnci. Teším sa na vyskúšanie!

  7. Samson Dana píše:

    Super recept! Skúsim určite!

  8. Sturcok píše:

    Bravčový perkelt je moje obľúbené jedlo, vďaka za recept!

  9. Dubnickova Xenia píše:

    Toto je skvelý recept! Už sa teším, až ho vyskúšam!

  10. Konecna Levoslav píše:

    Ďakujem za recept, pekne popísaný postup.

  11. Alena65 píše:

    Bravčový perkelt je moje obľúbené jedlo, veľmi rada skúsim tento recept.