Samozrejme! Tu je návod na bravčový perkelt pripravovaný v tlakovom hrnci:
- 500 g bravčového mäsa (napríklad rezne)
- 2 cibule, jemne nasekané
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- soľ, korenie a sladká paprika podľa preferencie
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 pohár vývaru (hovädzí alebo vegetariánsky)
- olej na opekanie
Návod na prípravu:
- Zohrejte tlakový hrniec a nalejte doň olej.
- Orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú získavať zlatistú farbu.
- Doplnite bravčové mäso a restujte ho zo všetkých strán.
- Ochuťte soľou, korením a sladkou paprikou podľa preferencií a dôkladne premiešajte.
- Pridajte paradajkový pretlak a vývar.
- Zatvorte tlakový hrniec a varte podľa pokynov až do dosiahnutia jemného výsledku.
Verím, že tento recept na bravčový perkelt v tlakovom hrnci vám pomôže pri príprave chutného jedla. Prajeme dobrú chuť!
2) Bravčový perkelt v tlakovom hrnci
Bravčový perkelt patrí medzi obľúbené pokrmy, ktorých korene sú zasadené hlboko v slovenskej gastronomii. Tento chutný pokrm z bravčového mäsa si získal srdcia mnohých rodín. Použitie tlakového hrnca vám ušetrí cenný čas a výsledok bude taktiež výnimočne chutný!
Ingrediencie na bravčový perkelt
Na prípravu tohto skvelého perkeltu budete potrebovať:
- 1 kg bravčového mäsa (karé alebo plece)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 kusy paradajok
- 1 červená paprika
- 2 polievkové lyžice papriky
- 1 liter vývaru alebo vody
- soľ a korenie podľa chuti
- rastlinný olej na opraženie
Postup prípravy bravčového perkeltu
1. Najprv si nachystajte všetky potrebné ingrediencie. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Bravčové mäso nakrájajte na kocky.
2. Na dno tlakového hrnca nalejte trochu rastlinného oleja a na strednom ohni opražte cibuľu. Keď začne hnednúť, pridajte cesnak a potom hneď mäso. Opečte ho do zlatista.
3. Pridajte papriku a dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili. Potom pridajte nasekané paradajky, ktoré dodajú jedlu vynikajúcu chuť.
4. Nalejte vývar a dochuťte soľou a korením. Uzavrite tlakový hrniec a varte 30 minút.
5. Po uplynutí času varenia nechajte tlak vyventilovať, otvorí hrniec a váš bravčový perkelt je pripravený! Servírujte s knedľou alebo cestovinami a užívajte si túto lahôdku, ktorej sa zamilujete.
3)
Bravčový perkelt je veľmi žiadané jedlo, ktoré patrí medzi tradičné recepty slovenských kuchárov. Tento lahodný pokrm, pripravený z bravčového mäsa, je možné variť aj v tlakovom hrnci, čo zrýchli celý proces a zachová pôvodnú chuť. V nasledujúcom článku vám prinášame recept na bravčový perkelt v tlakovom hrnci spolu s presným postupom a ingredienciami.
Ingrediencie na Bravčový Perkelt
Na prípravu bravčového perkeltu v tlakovom hrnci budete potrebovať:
- 500 g bravčového mäsa (napríklad stehno alebo plece)
- 2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice mletej papriky
- 1 plechovka paradajkového pretlaku (200 g)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- 1 šálka vody alebo vývaru
Postup prípravy
Začnite tým, že si očistíte a nakrájate cibuľu na malé kocky a cesnak na plátky. V oleji naohrejte tlakový hrniec a osmahnite cibuľu do zlatista. Potom pridajte cesnak a krátko orestujte. Doplnte na kocky nakrájané bravčové mäso a opekajte dohneda, pričom ho ochutnajte soľou a čiernym korením.
Po opražení pridajte mletú papriku a dôkladne premiešajte. Potom do hrnca pridajte paradajkový pretlak a vodu alebo vývar. Tlakový hrniec uzavrite a varte približne 25-30 minút. Po uplynutí doby varenia vypnite a nechajte tlak prirodzene uvoľniť.
Bravčový perkelt servírujte s knedľami alebo cestovinami. Prajeme dobrú chuť!