Bravčový stroganov so šampiňónmi

Tu je návod na prípravu bravčového stroganovu s hubami:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa určeného na stroganov (je možné použiť aj bravčové rezne)
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany určené na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Bravčový stroganov so šampiňónmi - 3

Bravčový stroganov s hubami

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a opekajte nakrájanú cibuľu do zlatista.
  2. Pridajte na plátky rozkrájané bravčové mäso a opekajte ho zo všetkých strán, kým sa nezmení jeho farba.
  3. Pridajte rozkrájané šampiňóny a cesnak, a dusite to všetko spolu s mäsom približne 5 minút.
  4. Primiešajte hladkú múku a dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Pokračujte vo varení stroganovu ešte asi 10 minút, kým omáčka nezhustne.

Servírujte bravčový stroganov s hubami spolu s prílohou podľa vlastného uváženia, ako je napríklad dusená ryža, cestoviny alebo zemiaková kaša. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčový stroganov so šampiňónmi - 2

2) Bravčový stroganov so šampiňónmi

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (ideálne panenka alebo karé)
  • 250 g čerstvých šampiňónov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie (prípadne kyslej smotany)
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica múky (podľa potreby)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Mleté papriky (sladká alebo pálivá, podľa preferencie)
  • Príloha podľa výberu (napr. ryža, cestoviny alebo knedľa)

Postup:

Perkelt z hlivy ustricovej bez smotany

Perkelt z hlivy ustricovej bez smotany

Čítať viac »

  1. Príprava ingrediencií: Bravčové mäso si umyte a osušte. Rozkrájajte ho na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a šampiňóny na plátky.

  2. Smaženie mäsa: Na panvici zohrejte rastlinný olej a maslo. Pridajte na kocky pokrájané bravčové mäso a na strednom ohni ho orestujte, kým nezmení farbu a nezačne byť zlatohnedé. Počas smaženia pridajte soľ, čierne korenie a mletú papriku.

  3. Pridanie cibuľky a cesnaku: Keď je mäso orestované, pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ešte 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.

  4. Pridanie šampiňónov: Potom pridajte nakrájané šampiňóny a pokračujte v smažení, kým nie sú mäkké a neuvoľnia svoju šťavu.

  5. Zahustenie omáčky (voliteľné): Pre zahustenie omáčky môžete pridať lyžicu múky a dobre premiešať.

  6. Pridanie smotany: Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí. Nechajte variť ešte asi 5-10 minút na miernom ohni, aby sa chutí dobre prepojili.

  7. Servírovanie: Bravčový stroganov podávajte horúci, s vybranou prílohou (napr. ryža, cestoviny alebo knedľa). Môžete ho ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je pažítka alebo petržlen.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Miloš88 píše:

    Tento recept je super! Bravčový stroganov s šampiňónmi sa mi vždy páčil. Mám rád, ako sa všetky chute spojili a vytvorili vynikajúcu omáčku. Určite to vyskúšam čoskoro!

  2. KvetinováPani píše:

    Wow, tento recept vyzerá naozaj chutne! Milujem kombináciu bravčového mäsa a šampiňónov. Rada varím pre rodinu a som si istá, že im tento pokrm bude chutiť. Ďakujem za skvelý tip!

  3. Robo123 píše:

    Pravdaže, bravčový stroganov je klasika! Tento recept sa zdá byť jednoduchý a rýchly. Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím na večeru. Dúfam, že to bude také dobré, ako vyzerá!

  4. CukrikovaJazva píše:

    Mňam! Bravčový stroganov so šampiňónmi znie fantasticky! Zbožňujem jedlá s omáčkami a určite si ho pripravím na víkend. Vďaka za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  5. PetkoHrac píše:

    Tento recept je úplne skvelý! Vždy hľadám nové nápady na večere a toto ma oslovilo. Teším sa na to, ako si pochutnám na tejto dobrote so svojou rodinou.

  6. Srdiečko44 píše:

    Bravčový stroganov je jedno z mojich obľúbených jedál! Mám rád šampiňóny a smotanu v omáčke. Určite ho vyskúšam podľa tohto receptu, vyzerá výborne!

  7. FidoKocur píše:

    Tento recept ma oslovil hneď! Som nadšený z toho, ako jednoducho sa dá pripraviť tak chutné jedlo. Už sa teším, keď budem môcť pozvať priateľov na ochutnávku!

  8. #ZelenyPetrzlen# píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je presne to, čo som potreboval počuť! Rád varím a tento bravčový stroganov s omáčkou vyzerá veľmi lákavo. Zaručene ho pripravím už tento víkend.

  9. !MartaZajac! píše:

    ‚Bravčový stroganov‘ znie ako skvelé jedlo na večeru! Šampiňóny milujem a táto kombinácia ma veľmi láka. Teším sa na varenie s týmto fantastickým receptom!