Polievka z brokolice s mrkvou a čili.
Zloženie:
- 400 g brokolice
- 2 veľké mrkvy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička (podľa preferencií)
- 1 liter vývaru zo zeleniny
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 2 lyžice masla
Polievka z brokolice s mrkvou a čili
Príprava:
- Brokolicu očistíme a nakrájame na menšie kusy. Mrkvu ošúpeme a tiež ju nakrájame.
- V hrnci rozpustíme maslo a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, aby zmenili farbu.
- Pridáme brokolicu, mrkvu a čili papričku a orestujeme ešte niekoľko minút.
- Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme soľ a korenie a varíme, kým sa brokolica a mrkva nestanú mäkkými.
- Polievku rozmixujeme na hladkú konzistenciu pomocou mixéra.
- Podľa preferencií môžeme polievku ešte dochutiť soľou, korením alebo pridať ďalšiu čili papričku pre väčšiu ostrosť.
- Servírujeme horúcu a môžeme ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo kôprom.
Dobrú chuť!
2) Brokolicová polievka s mrkvou a čili
Polievka z brokolice je nielen chutná, ale aj veľmi výživná. Kombinácia brokolice, mrkvy a čili ponúka osviežujúci a pikantný zážitok. Je ideálna na zahriatie počas chladných dní alebo ako ľahké predjedlo. Pozrime sa na recept na túto jedinečnú polievku.
Zloženie
- 1 hlávka brokolice
- 2 mrkvy
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1-2 čili papričky podľa chuti
- 1 liter vývaru zo zeleniny
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie na dochutenie
- Čerstvý koriander alebo petržlen na ozdobu
Príprava receptu
Začnite tým, že si nachystáte všetky zložky. Brokolicu umyte a nakrájajte na ružičky, mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska, cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
V panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Keď sa cibuľa uvarí, pridajte cesnak a čili papričky a krátko opražte. Potom pridajte mrkvu a brokolicu, premiešajte a podľa potreby osoľte.
Následne zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 15-20 minút, alebo kým nie sú všetky zložky mäkké. Po uvarení môžete polievku rozmixovať na hladko, alebo ju nechať v kusoch pre väčšiu textúru.
Servírujte teplé a ozdobte čerstvým koriandrom alebo petržlenom. Dobrú chuť!