Bujón so žĺtkom

Opäť máme pre vás recept od našej starý mamy a kuchárskej knihy z roku 1963. Preto budeme radi, ak sa pri tomto recepte budete cítiť ako u svojej babky. Originálny a zdravý recept, ktorým nikdy nič nepokazíte. Vhodný na každú nedeľu ako u vašej starý mamy.
Rátajte s tým, že v tomto recepte varíme od oka a preto sa nemusíte obávať žiadnych mierok.

Bujón so žĺtkom

Anglické video na inšpiráciu.

bone broth how to!

Bujón so žĺtkom je vynikajúca voľba pre tých, ktorí si radi doprajú chuťový zážitok plný nostalgických pamätí. Tento tradičný recept je jednoduchý a chutný. Aký je postup:

Suroviny:

  • 1 liter vývaru (nenajemno)
  • 2 žĺtky
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • bylinky na dochutenie (napr. petržlenová vňať)

Postup:

  1. V hrnci zohrejte vývar a priveďte ho do varu.
  2. Po zovretí varte vývar na miernom ohni približne 10 minút, aby sa osolil.
  3. V malej mise si pripravte žĺtky.
  4. Do mísy so žĺtkami pomaly nalejte približne 1/3 teplého vývaru za stáleho miešania, aby sa žĺtky nevarili.
  5. Následne túto žĺtkovú zmes opatrne pridajte do hrnca s vývarom a stále miešajte.
  6. Postupne pridávajte soľ, korenie a ochuťte bylinkami podľa chuti.
  7. Bujón nechajte ešte pár minút povariť, aby sa všetky chute spojili.

Nakoniec stačí naliať bujón so žĺtkom do misiek a servírovať ešte horúci. Môžete ho ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou. Poďte si vychutnať tento pokrm so žĺtkom a vrátiť sa späť do časov vašej babky!

Bujón so žĺtkom-2

Koľko kalórií má mozzarella?

Koľko kalórií má mozzarella?

Čítať viac »

2) Bujón so žĺtkom

Bujón je základom mnohých polievok a jedál. Je bohatý na chuť a dodáva jedlám hĺbku, ktorú si všetci zamilujú. Dnes si ukážeme, ako si pripraviť jednoduchý, ale chutný bujón so žĺtkom, ktorý prekvapí nielen svojou krémovosťou, ale aj výživovými hodnotami.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tohto lahodného bujónu so žĺtkom potrebujete: 250 ml vody, 1 žĺtok, 1 čajovú lyžičku masla a štipku soli. Môžete tiež pridať korenie podľa chuti, ako napríklad čierne korenie alebo bylinky.

Postup prípravy

Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Do hrnca nalejte vodu a priveďte ju k varu. Keď začne voda vrieť, znížte teplotu a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť a následne pridajte štipku soli. Pozor! Ak naozaj chcete dosiahnuť najlepší chuťový zážitok, použite originálny domáci bujón, ak ho máte k dispozícii.

Keď sa maslo úplne rozpustí, je čas pridať žĺtok. Dobre premiešajte, pokiaľ žĺtok nie je dokonale zapracovaný do bujónu. Odporúčam pokračovať v miešaní, aby sa žĺtok nezrazoval. Nakoniec, ak je to potrebné, dochuťte korením, aby ste dosiahli požadovanú intenzitu chuti. Malý trik: Pridanie čerstvých byliniek, ako je petržlen, môže výrazne obohatiť váš bujón.

Servírujte teplý. Tento bujón so žĺtkom je perfektne krémový a chutí skvele ako základ pre polievky, alebo aj samostatne ako predjedlo. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Teodor96 píše:

    Recepty od babičky sú vždy tie najlepšie!

  2. Hkolarova píše:

    Nostalgia a chuťový zážitok, to sľubuje tento recept.