Perfektná špecialita z talianskej gastronómie, ktorú som nikde neupravovala a nechala sa unášať talianskym umením varenia.
Tento recept je naozaj ohromujúci. Moje deti a manžel si na ňom vždy pochutnávajú. Preto ho pripravujeme pravidelne, a stojí to za to. Každý raz má ešte lahodnejšiu chuť.
Samozrejme! Pripravila som recept na cannelloni plnené ricottou a špenátom:
Zloženie:
- 250 g cannelloni cestovín
- 250 g čerstvej ricotty
- 200 g nasekaného špenátu
- 150 g mozzarelly, roztrhnutej na kúsky
- 1 cibuľa, drobne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 400 g paradajkových plátkov
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie na dochutenie
Návod na prípravu:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Na panvici ohrejte olivový olej a orestujte cibuľu s cesnakom, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte špenát a restujte ho do zmäknutia.
- V miske premiešajte ricottu, mozzarellu a opražený špenát. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Naplnte cannelloni vytvorenou zmesou a uložte ich do zapekacej nádoby.
- V inej miske zmiešajte paradajkové plátky s oreganom, soľou a korením. Naneste túto omáčku na naplnené cannelloni v zapekacej miske.
- Zakryte zapekaciu misku a pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, alebo kým cestoviny nie sú mäkké a omáčka nezačne vrieť.
- Po upečení nechajte chvíľku odpočinúť a následne podávajte teplé.
Takto pripravené cannelloni plnené ricottou a špenátom sú nielen že lákavé, ale aj chutné. Prajem dobrú chuť!
2) Cannelloni plnené ricottou a špenátom
Cannelloni predstavujú obľúbené talianske cestovinové rolky, do ktorých je možné naplniť širokú paletu výnimočných ingrediencií.
Dnes sa zameriame na fantastický recept na cannelloni plnené ricottou a špenátom, ktorý určite poteší vaše chuťové poháriky a zároveň obohatí jedlo o výživové hodnoty. Tento unikátny recept je ideálny na rodinné večere či špeciálne oslavy.
Zloženie na Cannelloni
Na prípravu cannelloni plnených ricottou a špenátom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 12-15 kusov cannelloni trubičiek
- 250 g čerstvého špenátu
- 250 g ricotty
- 100 g strúhanej parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 plechovka paradajkového pretlaku
- soľ a čierne korenie
Návod na prípravu
Najprv na panvici predvaríme špenát s nasekaným cesnakom, až kým nezvädne. Potom ho necháme vychladnúť a nadrobno nasekáme. V miske zmiešame ricottu, špenát, vajce, polovicu parmezánu a podľa chuti pridáme soľ a korenie. Túto zmes naplníme do cannelloni trubičiek.
Na dno zapekacej misky rozotrieme paradajkový pretlak a naň uložíme plnené cannelloni. Zvyšný pretlak nalijeme navrch a posypeme zvyšným parmezánom. Predhriatu rúru nastavíme na 180 °C a pečieme približne 30-35 minút, kým povrch nezíska zlatistú a chrumkavú textúru.
Tento recept na cannelloni plnené ricottou a špenátom je nielenže jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Servírujte s čerstvým chlebom alebo šalátom a vychutnajte si jedinečnú chuť tejto talianskej klasiky!