Suroviny:
– 2 šálky červenej šošovice
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané
– 2 zemiaky, rozkrajované na kocky
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 400 ml paradajkových krúp
Recept na červenú šošovicovú polievku
Postup:
1. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmahnite na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú jemné.
2. Následne pridajte mrkvu, zemiaky, šošovicu, mletú sladkú papriku, mletú rascu, soľ a korenie.
3. Vlejte zeleninový vývar a paradajkové krúpy a uvarte 30-40 minút, kým sa zelenina a šošovica stanú mäkkými.
4. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte ju dohladka.
5. Servírujte horúcu s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!