Červená šošovicová polievka - Recept

Suroviny:
– 2 šálky červenej šošovice
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané
– 2 zemiaky, rozkrajované na kocky
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 400 ml paradajkových krúp

 

Recept na červenú šošovicovú polievku

Postup:
1. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmahnite na ňom cibuľu a cesnak, kým nie sú jemné.
2. Následne pridajte mrkvu, zemiaky, šošovicu, mletú sladkú papriku, mletú rascu, soľ a korenie.
3. Vlejte zeleninový vývar a paradajkové krúpy a uvarte 30-40 minút, kým sa zelenina a šošovica stanú mäkkými.
4. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte ju dohladka.
5. Servírujte horúcu s čerstvým chlebom.

Ako pripraviť rump steak?

Ako pripraviť rump steak?

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. MačkaMňau píše:

    Tento recept na červenú šošovicovú polievku vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako si ho pripravím. Určite to bude skvelé jedlo na chladné dni. Ďakujem za tip! Dúfam, že bude chutiť celej rodine.

  2. Janko123 píše:

    Úžasný recept! Mám rád polievky a táto vyzerá veľmi chutne. Cibuľa a cesnak sú skvelé prísady. Určite vyskúšam a podám so chlebom, ako je uvedené v recepte. Dobrú chuť všetkým!

  3. ZelenýSvet píše:

    Wow, tak to je niečo! Červená šošovica je zdravá a výživná. Pridanie mrkvy a zemiakov robí túto polievku ešte lepšou. Teším sa na varenie tejto lahôdky, určite bude skvelá aj pre mojich priateľov.

  4. KocúrNaStrome píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Šošovicová polievka je moja obľúbená a tento spôsob prípravy vyzerá jednoducho a chutne. Rád experimentujem s novými receptami, takže toto určite pridám do svojho zoznamu!

  5. Bubbles2023 píše:

    Super recept na červenú šošovicovú polievku! Všetky ingrediencie sú skvelé a navyše aj zdravé. Veľmi sa mi páči postup, je to jednoduché a rýchle. Určite vyskúšam tento recept už tento víkend!