Ingrediencie:
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 stredne veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 4 plátky chleba
Cesnaková polievka s opečeným chlebom
Postup:
1. Cesnak ošúpeme a jemne nasekáme. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
2. Vo veľkej hrnci zohrejeme olej a pridáme cesnak a cibuľu. Orestujeme ich dozlatista.
3. Pridáme zemiaky a orestujeme ich krátko spolu s cesnakom a cibuľou.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 15-20 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
5. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
6. Plátky chleba opečieme na panvici alebo v rúre, až kým nebudú krehké a zlatisté.
7. Polievku podávame horúcu s opečeným chlebom na vrchu.
Dobrú chuť!