Potrebujeme:
– 4 veľké hlavy cesnaku
– 1 cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 polievková lyžica oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice smotany na dochutenie (voliteľné)
– petržlenová vňať na ozdobu
Cesnaková polievka v bochníku
Postup:
1. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
2. Cibuľu očistíme a rozkrájame na drobné kúska.
3. Zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na malé kocky.
4. V hrnci rozohrejeme olej a opražíme na ňom cesnak a cibuľu, kým nezačnú byť mäkké a nedosiahnu zlatistú farbu.
5. Pridáme zemiaky a mrkvu a zalejeme zeleninovým vývarom.
6. Varíme na strednom ohni, kým zelenina nezmäkne (približne 20-30 minút).
7. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na jemnú konzistenciu.
8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
9. Ak chceme, môžeme pridať aj smotanu na zjemnenie chuti.
10. Podávame posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!