Cestíčko na černohorský rezeň

Tu je recept na prípravu čiernohorského rezňa:

Ingrediencie:

  • 4 kusy bravčového mäsa na rezne
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (môže byť eidam alebo gouda)
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • Olej na fritovanie
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Cestíčko na čiernohorský rezeň

Priebeh prípravy:

  1. Mäso jemne naklepte pred varením, aby bolo mäkšie a tenšie. Môžete sa rozhodnúť použiť kladkáč alebo bežný valček na cesto.
  2. Na každý plátok mäsa uložte plátok šunky a následne ho potrite plátkom syra.
  3. Plátky mäsa s šunkou a syrom zrolujte tak, aby bola náplň vo vnútri rolády.
  4. Pripravte si v dvoch misách zmes na obaľovanie: v prvej zmiešajte vajcia a do druhej dajte strúhanku.
  5. Rolády najskôr obalíte v strúhanke, potom vo vajíčkach a opäť v strúhanke. Dobre ich otočte, aby ste zabezpečili rovnomerné pokrytie.
  6. Rozohrejte olej v panvici a opražte rezne z oboch strán, až kým nebudú mať zlatohnedú farbu. Uistite sa, že sú dokonale prepečené.
  7. Hotové rezeňe položte na papierový obrúsok, aby sa od ich povrchu odstránil prebytočný olej.
  8. Servírujte s prílohou ako zemiaková kaša, hranolky alebo čerstvý šalát.

Tešíme sa, že si vychutnáte tento lahodný čiernohorský rezeň! Prajeme vám dobrú chuť!

 

Cesticko na cernohorsky rezen 2

2) Cestíčko na černohorský rezeň

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1 dcl vody
  • soľ (podľa chuti)
  • korenie (napríklad čierne mleté alebo rasca)
  • 1 ČL prášku do pečiva (nie je povinné)
  • olej na fritovanie

Priebeh:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku, soľ, korenie a prípadne prášok do pečiva. Dobre premiešajte.

    Penne con prosciutto e funghi recept

    Penne con prosciutto e funghi recept

    Čítať viac »

  2. Pridanie tekutín: Do múčnej zmesi postupne zapracujte vajcia, mlieko a vodu. Dobre zamiešajte, až kým nevytvoríte hladké a homogénne cestíčko. Konzistencia by mala byť dostatočne hustá, aby sa na mäse udržala, ale nie príliš tuhá.

  3. Nechajte odpočívať: Nechajte cestíčko odpočívať približne 15–30 minút, aby sa múka „uvolnila“ a cestíčko dostalo lepšiu textúru.

  4. Príprava mäsa: Černohorský rezeň sa zväčša pripravuje z morčacieho alebo bravčového mäsa. Mäso nakrájajte na tenšie plátky a jemne ho vyklepte. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

  5. Obalenie v cestíčku: Plátky mäsa ponorte do pripraveného cesta tak, aby boli rovnomerne pokryté.

  6. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte dostatok oleja. Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladajte obalené plátky mäsa. Fritujte z oboch strán dozlatista, pričom ich otáčajte, aby sa rovnomerne uvarili.

  7. Podávanie: Upečené rezne nechajte odkvapkať na papierovom utierke, aby sa odstránil prebytok oleja. Servírujte ich s obľúbenou prílohou, akou sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Miska123 píše:

    Tento recept na čiernohorský rezeň vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Určite si ho pripravím na víkend, lebo má všetko, čo mám rád. Šunka a syr sú skvelá kombinácia! Dúfam, že sa mi podarí taký chutný ako na obrázku.

  2. Kocurko píše:

    Wow, čiernohorský rezeň je moja obľúbená pochúťka! Rád varím a tento recept ma veľmi zaujal. Všetky suroviny mám doma, takže určite to vyskúšam. Vyprážanie je moja špecialita a verím, že to bude mňamka!

  3. JankoM píše:

    Ten čiernohorský rezeň vyzerá tak dobre! Hneď som dostal chuť na jedlo. Chcem ho pripraviť pre rodinu na nedeľu. Ďakujem za zdieľanie receptu, určite to bude hit! Dobrú chuť všetkým, ktorí to skúšajú!

  4. Srdiečko88 píše:

    Perfektný recept na čiernohorský rezeň! Milujem variť pre svojich blízkych a tento pokrm ich určite poteší. Už sa neviem dočkať tej chuti šunky a syra v mäse. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. Pečenka píše:

    Tento čiernohorský rezeň je úžasný nápad! Mám rada jedlá z bravčového mäsa a táto kombinácia so syrom ma nadchla. Určite ho urobím aj s hranolkami. Teším sa na tú výbornú chuť!

  6. Slniečko20 píše:

    Recept vyzerá skvele! Milujem varenie a tento čiernohorský rezeň si musím pripraviť hneď teraz! So šunkou a syrom to bude mmmm… Dúfam, že mi výjde rovnako dobre ako vám!

  7. FrajerskyPavol píše:

    „Čiernohorský rezeň“ – aké úžasné jedlo! Mám rád kombináciu mäsa so syrom. Určite to vyskúšam s mojou rodinou; budeme mať parádny obed! Ďakujem za tento skvelý recept!

  8. CukorKáva píše:

    „Dobrú chuť“ je presne to, čo si želám pre každého, kto skúsi tento recept. Čiernohorský rezeň je niečo úplne úžasné a ja už mám chuť na jedlo len pri pohľade na tento recept!

  9. !Zuzka! píše:

    „Čierny rezeň“ znie veľmi lákavo! Myslím si, že by som mohla pridať aj nejaké bylinky do cesta… Každopádne skvelý nápad na večeru s rodinou – už sa teším na ten lahodný výsledok.

  10. #VarenieJeUm# píše:

    „Černohorský rezeň“? To znie fantasticky! Určite ho vyskúšam čo najskôr; dúfam len, že mi výjde tak pekne ako vám vo videu či fotkách. Vďaka za inšpiráciu k obedu!

  11. Svetlík88 píše:

    Tento recept na čiernohorský rezeň je jednoducho skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to zvládnem, ale podľa týchto krokov sa mi podarilo pripraviť chutné jedlo. Odporúčam všetkým, aby to vyskúšali!

  12. JasnýDeň píše:

    Wow, čiernohorský rezeň vyzerá naozaj chutne! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a zároveň fantastické. Určite ho pripravím na rodinnej oslave. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. PandaNaVýlete píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Keď som videl postup, hneď som dostal chuť na rezeň. S pridaním šunky a syra to musí byť delikatesa. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  14. RadosťZJedla píše:

    Úžasný recept! Čiernohorský rezeň je presne to, čo potrebujem na víkendovú večeru. Je skvelé, že suroviny sú bežne dostupné. Teším sa na výsledok a určite sa podelím o fotky!

  15. KreatívnaKuchyňa píše:

    Recept je veľmi dobre napísaný a zrozumiteľný! Milujem variť a tento čiernohorský rezeň si určite pridám do svojich obľúbených receptov. Ďakujem za super tipy!

  16. SladkýSen123 píše:

    Mmm, čiernohorský rezeň vyzerá ako pochúťka! Už sa teším na jeho prípravu. Dúfam, že mi bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá. Určite to vyskúšam s rodinou!

  17. ZelenéJablko píše:

    Tento recept je fantastický! Rezeň so šunkou a syrom nikdy nesklame. Rád varím pre svoju rodinu a tento pokrm im určite ulahodí. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého receptu!

  18. _Zlatko_ píše:

    „Dobrú chuť“ mi nikdy neznelo lepšie než pri tomto recepte! Teším sa na varenie čiernohorského rezňa už len pri pohľade na tie suroviny. Je to veľmi lákavé a jednoduché.

  19. _Srdiečko_ píše:

    ! Tento recept ma dostal svojou jednoduchosťou aj chutnosťou! Urobil som si ho minulý víkend a bol výborný! Odporúčam každému milovníkovi dobrého jedla.

  20. _VeseláMačka_ píše:

    Čiernohorský rezeň je moja nová obľuba! Všetky ingrediencie sú presne také, aké mám rád – mäsko so syrom a šunkou… Môžem len odporučiť toto jedlo každému kuchárskemu nadšencovi!