Cesto na langoše

Nie je nič lepšie než lahodné, jemné a nadýchané langoše, aké si pamätáme z detstva, keď nám ich pripravovali naše mamy. Presne takéto lahôdky si dnes vytvoríme spolu.

Recept na cesto na langoše

💯NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY❗Hamur kızartmasi |CESMINAZ

Príprava langošov je relatívne jednoduchá a potrebné sú nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 250 ml vlažnej vody
  • olej na frying

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, pridajte k nej droždie a soľ.
  2. Pomaly do zmesi prilievajte vodu a miešajte, až kým sa nevytvorí kompaktné cesto.
  3. Nechajte cesto na 30 minút odpočívať, aby malo čas na vykysnutie.
  4. Na rozohriatej panvici s olejom tiesnite langoše, kým sa z oboch strán nestanú zlatohnedé.
  5. Po upečení ich položte na papierovú servítku, aby sa odstránil prebytočný olej.

Teraz máte pripravene cesto na langoše a môžete ich podávať s rôznymi náplňami alebo jednoducho ako sladkú či slanú pochúťku. Prajeme dobrú chuť!

Cesto na langoše - 2

2) Cesto na langoše

Langoše sú tradičné slovenské smažené cesto, ktoré si postupne získalo obľubu po celom svete. Tento chutný pokrm sa najčastejšie servíruje počas letných festivalov a trhov.

Ako pripraviť zázvorový čaj?

Ako pripraviť zázvorový čaj?

Čítať viac »

V tomto článku vám predstavíme jedinečný recept na cesto na langoše, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma. Poďme na to!

Na výrobu langošového cesta budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 balenie sušeného droždia (7 g)
  • 250 ml teplého mlieka
  • 1 lyžicu cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce

Postup prípravy langošového cesta

Príprava langošového cesta nie je zložitá, ale vyžaduje si trocha trpezlivosti:

  1. V mise zmiešajte teplé mlieko, cukor a droždie. Nechajte pár minút, aby sa vytvorila pena, čo zvyčajne trvá okolo 10 minút.
  2. Do tejto zmesi pridajte vajce, olej, soľ a postupne zapracovávajte múku.
  3. Ručne alebo s pomocou mixéra miesime cesto, až pokým nie je hladké a pružné.
  4. Nechajte cesto kysnúť pod utierkou na teplom mieste približne 1 hodinu.
  5. Po vykysnutí cesto rozdeľte na menšie porcie, tvarujte ich do plochých diskov a nechajte ich ešte na 20 minút odpočinúť.
  6. Na panvici zahrejte olej a smažte langoše z oboch strán do zlatista.

Záver a podávanie

Po upečení môžete langoše podávať s cesnakovým olejom, kyslou smotanou alebo strúhaným syrom. Tento originálny recept na cesto na langoše vás určite nadchne a budete sa k nemu radi vracať.

Prajeme vám dobrú chuť a veľa chutných chvíľ strávených s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. SmaženýKráľ píše:

    Langoše sú úplne skvelé! Tento recept ma nadchol a už sa teším, ako ich pripravím. Určite vyskúšam aj s cesnakovým olejom a syrom. Ďakujem za tento super tip!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Moja najobľúbenejšia je kombinácia s cesnakom a syrom. Skúste pridať aj tatársku omáčku!

  2. MňamMňam píše:

    Tento recept na langoše vyzerá naozaj jednoducho! Hneď sa mi zbiehajú slinky. Rád varím a toto je presne to, čo potrebujem na víkendovú oslavu. Veľká vďaka!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Super voľba na víkendovú oslavu! Langoše sú vždy skvelé, určite sa podaria. Teším sa, že recept vyhovuje, nech sa vydaria!

  3. ReceptovýGuru píše:

    Som veľmi rád, že som našiel tento recept! Langoše sú tradičná pochúťka, ktorú milujem. Určite ich pripravím na rodinné stretnutie a všetci budú nadšení. Super práca!

  4. ChutnýPohľad píše:

    Skvelý recept na langoše! Už sa neviem dočkať, kedy si ich pripravím doma. Mám rád, keď môžem variť s rodinou a toto bude určite hit. Ďakujem za inšpiráciu!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      To je radosť počuť. 🙂 vďaka za komentár

  5. MaminaKuchyňa píše:

    Nič nie je lepšie ako domáce langoše! Tento recept je presne to, čo potrebujem pre moju rodinu. Zaručene im urobím radosť a spomienky na detstvo ožijú! Ďakujem za zdieľanie!

  6. VarenieSrdcom píše:

    Wow, tento recept ma fakt zaujal! Langoše si pamätám z detstva a teraz si ich môžem pripraviť aj doma. Teším sa na tú vôňu vo vzduchu pri smažení. Dobrú chuť všetkým!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      To bude určite skvelé! Langoše majú tú nezameniteľnú vôňu a chuť, ktorá okamžite navodí príjemnú atmosféru. Verím, že vám aj rodine budú chutiť!

  7. JednoduchéVariácie píše:

    Recept na langoše je fantastický! Mám rád jednoduché jedlá, ktoré sú zároveň chutné a uspokojujúce. Určite skúsim aj s rôznymi náplňami, aké som videl v reštauráciách.

  8. -lenTak- píše:

    ‚Langoš‘ hovorí samo za seba! Kto by im odolal? Už plánujem rodinný večer pri týchto lahôdkach s kyslou smotanou a syrom. Všetko najlepšie pri varení!

  9. _ChutnéPochutiny_ píše:

    ‚Langoš‘ je mojou obľúbenou pochúťkou zo stánkov! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a určite ho vyskúšam aj ja doma. Prajem všetkým veľa šťastia pri varení!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      A teraz si môžete také chutné langoše zo stánkov pripraviť aj doma. 🙂

  10. #KuchyňaZázrakov# píše:

    ‚Jemné langoše‘ sú presne to pravé pre mňa! S týmto receptom sa vrátim do svojich detských čias, kedy sme si ich robili s mamou. Teším sa na varenie so svojimi blízkymi!

    1. 😍 Gabika 🔥 píše:

      Prajem pekné varenie! Nech sa podarí. 🙂