Recept na cestovinovú polievku v slovenskom jazyku:
Potrebujeme:
– 200 g cestovín (napríklad spirály, rúrkové cestoviny alebo miešané cestoviny)
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
– 2 mrkvy, nastrúhané
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
– 1 litrovný vývar (doporučujem zeleninový, môže byť aj hovädzí alebo kurací)
– 400 g paradajkových krúžkov nahrubo nasekaných
– 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregano, bazalka)
– soľ, čierne korenie podľa chuti
– olivový olej na opraženie
Cestovinová polievka
Postup:
1. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu spolu s cesnakom, až sa začnú zlatiť.
2. Pridáme nakrájané zemiaky a mrkvu a restujeme ich pár minút.
3. Potom pridáme paradajkové krúžky, červenú papriku a sušené bylinky. Cestovinovú polievku, vždy o niečo viac osolím. Keďže cestoviny stiahnu časť soli.
4. Vlejeme vývar a varíme, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
5. Cestoviny v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka podľa návodu na obale. Po uvarení ich scedíme a pridáme do polievky.
6. Varíme ešte pár minút, aby sa cestoviny pretiahli.
7. Ochutnáme, prípadne doochutíme soľou a korením.
8. Podávame teplú s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dobrú chuť!
Tento recept na cestovinovú polievku je fantastický! Príprava je jednoduchá a chuť skvelá. Určite ho vyskúšam, keďže milujem polievky. Ďakujem za tento úžasný tip na večeru!
Wow, táto cestovinová polievka vyzerá veľmi chutne! Mám rád kombináciu zeleniny a cestovín. Určite ju pripravím pre rodinu, určite budú nadšení! Díky za skvelý recept!
Ďakujem za tento skvelý recept! Cestovinová polievka znie ako perfektné jedlo na chladný deň. Zelenina dodá krásnu chuť a farbu. Rád sa s týmto receptom podelím aj s priateľmi!
Tento recept ma veľmi potešil! Milujem varenie a polievky sú mojou slabosťou. Kombinácia zemiakov, mrkvy a paradajok je úžasná. Už sa teším, až to pripravím pre svojich blízkych!
Cestovinová polievka vyzerá naozaj lahodne! Rád skúšam nové recepty a tento mi úplne padol do oka. Olivový olej a čerstvé bylinky dodajú jedlu skvelú chuť. Ďakujem za inšpiráciu!