Recept na cestoviny s mletým hovädzím mäsom, ktorý vás osloví.
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 250 g cestovín (napr. penne, farfalle, spaghetti)
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, narezaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 paprika, nakrájaná na malé kúsky
- 400 g paradajkových krájok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na opraženie
- strúhanka a nastrúhaný syr na posypanie (nepovinné)
Cestoviny s mletým hovädzím mäsom
Návod na prípravu:
- V hrnci osolte vodu a priveďte do varu. Varte cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
- Na panvici rozohrejte olej a osmažte cibuľu do zlatista. Následne pridajte cesnak a mleté hovädzie mäso. Smažte, kým mäso nie je dokonale prepečené a zlatisté.
- Pridajte nasekanú papriku a paradajkové krájky do panvice. Vmiešajte paradajkový pretlak a oregano. Dochutte soľou a korením podľa chuti. Varíme ešte 5-10 minút tak, aby sa všetky chute prepojili.
- Cestoviny sceďte a pridajte ich do panvice so zmesou mäsa, dochutíme soľou a korením, ak je to potrebné.
- Voliteľné: Pre intenzívnejšiu chuť môžete na cestoviny posypať strúhanku a nastrúhaný syr. Aktivujte grilovací režim vo vašej rúre a dajte panvicu so cestovinami do rúry, kým sa syr nezapečie do zlatista.
- Servírujte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky alebo požiadavky, neváhajte sa opýtať.
2) Cestoviny s mletým hovädzím mäsom
Chcete si pripraviť chutné cestoviny s mletým hovädzím mäsom? Tu sú základné ingrediencie, ktoré budete potrebovať: 400 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli), 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 400 g paradajkovej omáčky, 1 čajová lyžička sušenej bazalky, 1 čajová lyžička oregana, soľ a čierne korenie podľa chuti a malé množstvo olivového oleja na opekani.
Príprava mäsa a omáčky
Na začiatku pripravte chutnú omáčku. Na panvici s olivovým olejom najskôr opekajte nakrájanú cibuľu, kým nebude priehľadná. Potom pridajte jemne nasekaný cesnak a krátko opekajte, aby nezačal hnednúť. Následne pridajte mleté hovädzie mäso a dôkladne ho opečte, kým nebude hnedej farby. Pridajte paradajkovú omáčku, bazalku, oregano, soľ a korenie. Nechajte omáčku variť na strednom ohni asi 15 minút, aby sa chute prepojili.
Uvarenie cestovín a servírovanie
Medzitým uvarte cestoviny podľa inštrukcií na obale, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a primiešajte ich do panvice s omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby sa cestoviny pokryli omáčkou. Cestoviny s mletým hovädzím mäsom servírujte teplé, obohatené o strúhaný parmezán alebo čerstvé bylinky ako sú petržlen alebo bazalka. Zaručujeme, že sa stanú obľúbeným jedlom vo vašej domácnosti!