Cestoviny s pancettou a balzamikom

Ak máte radi kombináciu cestovín s pancettou a balzamikovým octom, tu je jednoduchý recept:

 

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. spaghetti)
  • 150 g pancetty (nakrájanej na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájaného)
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr na posypanie (opcionálne)
  • čerstvá petržlenová vňať (nasekaná na ozdobenie)

 

Cestoviny s pancettou a balzamikom

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, kým nie sú “al dente”. Potom ich odkvapkáme a odložíme stranou.
  2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a pridáme pancettu. Smažíme ju na stredne silnom ohni, kým nie je pekne opražená a krehká.
  3. Potom pridáme nakrájaný cesnak a orestujeme ho spolu s pancettou, kým nezačne voňať.
  4. Znížime teplotu a pridáme balzamikový ocot. Premiešame, aby sa všetky chute spojili, a necháme pár minút povariť spolu.
  5. Do omáčky pridáme uvarené cestoviny a dobre ich premiešame. Ochutíme soľou, korením a prípadne pridáme ešte trochu oleja alebo octu podľa chuti.
  6. Hotové cestoviny s pancettou a balzamikom môžeme servírovať s čerstvo nastrúhaným parmezánom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín (napr. spaghetti alebo penne)
  • 150 g pancetty (slaniny) nakrájanej na kocky
  • 2-3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4-5 lyžíc balzamikového octu
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhaný parmezán na posypanie
  • Čerstvá bazalka alebo petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Uvarenie cestovín: V veľkom hrnci priveďte vodu k varu, osolte ju a pridajte cestoviny. Varíme ich podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte, ale zanechajte si šálku vody z varenia na neskôr.

  2. Príprava pancetty: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte pancettu a smažte ju, kým nebude chrumkavá a zlatohnedá, približne 5-7 minút.

  3. Pridanie cesnaku: Keď je pancetta hotová, pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte asi minútu, kým sa cesnak nezjemní a neuvoľní svoju arómu.

  4. Pridanie balzamikového octu: Znížte teplotu na nízku a pridajte balzamikový ocot. Miešajte, aby sa všetky chute spojili a ocot sa trochu odparil, asi 2-3 minúty.

  5. Spojenie s cestovinami: Do panvice s pancettou a balzamikom pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte, ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody z varenia cestovín, aby sa všetko spojilo. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

  6. Podávanie: Na tanieroch podávajte cestoviny posypané strúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *