Chrumkavé kuracie rezne v majonéze? Bez žiadných problémov.
V ľadničke som našla majonézu a potrebovala som ju čo najskôr spotrebovať. Tak som sa rozhodla uvariť kuracie rezne v majonéze. Neváhajte ochutnať aj tento recept: kuracie rezne na 4 spôsoby.
Bola by škoda tak dobrú majonézu vyhodiť. Keďže ja si majonézu pripravujem sama, rozhodla som sa z nej pripraviť ďlšie jedlo. A to chumkavé jedlo, lebo ako sa hovrí čo chrumká to chutí. A aj preto kuracinka, ktorá je v skvelom obale a churmkať bude vždy. Aj na ďalší deň, keď je v chladničke. Preto si nzeabudnite tento recept uložiť alebo ho zdieľa s vašími priateľmi.
Chrumkavé kuracie rezne v majonéze
Chrumkavé kuracie rezne v majonéze sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť majonézu, ktorú máte vo svojej chladničke. Tento recept vám prináša jednoduchý a lahodný spôsob, ako pripraviť chutné kuracie rezne.
Suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs (s alebo bez kosti)
- 1 šálka majonézy
- 1/2 šálky strúhanki
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- 2 vajcia na obalenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- V malej miske zmiešajte majonézu, soľ a korenie. Tento mix budete používať na potretie kuracích rezňov.
- V ďalšej miske si pripravte vajcia, ktorými budete obaľovať kuracie rezne.
- Pridajte strúhanku do misky a pripravte si takzvanú “chrumkavú vrstvu” pre rezne.
- Každý kúsok kuracieho mäsa namočte do majonézového mixu, potom ho obaľte vajcou a nakoniec obažte v chrumkavej strúhanke. Umiestnite ich na pripravený plech.
- Pečte v rúre približne 25 – 30 minút, alebo kým rezne nezískajú zlatohnedú farbu a vnútri nebudú šťavnaté a dobre prepečené.
- Podávajte ešte teplé s prílohou podľa vašej voľby. Môžete ich servírovať s opečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo čerstvými bylinkami.
Pripravte si chrumkavé kuracie rezne v majonéze a vychutnajte si ich bohatú chuť a jemnú vnútornú šťavnatosť. Nezabudnite tento skvelý recept zdieľať s vašimi priateľmi!
2) Chrumkavé kuracie rezne v majonéze
Na prípravu chrumkavých kuracích rezeňov v majonéze budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 1 šálka múky
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 vajcia
– 1 šálka strúhanej horčice
– olej na smaženie
– 1 šálka majonézy
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezy a osolte a okoreníte podľa chuti.
2. Vystierajte misku múkou a v nej obalte rezy kuracieho mäsa.
3. V ďalšej mise rozšľahajte vajcia.
4. Do ďalšej misky dajte strúhanú horčicu.
5. Obalené rezy kuracieho mäsa ponorte do vajec a potom do strúhanej horčice.
6. Vyprážajte rezy v oleji až do zlatisto-hnedej farby.
7. Po vyprážení nechajte rezy odkvapkať na kuchynskom papieri.
8. Na záver rezy premažte majonézou.
Vaše chrumkavé kuracie rezy v majonéze sú pripravené na servírovanie. Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 100 ml majonézy
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 čajová lyžička papriky (môže byť sladká alebo údená)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 150 g strúhanky
- 2 vajcia
- Hladká múka (na obalenie)
- Olej na vyprážanie
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
- Môžete ich trochu naklopať, aby sa jemne vyrovnali a lepšie sa opiekli.
-
Marináda:
- V miske zmiešajte majonézu, prelisovaný cesnak, papriku, soľ a čierne korenie.
- Do tejto zmesi vložte kuracie plátky a dôkladne premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.
-
Obalenie:
- Pripravte si tri misy: v prvej dajte hladkú múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
- Kuracie plátky po marinarovaní najprv obalte v múke, potom ponorte do vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Vložte rezne do oleja a vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (približne 4-5 minút z každej strany). Dbajte na to, aby ste nepridávali príliš veľa rezňov naraz, aby sa nelepili a mohli sa dobre opiecť.
-
Servírovanie:
- Po vyprážaní položte rezne na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
- Podávajte horúce s obľúbenou prílohou (napríklad zemiakmi, ryžou alebo čerstvou zeleninou) a omáčkou podľa vlastného výberu.
Tip: Tento recept sa skvele hodí aj ako základ na prípravu rezňov s rôznymi príchuťami. Môžete pridať bylinky, citrónovú šťavu alebo iné koreniny podľa chuti do marinády. Dobrú chuť!
Vyzera to super, musim vyskusat!
Recept sa mi paci, skusim ho zajtra na obed.
Toto vyzerá byť veľmi chutné! Určite to budem musieť vyskúšať.
Kuracie mäso v majonéze? To znie super, určite vyskúšam!
Tento recept je neuveriteľne jednoduchý a zároveň chutný. Skvelé!
Takto som ešte kuracie mäso neprípravovala, ale vyzerá to veľmi lákavo!
Majonéza a kuracie rezne? To znie ako skvelá kombinácia! Už sa neviem dočkať, kedy si to vyskúšam.
Nikdy som neskúsila pripraviť kuracie rezne s majonézou, ale tento recept ma presvedčil. Určite ho vyskúšam!
Vyzerá to veľmi chutne a málo náročne na prípravu. Skvelý recept na obed pre celú rodinu.
Tento recept je super! Chrumkavé kuracie rezne v majonéze sú skvelé a veľmi jednoduché na prípravu. Milujem, keď môžem využiť majonézu z chladničky, aby som pripravil niečo chutné. Určite to skúsim a pozvem aj priateľov!
Súhlasím! Nikdy by ma nenapadlo použiť majonézu takto, ale určite vyskúšam. Vďaka za skvelý tip!
Wow, chrumkavé kuracie rezne vyzerajú fantasticky! Určite ich pripravím na rodinnej oslave. Všetci budú nadšení a ja si užijem varenie!