Chrumkavé kuracie rezne v majonéze

Chrumkavé kuracie rezne v majonéze? Bez žiadných problémov.

V ľadničke som našla majonézu a potrebovala som ju čo najskôr spotrebovať. Tak som sa rozhodla uvariť kuracie rezne v majonéze. Neváhajte ochutnať aj tento recept: kuracie rezne na 4 spôsoby.

Bola by škoda tak dobrú majonézu vyhodiť. Keďže ja si majonézu pripravujem sama, rozhodla som sa z nej pripraviť ďlšie jedlo. A to chumkavé jedlo, lebo ako sa hovrí čo chrumká to chutí. A aj preto kuracinka, ktorá je v skvelom obale a churmkať bude vždy. Aj na ďalší deň, keď je v chladničke. Preto si nzeabudnite tento recept uložiť alebo ho zdieľa s vašími priateľmi.

Chrumkavé kuracie rezne v majonéze

Kuracie kúsky v cesnakovo smotanovom cestíčku

Chrumkavé kuracie rezne v majonéze sú vynikajúcim spôsobom, ako využiť majonézu, ktorú máte vo svojej chladničke. Tento recept vám prináša jednoduchý a lahodný spôsob, ako pripraviť chutné kuracie rezne.

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs (s alebo bez kosti)
  • 1 šálka majonézy
  • 1/2 šálky strúhanki
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 2 vajcia na obalenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V malej miske zmiešajte majonézu, soľ a korenie. Tento mix budete používať na potretie kuracích rezňov.
  3. V ďalšej miske si pripravte vajcia, ktorými budete obaľovať kuracie rezne.
  4. Pridajte strúhanku do misky a pripravte si takzvanú “chrumkavú vrstvu” pre rezne.
  5. Každý kúsok kuracieho mäsa namočte do majonézového mixu, potom ho obaľte vajcou a nakoniec obažte v chrumkavej strúhanke. Umiestnite ich na pripravený plech.
  6. Pečte v rúre približne 25 – 30 minút, alebo kým rezne nezískajú zlatohnedú farbu a vnútri nebudú šťavnaté a dobre prepečené.
  7. Podávajte ešte teplé s prílohou podľa vašej voľby. Môžete ich servírovať s opečenými zemiakmi, zeleninovým šalátom alebo čerstvými bylinkami.

Pripravte si chrumkavé kuracie rezne v majonéze a vychutnajte si ich bohatú chuť a jemnú vnútornú šťavnatosť. Nezabudnite tento skvelý recept zdieľať s vašimi priateľmi!

 

Chrumkavé kuracie rezne v majonéze

2) Chrumkavé kuracie rezne v majonéze

Na prípravu chrumkavých kuracích rezeňov v majonéze budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 1 šálka múky
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 vajcia
– 1 šálka strúhanej horčice
– olej na smaženie
– 1 šálka majonézy

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezy a osolte a okoreníte podľa chuti.
2. Vystierajte misku múkou a v nej obalte rezy kuracieho mäsa.
3. V ďalšej mise rozšľahajte vajcia.
4. Do ďalšej misky dajte strúhanú horčicu.
5. Obalené rezy kuracieho mäsa ponorte do vajec a potom do strúhanej horčice.
6. Vyprážajte rezy v oleji až do zlatisto-hnedej farby.
7. Po vyprážení nechajte rezy odkvapkať na kuchynskom papieri.
8. Na záver rezy premažte majonézou.

Vaše chrumkavé kuracie rezy v majonéze sú pripravené na servírovanie. Dobrú chuť!

 

 

3)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia
  • 100 ml majonézy
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 čajová lyžička papriky (môže byť sladká alebo údená)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 150 g strúhanky
  • 2 vajcia
  • Hladká múka (na obalenie)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
    • Môžete ich trochu naklopať, aby sa jemne vyrovnali a lepšie sa opiekli.
  2. Marináda:

    • V miske zmiešajte majonézu, prelisovaný cesnak, papriku, soľ a čierne korenie.
    • Do tejto zmesi vložte kuracie plátky a dôkladne premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo marinádou. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.
  3. Obalenie:

    • Pripravte si tri misy: v prvej dajte hladkú múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
    • Kuracie plátky po marinarovaní najprv obalte v múke, potom ponorte do vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokú teplotu.
    • Vložte rezne do oleja a vyprážajte z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé (približne 4-5 minút z každej strany). Dbajte na to, aby ste nepridávali príliš veľa rezňov naraz, aby sa nelepili a mohli sa dobre opiecť.
  5. Servírovanie:

    • Po vyprážaní položte rezne na papierový obrúsok, aby sa odstránil prebytočný olej.
    • Podávajte horúce s obľúbenou prílohou (napríklad zemiakmi, ryžou alebo čerstvou zeleninou) a omáčkou podľa vlastného výberu.

Tip: Tento recept sa skvele hodí aj ako základ na prípravu rezňov s rôznymi príchuťami. Môžete pridať bylinky, citrónovú šťavu alebo iné koreniny podľa chuti do marinády. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

12 Komentárov

  1. Smolnarova píše:

    Recept sa mi paci, skusim ho zajtra na obed.

  2. Szabova Erika píše:

    Toto vyzerá byť veľmi chutné! Určite to budem musieť vyskúšať.

  3. Ernest61 píše:

    Kuracie mäso v majonéze? To znie super, určite vyskúšam!

  4. Justina30 píše:

    Tento recept je neuveriteľne jednoduchý a zároveň chutný. Skvelé!

  5. Qstastna píše:

    Takto som ešte kuracie mäso neprípravovala, ale vyzerá to veľmi lákavo!

  6. Ohotova píše:

    Majonéza a kuracie rezne? To znie ako skvelá kombinácia! Už sa neviem dočkať, kedy si to vyskúšam.

  7. Rhossa píše:

    Nikdy som neskúsila pripraviť kuracie rezne s majonézou, ale tento recept ma presvedčil. Určite ho vyskúšam!

  8. Kucera Henrieta píše:

    Vyzerá to veľmi chutne a málo náročne na prípravu. Skvelý recept na obed pre celú rodinu.

  9. Janko123 píše:

    Tento recept je super! Chrumkavé kuracie rezne v majonéze sú skvelé a veľmi jednoduché na prípravu. Milujem, keď môžem využiť majonézu z chladničky, aby som pripravil niečo chutné. Určite to skúsim a pozvem aj priateľov!

    1. MartaK píše:

      Súhlasím! Nikdy by ma nenapadlo použiť majonézu takto, ale určite vyskúšam. Vďaka za skvelý tip!

  10. PeťoPec píše:

    Wow, chrumkavé kuracie rezne vyzerajú fantasticky! Určite ich pripravím na rodinnej oslave. Všetci budú nadšení a ja si užijem varenie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *