Cícerová polievka predstavuje chutnú a nutrične bohatú alternatívu pre všetkých nadšencov klasickej slovenskej gastrónomie. Na prípravu bukovskej cícerovej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 250 g suchej cícerovej fazule
- 1 veľkú cibuľu, drobne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
- 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
- 2 mrkvy, nakrájané na malé kocky
- 1 pór, krájaný na tenké kolieska
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžičku mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky kari korenia
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
- čerstvú petržlenovú vňať na dekoráciu
Cícerová polievka – Bukovský
Postupujte podľa týchto pokynov na prípravu bukovskej cícerovej polievky:
- Cícer namočte na noc a na druhý deň ho prepláchnite pod tečúcou vodou.
- Vo veľkom hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak, pór, zemiaky a mrkvu, kým nezmäknú.
- Pridajte namočený cícer, sladkú papriku, kari korenie, soľ a čierne korenie. Dobre všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varte pri miernom ohni asi 30-40 minút, alebo kým cícer nie je mäkký.
- Po uvarení odstavte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť. Následne použite ponorný mixér na rozmixovanie polievky do hladkej konzistencie.
- Vráťte polievku na sporák a opatrne ju zohrejte. Ak je polievka veľmi hustá, môžete pridať viac vývaru alebo vody.
- Servírujte horúcu cícerovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou ako dekoráciu.
Dúfam, že si vychutnáte tento tradičný recept na cícerovú polievku bukovsky!
2) Cícerová polievka – Bukovský
Cícerová polievka je jedinečné jedlo, ktoré je populárne nielen pre svoju chuť, ale aj pre množstvo výživových benefitov, ktoré poskytuje. Tento pokrm je skvelou voľbou pre vegetariánov a vegánov, ako aj pre všetkých, ktorí sa chcú obohatiť o bielkoviny a vlákninu. V nasledujúcich riadkoch sa s vami podelím o jednoduchý recept na obľúbenú cícerovú polievku, ktorá vás oslní svojou príchuťou a zložením.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu tejto chutnej cícerovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g cíceru
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžicu olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvú petržlenovú vňať na dekoráciu
Postup na prípravu polievky
Nasledujte tieto kroky, aby ste pripravili túto vynikajúcu cícerovú polievku:
- Najprv si cícer namočte na noc do vody, aby zmäkol.
- Na druhý deň sceďte a opláchnite cícer.
- Na olivovom oleji na vykurovanej panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú priehľadné.
- Pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky, dôkladne premiešajte a následne pridajte cícer.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varte približne 30 minút, kým nie sú zložky úplne mäkké.
- Ochuťte polievku soľou a korením. Môžete ju podávať ako celok alebo jemne rozmixovať na krémovú textúru.
- Servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Tradičná cícerová polievka je vynikajúcim spôsobom, ako si pochutnať na zdravej a výživnej strave. Dúfam, že si tento recept zamilujete!