Predstavujeme vám recept na lahodnú polievku z cíceru:
Suroviny:
- 2 hrnčeky uvareného cíceru
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 mrkvy, narezané na tenké plátky
- 2 stonky zeleru, narezané na tenké prúžky
- 1 plechovka rozdrvených paradajok
- 1 liter vývaru zo zeleniny
- 2 lyžice oleja z olív
- soľ a čierne korenie mleté na dochutenie
- cesnakový chlieb na podávanie
Recept na cícerovú polievku podľa Tinky
Príprava:
- Na strednom ohni rozohrejte olej v hrnci a naň pridajte cibuľu. Opečte ju dozlatista.
- Pridajte cesnak, mrkvu a zeler a miešajte, varte 5 minút.
- Následne pridajte cícer, paradajky a vývar. Priveďte do varu a nechajte polievku variť na nízkom ohni približne 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Hmotu polievky rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou mixéra.
- Ochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
- Podávajte horúcu s čerstvým chlebom a cesnakom.
Veríme, že si túto vychutnáte lahodnú cícerovú polievku!
2) Cícerová polievka tinkine recepty
Polievka z cíceru je skvelým a výživným pokrmom, ideálnym na zahriatie v chladnejších dňoch. Recepty podľa Tinky sa zameriavajú na jednoduché suroviny a chutné kombinácie, čo z tejto polievky robí vynikajúcu voľbu pre akýkoľvek jedálniček. V tomto recepte sa naučíte, ako si doma pripraviť túto chutnú polievku.
Ingrediencie potrebné na polievku z cíceru
Na prípravu polievky z cíceru budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 šálku cíceru (skôr namočeného a uvareného)
- 1 cibuľu, nakrájanú na kocky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 zemiak, narezaný na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy polievky
Príprava cícerovej polievky je rýchla a jednoduchá. Začnite tak, že na olivovom oleji osmažíte cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté a aromatické. Potom pridajte mrkvu a zemiak a všetko spoločne ešte pár minút opečte.
Do hrnca pridajte uvarený cícer a zalejte zeleninovým vývarom. Priveďte do varu, následne znížte teplotu a nechajte polievku pomaly variť približne 20 minút, alebo pokiaľ zelenina a cícer nie sú dostatočne mäkké. Na záver dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto polievka z cíceru je nielen chutná, ale aj bohatá na živiny, ktoré posilňujú vaše zdravie a dodávajú energiu na celý deň!