Cícerové lievance s čučoriedkami - recept

Cícerové lievance s čučoriedkami – recept. Tu je jednoduchý postup na prípravu cícerových lievancov s čučoriedkami:

Ingrediencie:

  • 200 g múky z cíceru
  • 1 pohár čučoriedok
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 1 pohár mlieka
  • štípka soli
  • maslo na vyprážanie

 

Cícerové lievance s čučoriedkami - recept - 3

Recept na cícerové lievance s čučoriedkami

Postup:

  1. Mixujte múku z cíceru, prášok do pečiva a soľ, kým nevznikne hladká zmes.
  2. V inej miske skombinujte vajce, med a mlieko a dobre premiešajte.
  3. Pridajte múku z cíceru do zmesi s vajcom, medom a mliekom a dôkladne zamiešajte, až kým nebude cesto bez hrudiek.
  4. Rozohrejte sporák a na strednom plameni v panvici rozpustite maslo.
  5. Do panvice nalejte cesto v podobe menších lievancov. Môžete si ich pripraviť v rôznej veľkosti podľa preferencií.
  6. Na každý lievanec položte niekoľko čučoriedok.
  7. Smažte lievance z oboch strán do zlatista.
  8. Akonáhle sú lievance hotové, môžete ich podávať s ďalšími čučoriedkami a medom na ozdobenie.

Verím, že vás tieto lahodné a zdravé cícerové lievance s čučoriedkami oslovia. Prajem dobrú chuť!

 

Cícerové lievance s čučoriedkami - recept  - 2

2) Cícerové lievance s čučoriedkami – recept

Cícerové lievance predstavujú výbornú alternatívu k klasickým lievancom. Sú chutné, výživné a perfektné pre tých, ktorí hľadajú zdravšie raňajkové možnosti.

Hustý paradajkový pretlak recept

Hustý paradajkový pretlak recept

Čítať viac »

Čučoriedky dodávajú príjemnú sladkosť a sú bohaté na antioxidanty. Tento recept je rýchly a jednoduchý, takže si ho môžete pripraviť aj v rannom zhone.

Ingrediencie:

  • 1 pohár múky z cíceru
  • 1/2 pohára mlieka (môžete zvoliť aj rastlinné mlieko)
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica medu alebo javorového sirupu (podľa preferencie)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (nepovinné)
  • štípka soli
  • 1/2 pohára čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • olej alebo maslo na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte múku z cíceru, prášok do pečiva, soľ a škoricu (ak ju používate). V druhej miske vyšľahajte vajce, mlieko a med. Postupne pridávajte mokré ingrediencie k suchým a dobre premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.

  2. Pridanie čučoriedok: Opatrne vmiešajte čučoriedky do cesta. Ak použijete mrazené čučoriedky, nie je potrebné ich predtým rozmraziť; jednoducho ich pridajte priamo do cesta.

  3. Vyprážanie lievancov: Na panvici zahrejte trochu oleja alebo masla na strednej teplote. Nalejte do panvice približne pol pohára cesta na každý lievanec. Smažte, až sa na povrchu objavia bublinky a okraje sa začnú zlatnúť (približne 2-3 minúty). Otočte a smažte ešte ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú pekne zlatohnedé.

  4. Podávanie: Hotové lievance podávajte teplé, posypané čerstvými čučoriedkami, javorovým sirupom alebo jogurtom.

Tipy:
  • Múku z cíceru môžete nahradiť inou bezlepkovou múkou, ak preferujete bezlepkovú variantu.
  • Môžete pridať aj iné ovocie, ako sú maliny alebo banány, podľa vlastnej chuti.
  • Na ozdobenie a obohatenie chuti môžete pridať aj orechy alebo kokos.

Tieto cícerové lievance s čučoriedkami sú ideálne na raňajky alebo ako dezert a určite potešia celú rodinu. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *