Cícerové lievance s čučoriedkami - recept

Tu je jednoduchý recept na cícerové lievance s čučoriedkami:

Suroviny:

  • 200 g cícerovej múky
  • 1 šálka čučoriedok
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • štipka soli
  • maslo na smaženie

 

Cícerové lievance s čučoriedkami – recept

Postup:

  1. Vmixujte cícerovú múku, prášok do pečiva a soľ do hladkej zmesi.
  2. V inom hrnci zmiešajte vajce, med a mlieko a premiešajte do hladka.
  3. Pridajte cícerovú múku do zmesi s vajcom, medom a mliekom a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  4. Zapnite sporák a rozohrejte maslo na strednom plameni v panvici.
  5. Do panvice nalejte cesto v tvare malých lievančíkov. Môžete ich robiť menšie alebo väčšie podľa vášho výberu.
  6. Pridajte niekoľko čučoriedok na každý lievanec.
  7. Smažte lievance z oboch strán do zlatista.
  8. Keď sú lievance hotové, môžete ich servírovať s ďalšími čučoriedkami a trochou medu na ozdobenie.

Dúfam, že sa vám budú páčiť tieto chutné a zdravé cícerové lievance s čučoriedkami. Dobrú chuť!

 

 

2)

Cícerové lievance sú skvelou alternatívou k tradičným lievancom. Sú nielen chutné, ale aj výživné a ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravšie možnosti raňajok. Čučoriedky dodávajú sladkou chuť a sú bohaté na antioxidanty. Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže si ich môžete pripraviť aj v rannom zhone.

Ingrediencie:

  • 1 šálka cícerovej múky
  • 1/2 šálky mlieka (môžete použiť aj rastlinné mlieko)
  • 1 vajce
  • 1 polievková lyžica medu alebo javorového sirupu (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice (voliteľné)
  • štipka soli
  • 1/2 šálky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • olej alebo maslo na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske zmiešajte cícerovú múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu (ak použijete). V druhej miske vyšľahajte vajce s mliekom a medom. Postupne pridávajte mokré ingrediencie do suchých a dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.

  2. Pridanie čučoriedok: Jemne vmiešajte čučoriedky do cesta. Ak používate mrazené čučoriedky, nemusíte ich predtým rozmraziť; len ich pridajte priamo.

  3. Vyprážanie lievancov: Na panvici rozohrejte trochu oleja alebo masla na strednej teplote. Nalejte do panvice približne pol pohára cesta pre každý lievanec. Vyprážajte, až kým sa na povrchu neobjavia bublinky a okraje nezačnú zlatnúť (asi 2-3 minúty). Otočte a vyprážajte ďalšie 2-3 minúty, kým nie sú zlatohnedé.

  4. Podávanie: Hotové lievance podávajte teplé, posypané čerstvými čučoriedkami, javorovým sirupom alebo jogurtom.

Tipy:

  • Cícerovú múku môžete nahradiť aj inou bezlepkovou múkou, ak preferujete bezlepkovú variantu.
  • Môžete pridať aj iné ovocie, ako sú maliny alebo banány, podľa vlastnej chuti.
  • Na ozdobu a na doplnenie chuti môžete pridať aj orechy alebo kokos.

Tieto cícerové lievance s čučoriedkami sú ideálne na raňajky alebo dezert a určite potešia celú rodinu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *