Čínska kuracia polievka s kapustou je lahodné a výživné jedlo, ktoré sa často servíruje v ázijských reštauráciách. Tu je priamočiarý recept na túto polievku:
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (môžete zvoliť buď mäso s kosťami alebo filety)
- 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 2 mrkvy (očistené a nakrájané na kolieska)
- 2 hrste natrhanej kapusty
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička rybieho cukru
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
- petrezlenová vňať na dekoráciu
Čínska kuracia polievka s kapustou
Príprava:
- V hrnci rozohrejte lyžicu oleja a orestujte cibuľu, cesnak a mrkvu.
- Pridajte kuracie mäso a opäť krátko orestujte, aby sa mäso uzavrelo.
- Pridajte vývar a priveďte do varu. Potom znížte teplotu a varte asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarí.
- Vyberte mäso z vývaru, odstráňte ho z kostí a nakrájajte na drobné kúsky.
- Do vývaru pridajte nakrájanú mrkvu a kapustu. Varte ďalších 10 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Pridať sójovú omáčku, rybí cukor, sezamový olej, soľ a korenie na dochutenie. Dobre premiešajte a varte ešte pár minút.
- Pred podávaním vložte kusy mäsa do každej misky, potom polievku nalejte cez mäso a posypte petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Verím, že si vychutnáte túto jednoduchú a chutnú čínska kuraciu polievku s kapustou!
2) Čínska slepačia polievka s kapustou
Čínska kuracia polievka s kapustou je vynikajúcim a výživným jedlom, skvelým pre zahriatie v chladných dňoch. Kombinácia delikátneho kuracieho mäsa a chrumkavej kapusty vytvára fantastickú chuť, ktorú si zamilujete. V nasledujúcom návode vám ukážeme, ako jednoducho pripraviť túto polievku doma.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu čínskej kuracej polievky s kapustou budete potrebovať nasledovné zložky:
- 500 g kuracieho mäsa (najlepšie s kosťou)
- 1/2 hlávky kapusty
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 litre kuracieho vývaru alebo vody
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 ČL zázvoru (voliteľné)
- sója omáčka na dochutenie
Postup na prípravu polievky
Teraz sa pozrime na postup, ako pripraviť túto skvelú polievku:
- Najprv si umyte a nakrájajte cibuľu, mrkvu a cesnak na drobné kocky.
- Vo veľkom hrnci zohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu. Restujte, kým nebude priesvitná.
- Pridajte mrkvu, cesnak a zázvor, ak ho používate, a krátko orestujte.
- Pridajte kuracie mäso, zalejte vývarom alebo vodou a priveďte do varu. Potom znížte teplotu a varte na miernom ohni 30 minút.
- Po pol hodine pridajte na tenké plátky nakrájanú kapustu. Varte ešte ďalších 15 minút.
- Polievku ochutnajte a okoreňte podľa chuti. Na koniec podlejte sójovú omáčku pre intenzívnejšiu chuť.
- Podávajte horúce, môžete pridať aj čerstvé bylinky na ozdobu.
Táto čínska kuracia polievka s kapustou je nielen jednoduchá na prípravu, ale aj veľmi chutná. Dúfame, že si tento recept osvojíte a zanesiete ho do svojej kuchyne!