Ingrediencie:
– 6 vajec
– 200 g práškového cukru
– 200 g mletých orechov
– 1 balenie vanilkového cukru
– 1 čajová lyžička prášku do pečiva
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– šťava a kôra z 1 citróna
Citrónová náplň – torta
Postup:
1. Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka dôkladne vyšľaháme, až vznikne pevná pena.
2. Postupne pridávame práškový cukor, žĺtky, mleté orechy, vanilkový cukor, prášok do pečiva, múku, šťavu a kôru z citróna. Všetky ingrediencie dobre skombinujeme.
3. Pripravené cesto vylejeme do formy vystlanej papierom a vymazanej tukom, potom pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, kým nezíska zlatú farbu.
4. Po upečení necháme cesto vychladnúť a následne ho rozrežeme na dve polovice.
5. Na jednu polovicu nanesieme citrónovú náplň, ktorú pripravíme zmiešaním šťavy a kôry z citróna s práškovým cukrom.
6. Nakoniec položíme druhú časť cesta na náplň a tortu necháme vychladnúť.
7. Na dekoráciu torty môžeme použiť kúsky citróna alebo orechy.
Dobrú chuť!