Čokoládový krém do torty

Tu je jednoduchý návod:

Zloženie:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie (minimálne 30 % tuku)
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového výťažku

 

Čokoládový krém do torty

Príprava:

  1. Pomaly rozlámte tmavú čokoládu na malé kúsky a vložte ju do sklenenej misky.
  2. Ohrievajte smotanu s cukrom a vanilkovým výťažkom vo vodnom kúpeli, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  3. Skombinujte zmes s čokoládou a nechajte pár minút odstáť, aby sa čokoláda úplne rozpustila.
  4. Potom dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladký a lesklý krém.
  5. Nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu, následne ho využite na zdobenie či ako náplň do torty.

Tento čokoládový krém je bohatý, hladký a skvele sa hodí ako náplň do vrstvených tort, ako je napríklad Sachrov dort. Verím, že vám bude chutiť!

 

Čokoládový krém do torty - 2

2) Čokoládový krém do torty

Zloženie:

  • 200 g tmavej čokolády (minimálne 70% kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla (izbovej teploty)
  • 100 g práškového cukru (podľa preferencie)
  • 1 čajová lyžička vanilkového výťažku (voliteľné)

Príprava:

  1. Rozpúšťanie čokolády: Najprv nalámte tmavú čokoládu na malé kusy a vložte ju do misky. Potom zahrejte 100 ml smotany na šľahanie v malom hrnci, kým sa takmer nezačne variť. Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a nechajte chvíľu postáť, aby sa čokoláda rozpustila.

    Talianské tiramisu bez vajec

    Talianské tiramisu bez vajec

    Čítať viac »

  2. Miešanie: Po zohriatí smotany jemne premiešajte čokoládu pomocou špachtle alebo metličky, kým sa všetko nespojí a nevytvorí hladký čokoládový krém. Ak je potrebné, môžete misku položiť na vodný kúpeľ, aby sa čokoláda lepšie rozpustila.

  3. Chladenie: Nechajte čokoládovú zmes vychladnúť na izbovú teplotu a následne ju umiestnite do chladničky na približne 30 minút, aby sa trochu stuhla.

  4. Šľahanie smotany: Medzitým si vyšľahajte zvyšných 150 ml smotany na šľahanie, kým nevzniknú tvrdé špičky. Môžete pridať aj práškový cukor a vanilkový výťažok podľa chuti.

  5. Spojenie krémov: Po vychladnutí čokoládovej zmesi pridajte maslo a znova ju dobre premiešajte dohladka. Následne opatrne vmiešajte vyšľahanú smotanu do čokoládovej zmesi. Robte to pomaly a jemne, aby sa zachovala nadýchanosť krému.

  6. Použitie: Čokoládový krém je teraz pripravený na použitie. Môžete ho natrieť na vrch a boky torty alebo využiť ako náplň medzi vrstvami. Nezabudnite, že krém je najlepší, ak je použitý čerstvý, ale môžete ho aj uložiť do chladničky (v uzavretej nádobe) na niekoľko dní.

Tipy:
  • Na ozdobenie torty môžete použiť strúhanú čokoládu, čerstvé ovocie alebo jedlé kvety.
  • Ak preferujete menej sladký krém, znížte množstvo práškového cukru.

Prajem vám veľa šťastia pri príprave čokoládového krému!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Zuzka123 píše:

    Ahojte! Chcem sa s vami podeliť o to, aký skvelý je tento recept na čokoládový krém! Práve som ho vyskúšala a je to úplne fantastické! Krém je tak hladký a lahodný, že by som ho mohla jesť aj samotný. Rada pečiem torty a tento krém sa mi stal obľúbeným. Použila som ho na čokoládovú tortu pre svoju rodinu a všetci boli nadšení. Je úžasné, ako jednoduché sú ingrediencie, a predsa je výsledok taký pôsobivý. Odporúčam pridať aj trošku orieškov na ozdobenie, to dodá tortičke extra šmrnc! Mám už niekoľko ďalších nápadov, ako tento krém využiť v iných receptoch. Tento recept určite odporúčam každému, kto má rád čokoládu! Aj keď som nemala veľa skúseností s pečením predtým, s týmto receptom sa mi podarilo pripraviť niečo výnimočné. Teším sa na ďalšie pečenie!

    1. KikiMiki píše:

      Ahoj Zuzka! Súhlasím s tebou, tento čokoládový krém je skutočne úžasný! Ja som ho vyskúšala minulý víkend a bola som ohromená výsledkom. Našla som si čas na pečenie so svojou dcérou a obidve sme si to veľmi užili. Pripravili sme tortu pre babku k narodeninám a nikto nemohol odolať tomu skvelému krému. Je to tak jednoduché a pritom také chutné! Som veľmi rada, že existujú takéto recepty ako tento, ktoré dokážu spraviť z obyčajného dňa niečo výnimočné. Už sa neviem dočkať ďalšieho pečenia so svojou rodinkou.

  2. PeťaSrdiečko píše:

    Čauko všetci! Musím sa podeliť o svoj zážitok z prípravy tohto čokoládového krému! Keď som prvýkrát videla recept, pomyslela som si, že to musí byť ťažké… ale opak je pravdou! Všetky ingrediencie sú super jednoduché a postup tiež nebol náročný. Rozhodla som sa spraviť dezert na víkendové posedenie s priateľmi a všetci boli nadšení chutilo im to neskutočne! Krém bol dokonale jemný a bohatý na chuť – presne taký aký mám rada. Dokonca mi ostalo trochu navyše, takže sme si urobili aj malé poháriky s krémom a ovocím ako dezert – bolo to skvelé spojenie! Odkedy poznám tento recept, už nikdy nekúpim hotový krém z obchodu – toto je proste top!

    1. BoboMiro píše:

      Ahoj Peťa! Tak isto ako ty milujem ten čokoládový krém! Je neuveriteľne všestranný – dá sa použiť do mnohých rôznych dezertov alebo len tak nabrať lyžičkou priamo z misky (samozrejme po vychladnutí!). Včera večer sme mali rodinnú oslavu a ja som pridal do krému aj trošku kávy – bolo to fantastické kombinácie chuti. Každý bol ohromený výsledkom mojej práce v kuchyni – akoby sme objednali dezert z reštaurácie. Ďakujem za tvoj komentár Peťa – inšpiroval si ma vyskúšať niečo nové!

  3. LukášHravo píše:

    ‚Zdravím všetkých cukrovinkových fanúšikov!‘ Som tu nováčik vo svete pečenia ale táto čokoládová náplň mi otvorila oči ohľadom toho čo všetko môžem dokázať vo vlastnej kuchyni bez stresu alebo komplikovaného postupu. Naozaj ma prekvapilo koľko radosti môže spraviť jednoduché miešanie ingrediencií dokopy pri správnom postupe – stačilo iba dodržať pár krokov zo článku aby vzniklo niečo skutočne špeciálne! Na oslave priatelia doslova ‚zhltli‘ tortu za pár minút; hovorili mi akú nádhernú chuť má toto spojenie smotany s horkou čokoládou… Oslava bola úspešná i napriek mojej počiatočnej nervozite pri pečení; teraz túžim experimentovať ešte viac!