Tu je recept na talianske tiramisu bez vajec so slovenskými mierami a popisom:
Suroviny:
- 250 g mascarpone
- 100 ml šľahačky na šľahanie
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml silnej kávy (vychladnutej)
- 100 ml likéru Amaretto (voliteľne)
- 24 plátok sušienok na tiramisu
- kakao na posypanie
Talianské tiramisu bez vajec
Postup:
- Najprv si pripravte kávu a nechajte ju vychladnúť.
- V miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor a vanilkový cukor do hladka.
- Do inej misky nalejte vychladnutú kávu a pridajte likér Amaretto (ak ho používate).
- Vezmite si vhodnú nádobu, napríklad pekáč, a postavte si ju na pracovnú plochu.
- Do nádoby vložte prvú vrstvu sušienok, ktoré namáčajte jednotlivo do kávy s Amaretto (ak ho používate).
- Na sušienky nanesiete vrstvu pripravenej mascarpone zmesi. Opakujte postup tak, že na ňu naskladáte ďalšie vrstvy sušienok a mascarpone zmesi.
- Pokračujte vo vrstvení, kým nebudú všetky suroviny vyčerpané.
- Posledná vrstva by mala byť mascarpone zmes. Ju posypte kakaom.
- Tiramisu vložte do chladničky a nechajte odležať minimálne 4 hodiny, alebo cez noc.
- Pred podávaním posypte tiramisu ďalším kakaom.
Časť sa na vynikajúce talianske tiramisu bez vajec!