Tu je recept na talianske tiramisu bez vajec so slovenskými mierami a popisom:

Suroviny:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml šľahačky na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 ml silnej kávy (vychladnutej)
  • 100 ml likéru Amaretto (voliteľne)
  • 24 plátok sušienok na tiramisu
  • kakao na posypanie

 

Talianské tiramisu bez vajec

Postup:

  1. Najprv si pripravte kávu a nechajte ju vychladnúť.
  2. V miske zmiešajte mascarpone, šľahačku, cukor a vanilkový cukor do hladka.
  3. Do inej misky nalejte vychladnutú kávu a pridajte likér Amaretto (ak ho používate).
  4. Vezmite si vhodnú nádobu, napríklad pekáč, a postavte si ju na pracovnú plochu.
  5. Do nádoby vložte prvú vrstvu sušienok, ktoré namáčajte jednotlivo do kávy s Amaretto (ak ho používate).
  6. Na sušienky nanesiete vrstvu pripravenej mascarpone zmesi. Opakujte postup tak, že na ňu naskladáte ďalšie vrstvy sušienok a mascarpone zmesi.
  7. Pokračujte vo vrstvení, kým nebudú všetky suroviny vyčerpané.
  8. Posledná vrstva by mala byť mascarpone zmes. Ju posypte kakaom.
  9. Tiramisu vložte do chladničky a nechajte odležať minimálne 4 hodiny, alebo cez noc.
  10. Pred podávaním posypte tiramisu ďalším kakaom.

Časť sa na vynikajúce talianske tiramisu bez vajec!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *