Čučoriedkové lievance

Čučoriedkové palacinky predstavujú skvelú alternatívu na sladké raňajky alebo chutnú desiatu. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 1 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 1/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 1/4 šálky mlieka
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • čučoriedky (čerstvé alebo mrazené)

 

Čučoriedkové palacinky

Postup:

  1. V miske dôkladne spojte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V oddelenej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko, roztopené maslo a vanilku. Dobre premiešajte.
  3. Skombinujte mokré a suché prísady a miesťte, kým nevznikne hladké cesto. V prípade potreby pridajte viac mlieka, ak je cesto príliš husté.
  4. Na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu masla alebo oleja.
  5. Na panvicu vylejte malé množstvo cesta a do každého lievanca pridajte niekoľko čučoriedok.
  6. Opekajte palacinky z oboch strán, kým nezhnednú a na povrchu sa nevytvoria bublinky.
  7. Servírujte hotové palacinky s javorovým sirupom alebo ostatnými obľúbenými prísadami.

Verím, že si jedlo vychutnáte.

 

Čučoriedkové lievance - 2

2) Čučoriedkové lievance

Prísady:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo oleja
  • 1 šálka čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • Maslo alebo olej na pečenie

Postup:

  1. Príprava suchých prísad: V veľkej mise spojte múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.

  2. Príprava mokrých prísad: V druhej miske rozšľahajte mlieko, vajce a roztopené maslo (alebo olej).

    Oravské bravčové rebierko

    Oravské bravčové rebierko

    Čítať viac »

  3. Spojenie zmesí: Postupne pridávajte mokré prísady do suchej zmesi a jemne miešajte, kým sa nespoja. Je dôležité, aby cesto nebolo prehnané, niektoré hrudky môžu ostať.

  4. Pridanie čučoriedok: Opatrne vmiešajte čučoriedky do cesta, aby sa nerozpadli.

  5. Pečenie palaciniek: Na rozohriatu panvicu s trochou masla alebo oleja nalejte naberačku cesta. Pečte na strednom ohni, kým sa bublinky nevytvoria na povrchu (asi 2-3 minúty), potom otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty, až kým nebudú zlatisté.

  6. Servírovanie: Hotové palacinky podávajte teplé s javorovým sirupom, medom alebo jogurtom. Môžete ich tiež posypať dodatočnými čučoriedkami alebo ovocím podľa preferencie.

  7. Dobrú chuť!

Tento recept je ideálny na víkendové raňajky alebo akúkoľvek výnimočnú príležitosť. Užívajte si sladké chvíle s čučoriedkovými palacinkami!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Pečená Bublina píše:

    Tento recept na čučoriedkové lievance je skvelý! Chystám sa ho vyskúšať cez víkend. Mám veľmi rada čučoriedky a verím, že lievance budú fantastické. Určite ich podávam s javorovým sirupom!

  2. Miska Slnko píše:

    Wow, čučoriedkové lievance vyzerajú úžasne! Vždy som hľadala jednoduchý recept a toto je presne ono. Už sa teším, keď si ich pripravím. Ďakujem za zdieľanie tohto skvelého nápadu!

  3. Jasné Oči píše:

    Milujem sladké raňajky a čučoriedkové lievance sú moje obľúbené! Tento recept je perfektný, veľmi jednoduchý a chcem ho vyskúšať s rodinou. Uvidíme, ako budú chutiť aj našim deťom!

  4. Tancujúci Mravec píše:

    Čučoriedkové lievance sú najlepšie! Tento recept sa mi veľmi páči, je jasný a ľahko pochopiteľný. Určite ich pripravím na sobotné ráno! Dúfam, že budú chutné ako vyzerajú!

  5. Hravá Múka píše:

    Perfektný recept na víkendové raňajky! Čučoriedky sú moje obľúbené ovocie a milujem lievance. S javorovým sirupom to musí byť mňam! Ďakujem za tento úžasný tip!

  6. Kreatívna Kuchárka píše:

    Juj, aké lákavé čučoriedkové lievance! Tento recept ma inšpiruje na nové raňajky. Veľmi sa mi páči spôsob prípravy a neviem sa dočkať, kedy ich ochutnám s celou rodinou!

  7. Zlatý Lievánek píše:

    ‚Wow‘ je to presne to, čo potrebujem na raňajky. Čučoriedkové lievance sú skutočne lahodné a tento recept vyzerá jednoducho úžasne. Teším sa na každé jedno sústo s javorovým sirupom!

  8. Mliečna Penička píše:

    ‚Skvelý článok!‘ Tento recept ma nadchol svojou jednoduchosťou a chuťou čučoriedok. Je to ideálne pre moje víkendové brunch s priateľmi. Určite to vyskúšam už túto sobotu!