Cuketa s ryžou a bryndzou

 

Tu máte recept na klasické slovenské jedlo – cuketu s ryžou a bryndzou:

Čo budete potrebovať:

  • 2 väčšie kusy cukety
  • 1 pohár ryže
  • 200 g bryndze
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • rastlinný olej na orestovanie

 

Cuketa s ryžou a bryndzou

Návod na prípravu:

  1. Ryžu dobre opláchnite a varte podľa pokynov na obale. Nechajte ju vychladnúť.
  2. Cukety umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobno.
  4. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu s cesnakom, kým nezhnednú.
  5. Pridajte nakrájané cukety a duste ich, dokým nezmäknú.
  6. Potom do zmesi pridajte už uvarenú a vychladnutú ryžu. Dochutíme soľou a korením podľa preferencií.
  7. Všetky ingrediencie dobre premiešajte a nechajte povariť ešte niekoľko minút na miernom ohni.
  8. Na záver vmiešajte nadrobenú bryndzu a opätovne premiešajte, až sa bryndza úplne rozpustí.
  9. Servírujte teplé, buď s chlebom, alebo ako prílohu k mäsovým jedlám.

Dobrú chuť!

Cuketa s ryžou a bryndzou-2

Zemplínska polievka

Zemplínska polievka

Čítať viac »

2) Cuketa s ryžou a bryndzou

Cuketa s ryžou a bryndzou je delikátne jedlo, ktoré osloví nielen vaše chuťové poháriky, ale aj vašu rodinu. Toto jedlo spája jemnú chuť cukety s bohatou štruktúrou ryže a slanou bryndzou, čím sa vytvára jedinečná kombinácia. Pozrime sa, ako si ho jednoducho pripraviť.

Potrebné suroviny

Na prípravu cukety s ryžou a bryndzou si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 2 stredné kusy cukety
  • 1 pohár ryže (najlepšia je Basil Sorrento)
  • 100 g bryndze
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • olivový olej na varenie

Návod na prípravu

Na začiatok umyte a nakrájajte cuketu na malé kocky. Na panvici s olivovým olejom osmažte nakrájanú cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú. Potom pridajte ryžu a krátko ju opražte. Následne zalejte zeleninovým vývarom a varte skoro do úplného odparenia tekutín.

Ako sa ryža blíži k uvareniu, pridajte k nej cuketu a varte ešte ďalších 15 minút. Na záver vmiešajte bryndzu, aby sa roztopila a rovnomerne rozložila do celého jedla. Pred podávaním dochuťte soľou a korením podľa chuti. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Laura Anderle píše:

    Dobrý recept, skúsim si to pripraviť.

  2. Lsenkova píše:

    Neviem, či sa mi bude páčiť bryndza v tomto jedle.