Cukrové ozdoby na torty

 

Ak sa snažíte nájsť pokyny na výrobu cukrových dekorácií na torty, tu je jednoduchý návod:

Potrebné ingrediencie:

  • 225 g cukru na varenie
  • 60 ml tekutiny
  • 1 lyžica kukuričného sirupu
  • potravinárske farby podľa želania
  • formičky na dekorácie (hviezdy, kvety, srdcia a pod.)
  • cukor alebo kakaový prášok na posypanie

 

Cukrové dekorácie na torty

Postup:

  1. V menšom hrnci skombinujte cukor na varenie, vodu a kukuričný sirup. Pomaly zahrejte na nízkej teplote a občas premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Následne zvyšujte teplotu a nechajte zmes variť bez miešania. Teplotu kontrolujte pomocou cukrového teplomera. Akonáhle cukrová zmes dosiahne 120 °C (fáza „mäkký guláš“), odstavte ju z plameňa.
  3. Nechajte zmes ochladiť približne 5 minút, aby nadobudla mierne viskóznu konzistenciu. Ak chcete pridať farbu, zamiešajte do častí zmesi potravinárske farbivo a dôkladne premiešajte.
  4. Pomocou lyžice alebo odmerky vylejte zmes do formičiek na dekorácie. Dovoľte im úplne vychladnúť a stuhnúť.
  5. Kedykoľvek sú ozdoby tvrdé a suché, opatrne ich vyberte z formičiek. Ak by sa držali, jemne ich posypte cukrovým alebo kakaovým práškom, aby sa uvoľnili.
  6. Dekorácie môžete použiť na zdobenie torty. Pripevnite ich na povrch torty pomocou cukrovej polevy alebo iného spôsobu podľa vašich preferencií.

Nezabúdajte, že výroba cukrových dekorácií si vyžaduje trpezlivosť a šikovné ruky. Držím palce, aby sa vám to podarilo!

Cukrové ozdoby na torty-2

Mortadela na špagety – recept

Mortadela na špagety – recept

Čítať viac »

2) Cukrové ozdoby na torty

Cukrové ozdoby na torty sú výborným spôsobom, ako vdýchnuť vašim sladkostiam špeciálny nádych. Môžu sa vytvárať v rôznych tvaroch a farbách, čo prispieva k pôsobivému vzhľadu torty. V tomto článku preskúmame základný recept na ich výrobu a niekoľko nápadov na kreatívne použitie.

Ingrediencie pre cukrové ozdoby

Na vytvorenie cukrových dekorácií budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 lyžice mlieka alebo vody
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • Potravinárske farbivá (podľa potreby)

Postup výroby cukrových ozdôb

Kroky na prípravu cukrových ozdôb sú prosté:

  1. V miske zmiešajte práškový cukor, mlieko a vanilkový extrakt, až kým nezískate hladkú pastu.
  2. Podľa želania pridajte potravinárske farbivá a dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli požadované odtiene.
  3. Na pracovnej ploche si pripravte papier na pečenie. Pomocou zdobičky alebo lyžice aplikujte zmes do požadovaných tvarov.
  4. Nechajte ozdoby schnúť na vzduchu, čo môže trvať niekoľko hodín až 24 hodín.

Cukrové dekorácie sú skvelou voľbou na ozdobenie vašich obľúbených tort. Nezabudnite experimentovať s rôznymi tvarmi a farbami, aby ste vytvorili jedinečné a krásne dezerty! Dobre pripravené cukrové ozdoby určite okúzlia všetkých hostí na vašich oslavách.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Gkucerova píše:

    Super článok, jednoduchý postup.

  2. Ckrajciova píše:

    Ďakujem za inšpiráciu, určite to vyskúšam.

  3. Michal Gallo píše:

    Dôležité je dodržať presné teploty pri príprave.