Desiatová šošovicová polievka

Ak sa chystáte pripraviť desiatovú šošovicovú polievku, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 2 šálky šošovice
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nakrájaná nadrobno
  • 1 zelerová stonka, nakrájaná nadrobno
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Desiatová šošovicová polievka

Postup:

  1. Šošovicu dôkladne prepláchnite pod vodou a nechajte odkvapkať.
  2. V hrnci rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Smažte ich na strednom ohni a miešajte, kým sa cibuľa nestane mäkkou a zelenina sa trochu zosklovatí.
  3. Pridajte šošovicu, mletú rascu a mletú sladkú papriku. Premiešajte a uvaríme asi 1-2 minúty, aby sa koreniny uvoľnili.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Počkajte, kým polievka zovrie.
  5. Znížte teplotu, prikryte hrniec a varíme asi 20-25 minút, kým šošovica nezmäkne a zhustne polievku. Môžete pridať viac vývaru alebo vody, ak chcete polievku zriediť.
  6. Keď je polievka hotová, podávajte ju s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie. Môžete ju tiež podávať s čerstvou bagetkou alebo jednoduchým chlebíkom.

Dúfam, že vám bude chutiť táto desiatová šošovicová polievka. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *