Ak sa chystáte pripraviť desiatovú šošovicovú polievku, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 2 šálky šošovice
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 mrkva, nakrájaná nadrobno
- 1 zelerová stonka, nakrájaná nadrobno
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Desiatová šošovicová polievka
Postup:
- Šošovicu dôkladne prepláchnite pod vodou a nechajte odkvapkať.
- V hrnci rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Smažte ich na strednom ohni a miešajte, kým sa cibuľa nestane mäkkou a zelenina sa trochu zosklovatí.
- Pridajte šošovicu, mletú rascu a mletú sladkú papriku. Premiešajte a uvaríme asi 1-2 minúty, aby sa koreniny uvoľnili.
- Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Počkajte, kým polievka zovrie.
- Znížte teplotu, prikryte hrniec a varíme asi 20-25 minút, kým šošovica nezmäkne a zhustne polievku. Môžete pridať viac vývaru alebo vody, ak chcete polievku zriediť.
- Keď je polievka hotová, podávajte ju s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie. Môžete ju tiež podávať s čerstvou bagetkou alebo jednoduchým chlebíkom.
Dúfam, že vám bude chutiť táto desiatová šošovicová polievka. Dobrú chuť!