Som váš polyglot ghostwriter a rád vám ponúknem detoxikačnú polievku z kapusty. Tu je jednoduchý návod:
Zloženie:
- 1 hlava kapusty (biela, červená alebo savojská)
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 stredne veľký zemiak
- 1 pór
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Detoxikačná kapustová polievka
Príprava:
- Kapustu ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
- Cibuľu, mrkvu, cesnak, zemiak a pór očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- Do hrnca dáme olivový olej a zahrejeme na strednej teplote. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zemiak a pór a orestujeme ich, kým sa cibuľa nezačne zlatisto sfarbovať.
- Dodáme nakrájanú kapustu a všetko spolu opražíme asi 5 minút.
- Potom pridáme zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 20-30 minút, až kým sa zelenina nezmäkne.
- Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Môžete pridať aj ďalšie bylinky, ako napríklad rasca, estragón alebo tymián.
- Keď je polievka hotová, skontrolujeme chuť a podľa potreby pridáme viac korenín alebo soli.
- Polievku podávame samostatne alebo s prílohou, ako je napríklad pečený chlieb alebo zemiakové placky.
Verím, že si túto detoxikačnú polievku z kapusty obľúbite!
2) Detoxikačná kapustová polievka
Detoxikačná kapustová polievka je perfektné jedlo na jar, keď potrebuje vaše telo osvieženie a zbavenie sa nadbytočných toxínov. Tento recept je rýchly a jednoduchý, navyše aj veľmi výživný. Pripravte si túto chutnú polievku a doprajte si zdravie v tekutej podobe!
Potrebné zloženie na polievku
Na prípravu detoxikačnej kapustovej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 1 hlávku bielej kapusty, nakrájanú na prúžky
- 1 cibuľu, nasekanú nadrobno
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
- 2 litre zeleninového vývaru
- Olivový olej na podliatie
- Soľ a čierne korenie na ochutenie
- Čerstvé bylinky (petržlen, karabáč) na ozdobenie
Postup na prípravu detoxikačnej kapustovej polievky
Na úvod rozohrejte olivový olej v hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezmäknú. Následne pridajte mrkvu a zemiaky a restujte ďalších 5 minút. Na záver do hrnca pridajte nakrájanú kapustu a všetko dôkladne premiešajte.
Po premiešaní zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Keď polievka začne vrieť, znížte teplotu a varte asi 30 minút, alebo kým zelenina nebude dostatočne mäkká. Pred podávaním polievku osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
Podávajte horúcu, ozdobenú čerstvými bylinkami. Táto detoxikačná kapustová polievka zahrieva telo, uspokojuje chuť do jedla a je skvelým spôsobom, ako detoxikovať organizmus.
Vážne uvažujem, že to skúsim. Znie to chutne a zdravo!
Určite vyskúšam tento recept. Detoxikačné jedlá sú super.
Super recept, určite skúsim! Aj keď nie som veľký kuchár.
Tento recept na detoxikačnú kapustovú polievku je super! Mám rád, keď je niečo jednoduché a zdravé. Urobil som to minulý víkend a celá rodina si to pochvaľovala. Určite to urobím znova! Odporúčam aj pridať viac byliniek.
Polievka znie úžasne! Kto by si pomyslel, že kapusta môže byť taká chutná? Ja osobne milujem detoxikačné jedlá, takže tento recept sa mi veľmi páči. Vyskúšam ho už tento týždeň!
Wow, tento recept je presne to, čo som hľadal! Detoxikačná kapustová polievka vyzerá nielen zdravo, ale aj chutne. Myslím, že ju pripravím pre svojich priateľov na večeru. Ďakujem za skvelý tip!
Juchú! Kapustová polievka je moja obľúbená! Tento recept má všetko, čo potrebujem. Je rýchly a ľahký na prípravu. Už sa teším, ako si ju vychutnám pri obede s rodinou!
Toto je presne to pravé jedlo na jar! Osviežujúca kapustová polievka mi vždy zlepší náladu. Veľmi sa mi páči jednoduchosť receptu a zdravé suroviny. Určite vyskúšam ešte dnes!