Detoxikačná kapustová polievka

Ako váš polyglot ghostwriter, môžem ponúknuť detoxikačnú kapustovú polievku. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 hlava kapusty (bela, červená alebo savoy)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná zemiak
  • 1 pór
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Detoxikačná kapustová polievka

Postup:

  1. Kapustu ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky.
  2. Cibuľu, mrkvu, cesnak, zemiak a pór očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  3. Do hrnca pridáme olivový olej a zahrejeme na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zemiak a pór a orestujeme ich, kým sa cibuľa nezačne sfarbovať.
  4. Potom pridáme nakrájanú kapustu a všetko spolu orestujeme asi 5 minút.
  5. Následne pridáme zeleninový vývar a necháme polievku variť približne 20-30 minút, až kým sa zelenina nezmäkne.
  6. Podľa chuti pridáme soľ a korenie. Ak chcete, môžete do polievky pridať aj ďalšie koreniny, ako napríklad rasca, estragón alebo tymián.
  7. Keď je polievka hotová, skontrolujeme jej chuť a prípadne pridáme viac korenia alebo soľ.
  8. Polievku môžeme podávať samotnú alebo s prílohou, ako napríklad pečeným chlebom alebo zemiakovými plackami.

Dúfam, že vám tato detoxikačná kapustová polievka bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *