Detské lievance nekysnuté - recept 

Nekysnuté detské lievance. Výborný recept, priatelia.

Ingrediencie:

  • 1 šálka múky
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • maslo na smaženie
  • obľúbené prísady detí (napr. kakaový prášok, jemne nastrúhaná čokoláda, ovocie a pod.)

 

Nekysnuté detské lievance – recept

Priebeh prípravy:

  1. V priestrannej nádobe zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. Do suchých komponentov pridajte vajce a mlieko. Dobre premiešajte, kým nevytvoríte hladké cesto bez hrudiek.
  3. Pokiaľ preferujete lievance s prísadou (napr. kakaom, čokoládou, ovocím), vložte ju do cesta a jemne premiešajte.
  4. Na sporáku zohrejte panvicu na strednom ohni a rozotrite po nej trochu rozpusteného masla.
  5. Na panvicu nalejte polievkovú lyžicu cesta, aby vznikli menšie lievance. Ak máte väčšiu panvicu, môžete ich pripraviť viac naraz.
  6. Smažte lievance z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené vo vnútri.
  7. Hotové lievance položte na tanier s papierovou utierkou, ktorá pohltí prebytočný tuk.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Detské lievance nekysnuté - recept  - 2

2) Detské lievance nekysnuté – recept 

Prísady:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva (asi 10 g)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka (plnotučné alebo nízkotučné)
  • 2 lyžice roztopeného masla alebo rastlinného oleja
  • Voliteľné: vanilkový extrakt (1/2 čajovej lyžičky) alebo škorica (1/2 čajovej lyžičky)

Postup:

  1. Príprava suchej zmesi: V miske preosejte hladkú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady dostatočne spojili.

    Slivkový koláč s pudingom

    Slivkový koláč s pudingom

    Čítať viac »

  2. Príprava mokrej zmesi: V inej miske rozšľahajte vajce a následne pridajte mlieko a roztopené maslo (alebo olej). Ak používate vanilkový extrakt alebo škoricu, vložte ich teraz.

  3. Spojenie zmesí: Pomaly pridávajte mokrú zmes do suchej, pričom jemne miešajte, kým sa všetko nedostatočne spojí. Nezúfajte, ak v ceste ostanú malé hrudky – niekedy je lepšie nemanipulovať cesto úplne do hladka.

  4. Zohriatie panvice: Na strednom ohni zohrejte panvicu a jemne ju potrite maslom alebo olejom.

  5. Pečenie lievancov: Na panvicu nalejte približne 1/4 šálky cesta na každý lievanec. Pečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky (asi 2-3 minúty), potom otočte a pečte ďalšie 1-2 minúty, až sú zlatohnedé.

  6. Podávanie: Lievance môžete servírovať teplé s obľúbenými prísadami, ako sú ovocie, javorový sirup, jogurt alebo čokoládový džem.

Tipy a triky:

  • Pre zdravšiu variantu môžete použiť celozrnnú múku alebo pridať rozmixované ovocie (napr. banán) do cesta.
  • Experimentujte s prísadami – vyskúšajte pridať čučoriedky, maliny alebo kúsky čokolády do cesta pred pečením.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *