1. Grilované kuracie prsia s bylinkovým jogurtom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 citrón (na dochutenie)
- Soľ, čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička medu
- Čerstvé bylinky (petžlen, bazalka, tymián)
Na bylinkový jogurt:
- 200 g gréckeho jogurtu
- 1 uhorka
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ, čierne korenie
- Čerstvé bylinky (kôpor, bazalka)
Postup:
- Najprv umyjeme kuracie prsia, osušíme ich a jemne naklepeme, aby mali rovnakú hrúbku. Potom ich marinujeme v olivovom oleji, citrónovej šťave, nasekaných bylinkách, strúhanom cesnaku, soli a korení aspoň pol hodiny.
- Medzitým si pripravíme bylinkový jogurt. Uhorku nastrúhame a vyžmýkame z nej nadbytočnú vodu. V miske kombinujeme grécky jogurt s nastrúhanou uhorkou, prelisovaným cesnakom, šalátovými bylinkami a dochutíme soľou a korením.
- Na grile alebo panvici zohrejeme trošku olivového oleja. Kuracie prsia grilujeme zhruba 6-7 minút z oboch strán, až kým nie sú prepečené a pekne zlatisté.
- Podávame s bylinkovým jogurtom a čerstvým zeleným šalátom. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj výživné a nízkokalorické.
2. Rýchly kurací stir-fry so zeleninou
Ingrediencie:
- 400 g kuracích pŕs, nakrájaných na tenké plátky
- 2 papriky (červená a žltá)
- 1 brokolica
- 2 mrkvy
- 3 lyžice sójovej omáčky (nízkosodík)
- 1 lyžica medu
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Zázvor (čerstvý, nastrúhaný, podľa chuti)
Postup:
- Najskôr si pripravte všetky suroviny. Rúru nastavte na 180 °C na varenie brokolice.
- Kuracie prsia opečieme na panvici s olivovým olejom, kým nezačnú zlatnúť. Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
- V tej istej panvici opražte nakrájanú zeleninu – papriku, mrkvu a brokolicu. Pridajte nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak. Opečte, kým zelenina nie je mäkká, ale stále chrumkavá.
- Kuracie prsia vráťte do panvice k zelenine a pridajte sójovú omáčku s medom. Dobre premiešajte a varte ešte 2-3 minúty.
- Podávajte s hnedou ryžou alebo v celozrnných wrapoch. Tento recept je rýchly, plný chuti a zabezpečuje, že si vychutnáte jedlo, ktoré je výdatné a fit.
3. Pečené kuracie prsia so slaninou a zeleninou
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích pŕs
- 4 plátky kvalitnej slaniny
- 2 cukety
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, čierne korenie
- 1 lyžička sušenej oregána
- 1 lyžička olivového oleja
Postup:
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Kuracie prsia ochutíme soľou, korením a posypeme oregánom. Zabalíme ich do slaniny tak, aby boli celkom pokryté.
- Cukety a cibuľu nakrájame na kolieska, a cesnak jemne nasekáme. Zeleninu rozložte na plech, polejte olivovým olejom, ochuťte soľou a korením.
- Na zeleninu položte zabalené kuracie prsia a pečte približne 25-30 minút, kým nie sú kuracie prsia dokonale prepečené a slanina chrumkavá.
- Tento recept je bohatý na bielkoviny a zeleninu, a skvelo splní vaše nutričné potreby.
Tieto tri recepty na diétne kuracie prsia sú chutné, výživné a ideálne pre akýkoľvek jedálniček. Rýchla príprava navyše zjednoduší užívanie si zdravého a lahodného jedla aj v hektických dňoch.
Jednoduchý recept na kuracie prsia:
Ingrediencie:
– 2 ks kuracích pŕs
– soľ
– korenie
– olej
Diétne kuracie prsia
Postup:
1. Kuracie prsia očistite a dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Potom ich osušte papierovou utierkou.
2. Mäso osolte a okoreňte podľa toho, ako máte radi.
3. Na panvici zohrejte olej a vsypte do nej kuracie prsia.
4. Opekajte mäso z oboch strán do zlatista a pravidelne ho otáčajte.
5. Po prepečení nechajte mäso chvíľu odstáť pred podávaním.
Podávajte s prílohou vášho výberu. Prajeme dobrú chuť!